TÉMA

Walmart

Střelec z El Pasa dostal devadesát doživotních trestů, za oběti si vybíral Hispánce

Devadesát doživotních trestů udělil americký federální soud muži, který před čtyřmi lety zavraždil třiadvacet lidí a dalších dvaadvacet zranil při hromadné střelbě v texaském El Pasu. Pachatel vyznávající nadřazenost bílé rasy si jako oběti útoku vybíral Hispánce.
7. 7. 2023|

Střelec zabíjel v supermarketu v americké Virginii, o život přišlo sedm lidí

Střelba v supermarketu ve městě Chesapeake v americkém státě Virginie si v noci na středu vyžádala život šesti lidí. Zemřel i útočník, píše agentura AP s odkazem na policii. Střelcem byl manažer prodejny, který útočil zatím bez jasného motivu. Mluvčí tamější nemocnice Mike Kafka uvedl, že k nim bylo přivezeno pět zraněných. Bližší podrobnosti o jejich zdravotním stavu nejsou k dispozici.
23. 11. 2022Aktualizováno23. 11. 2022, 20:42|

Texaská policie našla několik desítek mrtvých migrantů v kamionu

Nejméně čtyřicet šest mrtvých těl nalezla americká policie v nákladním prostoru kamionu na okraji texaského města San Antonio. Jejich smrt způsobilo horko. S odvoláním na šéfa místního hasičského sboru Charlese Hooda to uvedla agentura Reuters. Podle listu The New York Times (NYT) se jednalo o migranty.
28. 6. 2022Aktualizováno28. 6. 2022, 08:18|

Washington se odvolal proti rozhodnutí soudu ohledně TikToku. Vláda se snaží aplikaci zablokovat

Americká vláda se odvolala proti zářijovému rozhodnutí soudu, které jí znemožnilo zablokovat ve Spojených státech možnost stahovat čínskou aplikaci pro sdílení krátkých videí TikTok. Oznámilo to ministerstvo spravedlnosti. Prezident Donald Trump tažení proti TikToku zdůvodňuje obavami, že čínské vlastnictví firmy představuje riziko pro národní bezpečnost, protože Peking tak podle něj může získávat informace o amerických občanech.
9. 10. 2020|

Čínské aplikace TikTok a WeChat zůstávají v USA dostupné, zákaz byl odložen

Americký prezident Donald Trump podpořil navrhovanou dohodu mezi americkými společnostmi Oracle a Walmart o převzetí amerických operací čínské aplikace TikTok. Trump proti TikToku vede tažení, jež zdůvodňuje obavami o národní bezpečnost a ochranu soukromých dat. Původně měla být distribuce TikToku v USA od neděle zablokována, ale ministerstvo obchodu toto rozhodnutí o týden odložilo. Z obchodů s aplikacemi firem Apple a Google v USA nezmizí zatím ani aplikace WeChat čínské firmy Tencent. Soud totiž vydal předběžné opatření, kterým zatím zablokoval platnost nařízení ministerstva obchodu. Reagoval tak na žalobu uživatelů.
20. 9. 2020Aktualizováno20. 9. 2020, 16:06|

Při střelbě v americkém El Pasu zemřelo dvacet lidí. Pachateli hrozí trest smrti

Americká prokuratura vyšetřuje střelbu v nákupním centru v El Pasu jako případ vnitrostátního terorismu. Prokurátor John Bash uvedl, že zvažuje v této kauze i federální obvinění ze zločinu z nenávisti. Jedenadvacetiletému útočníkovi tak hrozí trest smrti, který hodlá požadovat i texaská prokuratura. Podezřelým ze střelby je Patrick Crusius, kterého policie krátce po činu zatkla. Jen třináct hodin po masakru v El Pasu zastřelil útočník v Ohiu devět lidí a dalších 27 zranil.
4. 8. 2019Aktualizováno4. 8. 2019, 20:09|