TÉMA

Slavia

Zimní stadiony rozpouštějí led. Reagují tak na energetickou krizi

Provoz zimních stadionů od ledna výrazně podražil – to proto, že jejich provozovatelům s koncem minulého roku skončily zafixované ceny elektrické energie a tepla. Provozovatelé zimních stadionů řekli České televizi, že na konci sezony platí až dvakrát více, než tomu bývalo dříve. Někteří kvůli tomu předčasně ukončili sezonu nebo zvýšili ceny pronájmu a vstupného.
20. 4. 2023|

Pardubický fotbalový stadion je opravený. Na zápas se Slavií je vyprodáno

Zástupci pardubického fotbalového klubu ve středu představili zrekonstruovaný Stadion Arnošta Košťála, nově ponese jméno CFIG Arena. Poslední tým prvoligové tabulky, který musel dosud kvůli nevyhovujícím podmínkám na domácím trávníku hrát ve vršovickém Ďolíčku, přivítá v sobotu lídra soutěže Slavii. Východočeši potvrdili, že vstupenky na zápas jsou už teď vyprodané. Pardubice jsou mezi českou fotbalovou elitou už od sezony 2020/2021.
1. 2. 2023|

Cestovní kanceláře se chystají na turistickou sezonu. Za hranice plánuje vyrazit až milion Čechů

Cestovní kanceláře s optimismem vyhlížejí začátek turistické sezony. Někteří z prodejců hlásí oproti loňsku až trojnásobný zájem o letní dovolenou. Dovolenkáři si podle nich zvykli na protikoronavirová opatření, podle odhadů cestovních kanceláří má o dovolenou u moře letos zájem až jeden milion Čechů. Při cestování jim přitom pravděpodobně budou pomáhat covidové pasy, jejichž koncept chystá EU.
11. 4. 2021|

Na lockdown je pozdě, říká Prymula. Kritiku za návštěvu Edenu považuje za kampaň

Na tvrdý a plošný lockdown v Česku je pozdě. V Otázkách Václava Moravce to prohlásil epidemiolog Roman Prymula, který tento týden skončil ve funkci premiérova poradce pro boj s pandemií kvůli účasti na zápase fotbalové Slavie. Zaznívající kritiku považuje za kampaň, potvrzuje ale, že se stahuje z veřejného života – jeho postava podle něj v současnosti příliš polarizuje.
21. 2. 2021|

Hráli zde Rammstein, Kiss i Kabát. Bývalý Eden ale podle úřadu koncerty hostit nemůže

Sinobo Stadium (bývalý Eden) v pražských Vršovicích nemá podle radnice povolení k pořádání kulturních akcí. České televizi to řekl místostarosta Prahy 10 Filip Humplík (ODS) s tím, že se nejedná o multifunkční arénu. Podle mluvčího městské části už v minulosti majiteli kvůli koncertům udělil stavební odbor pokuty za víc než půl milionu. Nyní na podnět ČT plánuje zahájit další správní řízení kvůli dvojkoncertu skupiny Rammstein. Vlastníci dvacetitisícového stánku tvrdí, že pořádáním koncertů pravidla neporušují.
22. 7. 2019|