TÉMA

Krupka

Romové se cítí ohroženi, říká novinář Banga. Podle něj je potřeba vysvětlování a uklidňování
Romové se cítí ohroženi a musím říct, že do určité míry právem, uvedl v pořadu Interview ČT24 novinář a spisovatel Patrik Banga v souvislosti s nedávnými protiukrajinskými protesty Romů v Brně a Krupce. Podle něj je v pořádku, že protestují, ale nelze souhlasit s tím, že se budou házet lahve po lidech nebo uplatňovat kolektivní vina.
22. 7. 2023|
Policie se zabývá výtržnostmi v Bílině. Kritiku, že málo hlídala demonstraci Romů v Krupce, odmítá
Policie se zabývá výtržnostmi v Bílině na Teplicku, které se odehrály v noci na středu. Nikdo při nich nebyl zraněn. Události vyšetřuje pro podezření z výtržnictví, řekl krajský policejní mluvčí Kamil Marek. Do Bíliny se zřejmě přesunuli někteří účastníci úterní demonstrace v nedaleké Krupce. Tam se sešlo několik stovek Romů, kteří požadovali větší bezpečnost a při pochodu se vymezovali vůči Ukrajincům. Policie vyhodnocuje kamerové záznamy a dění na sociálních sítích, stejně tak i samotné projevy na shromáždění. Zároveň se ohradila proti kritice, že na místě měla málo sil.
19. 7. 2023|
Za sexuální zneužití studentek gymnázia v Krupce dostal pedagog 28 měsíců vězení
Pedagog z gymnázia v Krupce má za sexuální zneužití svých studentek, sexuální nátlak a přečin útisku strávit 28 měsíců za mřížemi. Ve čtvrtek o tom rozhodl okresní soud v Teplicích. Pedagog navíc dostal šestiletý zákaz činnosti. Státní zástupce Tomáš Sosna ve své závěrečné řeči navrhl 32 měsíců odnětí svobody a zákaz činnosti na šest let. Obžalovaný přiznal vinu, ne však v celém rozsahu. Obhájce navrhl zproštění bodu obžaloby, který pedagog označil za sporný, za ostatní skutky navrhl podmíněný trest a uložení ambulantní léčby. Rozhodnutí je pravomocné, strany se vzdaly práva na odvolání. Muži hrozilo až deset let vězení.
8. 6. 2023Aktualizováno8. 6. 2023, 15:36|
V Krupce začala přeměna bývalé plovárny na park se sportovišti
V Krupce na Teplicku začaly práce na proměně zchátralé městské plovárny na park s jezírkem a sportovišti za necelých třiadvacet milionů korun. Necelých pět milionů korun včetně daně uhradí radnice, zbytek pokryje dotace. Hotovo má být příští rok. Zchátralý areál se zbourá, vznikne vodní plocha, workoutové hřiště a celý prostor bude protkán mlatovými cestami.
24. 3. 2023|
Učitel z gymnázia v Krupce míří kvůli údajnému zneužívání studentek před soud
Státní zástupce obžaloval učitele kvůli zneužívání studentek gymnázia v Krupce. Vyvíjel sexuální nátlak a zneužil podle obžaloby čtyři dívky. Pedagogovi hrozí až deset let vězení. České televizi to sdělil okresní státní zástupce v Teplicích Ondřej Langr.
2. 3. 2023|Alžběta Mubeenová
Ústavní soud odmítl stížnost, která poukazovala na možné kupčení s hlasy v Teplicích
Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost poukazující na možné kupčení s hlasy v komunálních volbách v Teplicích, výsledky hlasování jsou tak definitivně potvrzené. Podnět člena okrskové volební komise už loni koncem října zamítl Krajský soud v Ústí nad Labem, podle kterého se nepodařilo jednoznačně prokázat porušení zákona a hrubé ovlivnění výsledku voleb. ÚS označil následnou stížnost za zjevně neopodstatněnou, vyplývá z usnesení v databázi soudu. Policie se věcí nadále zabývá.
27. 2. 2023Aktualizováno27. 2. 2023, 14:22|
Policie navrhla obžalovat učitele kvůli údajnému zneužití studentek z gymnázia v Krupce
Policie navrhla obžalovat pedagoga obviněného z pohlavního zneužití studentek z biskupského gymnázia v Krupce na Teplicku, kde vyučoval. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let, řekla policejní mluvčí Ilona Gazdošová. Ondřej Langr z okresního státního zastupitelství v Teplicích sdělil, že si státní zástupce musí spis ještě prostudovat. Odhaduje, že zhruba do tří týdnů by mohl žalobce rozhodnout o dalším postupu.
16. 1. 2023|
Krupka má po jedenácti letech nového starostu, stal se jím Jan Kuzma z ANO
Krupka na Teplicku má po jedenácti letech nového starostu. Zastupitelé ve čtvrtek do čela města v Krušných horách zvolili Jana Kuzmu z vítězného ANO. V opozici skončil dosavadní starosta Zdeněk Matouš (Společně pro Krupku), bývalý náměstek hejtmana, který čelil trestnímu stíhání. Hlasování v zářijových volbách řešil ústecký krajský soud, podle něj se nepodařilo prokázat obvinění z kupčení s hlasy.
10. 11. 2022Aktualizováno10. 11. 2022, 19:03|
Muž dostal za maření voleb ve městě na Děčínsku nepravomocně podmínku. Za hlasy měl nabízet peníze
Muž, který měl v Mikulášovicích na Děčínsku nabízet peníze za konkrétní volbu do městského zastupitelstva, dostal roční podmínku. Za maření přípravy a průběhu voleb ho potrestal Okresní soud v Děčíně, ČT to řekla mluvčí soudu Martina Syrůčková. Muž podle policie slíbil nejméně dvěma lidem až 500 korun za konkrétní volbu v zářijových komunálních volbách. Rozhodnutí není pravomocné.
2. 11. 2022|Šimon Rogner
Žalobce zastavil stíhání zastupitelů Krupky v kauze prodeje pozemku, píše MF Dnes
Státní zástupce zastavil trestní stíhání dvanácti zastupitelů Krupky na Teplicku v kauze údajně nevýhodného prodeje stavebního pozemku. Informovala o tom Mladá fronta Dnes. Zastupitelstvo v roce 2019 schválilo prodej firmě Jabloňový sad za sto korun za metr čtvereční.
23. 9. 2022|
Hasiči zlikvidovali požár lesa u Krupky na Teplicku. Meteorologové rozšířili varování
U Krupky na Teplicku na ploše tří hektarů hořel les. Hasiči na Twitteru oznámili, že v půl čtvrté odpoledne požár lokalizovali, posléze se jim ho podařilo zlikvidovat. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí rozšířil varování před nebezpečím vzniku a šíření požárů. Důvodem je sucho a oteplování po krátkodobém ochlazení. Aktuálně upozornění platí až do odvolání ve velké části severozápadní poloviny Čech a na jižní a střední Moravě. V Česku by podle meteorologů mělo být tento týden převážně jasno až polojasno. Případné přeháňky budou jen ojedinělé.
8. 8. 2022Aktualizováno8. 8. 2022, 20:49|
Policie obvinila učitele z Teplicka z pohlavního zneužití. Hrozí mu deset let
Policie obvinila pedagoga, který vyučoval na biskupském gymnáziu v Krupce na Teplicku, z pohlavního zneužití a sexuálního nátlaku. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
5. 4. 2022|
Policie prověřuje zneužívání nezletilých studentek na biskupském gymnáziu v Krupce
Policie prověřuje zneužívání nezletilých studentek na biskupském gymnáziu v Krupce na Teplicku. Ze sexuálního zneužívání dívek je podezřelý jeden z pedagogů, uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová. Škola vydala na svém webu prohlášení. Bližší informace k případu zatím policisté nesdělili.
4. 4. 2022Aktualizováno4. 4. 2022, 10:34|
Na Teplicku opět vynechávají některé autobusové spoje. Podle dopravce chybí ukrajinští řidiči
Na Teplicku je opět problém se zajištěním linkové autobusové dopravy. Jen ve čtvrtek nepojede na 55 pravidelných spojů. Dopravce uvedl, že nenastoupili řidiči původem z Ukrajiny. Linkové autobusy v okrese Teplice zajišťuje od začátku loňského prosince společnost ČSAD Slaný. Za neodjeté spoje na konci roku uložil Ústecký kraj dopravci pokutu, ta mu hrozí nyní znovu.
31. 3. 2022Aktualizováno4. 4. 2022, 08:49|
30 let zpět: Volyňští Češi v Krupce
Sedmadvacet rodin volyňských Čechů z oblastí postižených jaderným zářením z Černobylu našlo nový domov ve městě Krupka na Teplicku. Prostředky na opravu věžového domu, kde byli volyňští Češi ubytováni, byly poskytnuty Ministerstvem pro hospodářský rozvoj České republiky.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
15. 10. 2021|Archiv ČT
Reportéři ČT: Lídr ČSSD na severu Čech Matouš je trestně stíhaný
Lídr severočeské kandidátky ČSSD a dlouholetý starosta Krupky u Teplic Zdeněk Matouš je trestně stíhaný. Pochybnosti ohledně nakládání s obecním majetkem se v médiích objevily už v roce 2009, kdy byl členem České strany národně sociální. Jako místostarosta vydělal miliony korun na obchodu s pozemky, když je zastupitelstvo změnilo na stavební parcely. Poté jeho jméno zmiňovalo několik svědků v souvislosti s kupčením s hlasy a policií je obviněn i v dalším případu. Vedení sociální demokracie jeho pověst nepovažuje za natolik problematickou, aby nemohl být lídrem v kraji, zjistil pro Reportéry ČT Karel Vrána.
31. 8. 2021|
Krupka už potřetí prodává kino. Lidé chtějí pokus radnice zastavit, navrhují třeba muzeum
Město Krupka na Teplicku zkouší už potřetí prodat areál kina, které je od minulého roku zavřené. Místní nadšenci chtějí prodej zastavit a navrhují budovu využít třeba jako muzeum kinematografie. Své sbírky by tam chtěl vystavit sběratel historických promítaček Miloš Štěpán. Radnice chce budovu i s pozemky prodat kvůli vysokým nákladům. Pokud by se kupec nenašel, má město v plánu o návrhu místních diskutovat.
3. 8. 2021|
Cesta k vlastnímu bydlení je pro Čechy stále těžší. Jde to prakticky jen s hypotékami, které však zdražují
Dostupnost nového bydlení v Česku je ve srovnání 22 evropských zemí druhá nejhorší za Srbskem. Data společnosti Deloitte říkají, že nový byt vyjde na víc než 12 průměrných hrubých ročních platů. V Srbsku je to 15, zatímco v Německu šest a v Irsku jen tři. Našetřit na vlastní bydlení vedle běžných výdajů pro Čechy prakticky není možné.
19. 7. 2021|
Policie obvinila dvanáct zastupitelů Krupky. Developerovi prodali pozemky za třetinu ceny
Policie obvinila dvanáct zastupitelů Krupky na Teplicku. Podle kriminalistů prodali pod cenou pozemek o rozloze 28 tisíc metrů čtverečních developerské firmě, která navíc vznikla jen o několik dní dříve. Za zahrádky v okolí přitom lidé platili i třikrát vyšší cenu. Mezi obviněnými je také starosta a bývalý člen ČSSD Zdeněk Matouš, informoval Radiožurnál.
18. 6. 2021Aktualizováno18. 6. 2021, 15:00|
Na Kozí dráhu se vrátí vlaky, v létě dovezou turisty do krušnohorské Telnice
Správa železnic se uvolila opravit alespoň část železniční trati z Děčína do Oldřichova u Duchcova známé jako Kozí dráha. Od roku 2016 je nesjízdná a je na ní téměř v celé délce vyhlášena výluka. Nyní ale správa slíbila Ústeckému kraji, že obnoví přinejmenším úsek Děčín–Telnice, kde by měly jezdit turistické vlaky. V dalších letech by se měl opravy dočkat i zbytek trati.
28. 3. 2021|
V Krupce hořelo v domově pro seniory. Jedna žena zahynula, ostatní klienti museli pryč
V noci na neděli hořelo v domově pro seniory v severočeské Krupce. Při požáru zahynula jedna žena, další člověk skončil v nemocnici, oznámili hasiči. Jejich zásah netrval dlouho, již po hodině požár zlikvidovali, klienti se ale do domova vrátit nemohou, musí počkat na posouzení statika.
3. 1. 2021Aktualizováno3. 1. 2021, 20:34|
Krušnohoří je rok v UNESCO. Růst návštěvnosti zbrzdila pandemie
Krušnohorská hornická krajina si připomíná rok od svého zápisu na seznam světových památek UNESCO. Tu zdejší tvoří dvaadvacet míst – sedmnáct leží v Sasku a pět na české straně. A i když rostoucí zájem o dlouho opomíjené Krušnohoří zbrzdila pandemie, místní věří, že o své návštěvníky nepřijdou.
7. 7. 2020|
Školy, rezervace nebo atomové muzeum. Chátrající sovětské areály nacházejí nový účel
Svědectvím pobytu sovětské armády v Česku po třiceti letech je řada opuštěných budov. Mnohé zchátralé areály se kvůli chybějícím financím na opravu stále nacházejí ve špatném stavu. Leckde se situace ale lepší. Část vojenských objektů po úpravách našla nové uplatnění jako byty, sklady nebo sociální ústavy.
28. 2. 2020|
Jáchymovské podzemí, Vlčí jámy, Mědník. Krušné hory zaujaly UNESCO svou hornickou minulostí
Krušnohorská kulturní krajina je první přeshraniční českou památkou, která se dostala na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Návrh na zápis této oblasti se staletou hornickou tradicí podalo společně Česko a Německo. Českou stranu regionu, který podává jedinečné svědectví o vlivu rud pro rozvoj důlních a dalších souvisejících technologií, reprezentuje pět zapsaných lokalit: Jáchymov, Abertamy – Boží Dar – Horní Blatná, Rudá věž smrti u Ostrova, Krupka a Mědník.
7. 7. 2019|