TÉMA

Miroslav Hanuš

„Humor je snad jediný způsob, jak přežít život,“ říká Miroslav Hanuš. Vysmívá se Hitlerovi i Putinovi

V pražském divadle DISK, které je domovskou scénou DAMU, nastudovali satirickou hru U Hitlerů v kuchyni. V Městském divadle Kladno měla na jaře premiéru černá komedie Stalinův poslední western. Zmíněné kusy spojuje režie Miroslava Hanuše a humor jako prostředek, jak se vyrovnat s obavami. „Dokud se dokážeme smát, je to dobré,“ vysvětlil Hanuš v Interview ČT24, proč závažná témata rád inscenuje groteskně.
18. 9. 2023|

Jedna sestra odjela, druhá ne. V Kabaretu Winton se za šťastný konec platí

Podle námětu a původního zpracování spisovatelky Kateřiny Tučkové vznikl Kabaret Winton. Hra uváděná Švandovým divadlem se vrací k osudům židovských dětí, které v době nástupu nacismu zachránil z Československa Nicholas Winton. Staví na skutečností inspirovaném příběhu dvou sester – jedna vlakem vypraveným do bezpečí odjela, druhá ne. Kabaret Winton tak otevírá i téma, jak velkou cenu musely děti – i jejich blízcí – za svůj život zaplatit.
25. 10. 2022|

Policisté z kriminálky se na vás nikdy nevykašlou, oceňuje Vetchý. Od září naposledy řeší Případy 1. oddělení

Po šesti letech se vrací divácky oblíbená seriálová mordparta. Případy 1. oddělení jsou ve třetí, a prý definitivně poslední sérii založeny opět na skutečných kriminálních činech. Třináct nových epizod začne Česká televize vysílat v pondělí 5. září. Personálně mírně obměněný tým pražské kriminálky povede vyšetřovatel Tomáš Kozák v podání Ondřeje Vetchého. Ten se od podzimu objeví na obrazovkách také v cyklu Česká detektivka jako průvodce historií tohoto literárního žánru.
3. 9. 2022|

Hlavně to zdraví, přeje si Langmajer při zásnubách a Nedbal v ringu

Režisér Jiří Vejdělek natáčí zatím poslední díl připravovaného komediálního cyklu Hlavně to zdraví. Podle scénářů Marka Epsteina vznikly humorně laděné příběhy o lidech, jejichž mládí je nenávratně pryč, ale do důchodu mají ještě daleko – a hlavně, do jejich života mnohdy komicky zasáhly choroby. V televizních filmech se s neduhy vyrovnávají Jiří Langmajer, Jan Nedbal či Simona Stašová.
29. 4. 2022Aktualizováno29. 4. 2022, 15:04|

Tip z iVysílání: Jan Borna by oslavil šedesát let. K Dokreslení Janka jsou třeba vzpomínky

Divadelník a také básník Jan Borna by na konci srpna oslavil šedesáté narozeniny. Česká televize při této příležitosti uvedla vzpomínkový dokument s podtitulem „Dokreslení Janka“. Za Bornovou tvorbou i životem se lze ohlédnout ještě v iVysílání do 9. září.
3. 9. 2020|

Televizní tanečnicí roku je herečka Veronika Khek Kubařová. Zvítězila v desáté řadě soutěže StarDance

Vítězným párem desáté řady soutěže StarDance se stali herečka Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička. V sobotním finále za sebou nechali herce Matouše Rumla s Natálií Otáhalovou.
14. 12. 2019Aktualizováno15. 12. 2019, 16:35|

Jubilejní desátá StarDance uctí památku Karla Gotta. Začíná už v sobotu večer

Jubilejní desátá řada populární taneční soutěže StarDance začne poctou legendě a králi české popmusic Karlu Gottovi, který zemřel 1. října. Přímým přenosem tradičně provázejí Tereza Kostková a Marek Eben. Úvodní večer sledujte už tuto sobotu 12. října od 20:00 na ČT1.
12. 10. 2019|

Sousedé Werich a Holan sdílejí své hadry, kosti, kůže

Básník Vladimír Holan a herec Jan Werich byli přes dvacet let sousedy ve vile na pražské Kampě. O jejich nesnadném soužití a propletených osudech vznikla nová divadelní hra s názvem vypůjčeným z Holanovy sbírky: Hadry, kosti, kůže. Na jevišti Švandova divadla stejný prostor sdílejí Miroslav Hanuš jako Jan Werich a Luboš Veselý v roli Vladimíra Holana.
27. 9. 2019|

Deset párů už si brousí parkety. Jubilejní StarDance bude tančit na Gotta i revoluci

Profesionální tanečníky a osobnosti ze showbyznysu už podesáté svede na parket taneční soutěž StarDance. Ani v jubilejní řadě podle tvůrců nebude chybět jak noblesa a elegance, tak novinky v podobě tematických večerů. ČT v úterý zveřejnila další podrobnosti o chystané show. Soutěžící se divákům poprvé představí v sobotu 12. října.
10. 9. 2019|

Koukalová, Kovy, Graves či Hanuš. Seznamte se s hvězdami, které tančí v desáté StarDance

Na podzim chystá Česká televize už podesáté oblíbenou taneční soutěž StarDance. O titul „král a královna parketu“ se bude opět ucházet deset známých osobností, povedou je nově tanečníci, které diváci neznají z předchozích ročníků. Obměnou prošla i porota, v roli jednoho z porotců se představí loňský soutěžící Richard Genzer.
10. 6. 2019Aktualizováno24. 7. 2019, 11:36|