TÉMA

Teplice nad Bečvou

ŘSD zahájilo stavbu Palačovské spojky, má ulevit dopravě u Valašského Meziříčí

Začala výstavba takzvané Palačovské spojky. Pětikilometrová silnice propojí Valašsko a s ním i Zlínský kraj s dálnicí D48. Předpokládaná cena stavby je přes dvě miliardy korun. Spojka by měla začít sloužit řidičům za tři roky, řekl generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Ulevit tak má dopravě v okolí Valašského Meziříčí.
5. 6. 2023Aktualizováno5. 6. 2023, 16:20|

Na Bystřičce pod stejnojmennou nádrží platil i odpoledne druhý povodňový stupeň

Na říčce Bystřičce pod stejnojmennou přehradou na Vsetínsku platil i ve středu odpoledne druhý stupeň povodňové aktivity značící pohotovost. Nad nádrží klesla její hladina od rána na úroveň prvního stupně povodňové aktivity znamenající bdělost. První povodňový stupeň zůstával odpoledne ve Zlínském kraji i na Velké Stanovnici pod nádrží v Karolince na Vsetínsku. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Podle vodohospodářů hladiny většiny toků v regionu klesají. Situace se postupně uklidňuje i v Jihomoravském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji.
17. 5. 2023Aktualizováno17. 5. 2023, 17:48|

Soud odložil splatnost dluhů lázní v Teplicích nad Bečvou. O moratorium požádaly kvůli covidovým opatřením

Krajský soud v Olomouci v úterý vyhověl žádosti společnosti Lázně Teplice nad Bečvou a vyhlásil mimořádné moratorium, tedy odložení splatnosti dluhů, kvůli koronaviru. Vedení moravských lázní svoji žádost o moratorium zdůvodnilo velkými finančními ztrátami, které firmě vznikly po opatřeních zavedených v souvislosti s pandemií covidu-19. Zařízení muselo výrazně omezit činnost, moratorium platí do 2. května. Po dobu jeho trvání nelze vydat rozhodnutí o úpadku.
4. 2. 2021|

Kyanidem v Bečvě se zabývají kriminalisté. Viník ekologické havárie je stále neznámý

Případ ekologické havárie, která zapříčinila masivní úhyn ryb v řece Bečvě, převzali od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) vsetínští kriminalisté. Původce, který vodu otrávil kyanidem, zatím stále není známý. V práci pokračují rybáři, kteří stále vytahují z řeky uhynulé ryby, činnost jim ale komplikuje deštivé počasí. Škody zatím nejsou vyčísleny.
25. 9. 2020|

Mnoho lázní nepřijímá státní poukazy na pobyt. Cestovky se s nimi musí dohodnout, tvrdí ministerstvo

Velká část lázní nepřijímá státní poukazy na pobyt, které klienti uplatňují přes cestovní kanceláře. Některé lázně je pak neberou ani přímo od občanů. České televizi to řekl šéf specializovaného portálu Lázně Travel Libor Stočes, který si postěžoval na špatnou komunikaci ministerstva pro místní rozvoj. Resort, podle nějž o poukazy do pátku zažádalo 85 tisíc lidí, považuje kritiku za neoprávněnou.
12. 7. 2020|

Rozhodnutí o nové přehradě na Bečvě se odkládá. Chybí posouzení vlivu stavby na přírodu

Nejdříve za rok se rozhodne o tom, zda na řece Bečvě na hranici Zlínského a Olomouckého kraje vznikne stálá nádrž Skalička, nebo jenom suchý poldr. V těchto dnech už měli být hydrologové a geologové schopni říct, zda se přehrada může stavět. Chybí jim však podrobnější informace důležité pro posouzení vlivu stavby na přírodu i na podzemní prameny.
14. 10. 2019|

Vydatné deště v Olomouci zavřely obrazárnu Muzea umění. Zaměstnanci odstraňují vlhkost

Muzeum umění v Olomouci muselo tento týden zavřít část jedné ze svých největších expozic nazvanou Století relativity, která se nachází v Obrazárně. Důvodem je vlhkost, jež se v místnostech objevila po současných vydatných deštích. Výstavní prostory jsou uzavřené do odvolání, exponáty podle vedení muzea poškozeny nejsou.
29. 5. 2019|