TÉMA

Institut Václava Klause

Žalobci jako nedůvodné odložili trestní oznámení na Rychetského za jeho výroky o Klausovi

Trestní oznámení na Pavla Rychetského kvůli jeho výrokům o údajném napojení exprezidenta Václava Klause na Rusko bylo nedůvodné. Státní zastupitelství případ ukončilo, aniž by se věcí zabývala policie. Pro Českou televizi to uvedl Tomáš Svoboda z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2. Trestní oznámení na předsedu Ústavního soudu podal na jaře Petr Macinka, mluvčí Institutu Václava Klause. Podle Macinky se Rychetský dopustil pomluvy a křivého obvinění.
23. 8. 2022|

Bývalý prezident Klaus je opět v nemocnici. Vrátil se na doléčení potíží

Bývalý prezident Václav Klaus byl opět hospitalizován. Do Ústřední vojenské nemocnice se ve čtvrtek vrátil kvůli doléčení předchozích potíží. Informaci serveru Blesk.cz ČTK potvrdil Petr Macinka z Institutu Václava Klause. Očekává, že exprezident v nemocnici zůstane několik dní.
23. 9. 2021|

Zemanův zdravotní stav není podle premiéra vážný. Exprezident Klaus by mohl opustit nemocnici v pátek

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana není vážný, jeho nemocniční pobyt vzešel z konzultace s lékaři. Rádiu Impuls to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) Zeman nastoupil v úterý, aniž by to Pražský hrad zdůvodnil. V péči stejné nemocnice je i exprezident Václav Klaus. Opustit by ji podle mluvčího mohl na konci týdne.
15. 9. 2021Aktualizováno15. 9. 2021, 18:21|

Václav Klaus slaví osmdesáté narozeniny

Václav Klaus slaví osmdesáté narozeniny. Bývalý český prezident patří do čela skupiny lidí, kteří nesou největší zodpovědnost za polistopadový vývoj země. Po listopadu 1989 se po více než třiadvacet let pohyboval ve vrcholných politických funkcích. Stál u zrodu Občanské demokratické strany a jedenáct let byl jejím předsedou. Kulaté narozeniny oslavil v pátek na Pražském hradě. Vydává čtyři nové publikace.
19. 6. 2021|

Zima musí odejít, až pak můžeme diskutovat. Studenti chtějí v Karolinu zůstat i v noci na pátek

Zhruba dvacítka studentů, kteří ve středu obsadili vstupní halu rektorátu Univerzity Karlovy (UK) v Karolinu, chce na místě zůstat i v noci ze čtvrtka na pátek. Žádají rezignaci rektora Tomáše Zimy, jenž se podle nich staví k ochraně klimatu nezodpovědně.
14. 11. 2019|

Jakla napadli v metru dva muži. Zaútočili na mě kvůli kandidatuře za SPD, řekl publicista

Ladislav Jakl, někdejší tajemník bývalého prezidenta Václava Klause, byl v sobotu večer napaden v pražském metru. Podle Klause šlo o politicky motivovaný čin s mimořádnou společenskou závažností. Exprezident útok odsoudil. „Tak ohavný čin“ by se podle něj nestal, kdyby v České republice nebylo soustavně a cíleně zvyšováno politické napětí. Policie útok prošetřuje.
28. 5. 2019|