TÉMA

Revizor

Jízda načerno se už v Liberci nevyplatí. Pokuty vzrostou

Liberec zvyšuje pokuty za jízdu načerno v městské hromadné dopravě. Ročně jede bez jízdenky až patnáct tisíc cestujících. Výše pokut se v Liberci neměnila patnáct let a podle radnice byly sankce tak nízké, že se bezplatná jízda cestujícím často vyplatila.
19. 12. 2023|

Dopravní podniky chtějí zvýšit horní hranici pokut. Současná je patnáct set korun

Dopravní podniky v Česku usilují o zvýšení stropu na maximální pokuty pro cestující bez platné jízdenky. Ten stávající je už čtrnáct let nastavený na patnáct set korun. Sdružení dopravních podniků jedná s Ministerstvem dopravy. Dopravci ve velkých městech by chtěli až dvojnásobek současné sazby.
19. 10. 2023|

Jak zjistím, kolik dlužím? Pomohou rejstříky, může být ale nutné kontaktovat i jednotlivé úřady či instituce

Pokuta od revizora nebo nezaplacené sociální pojištění bývají často závazky, na které dlužník zapomněl. Dohledat částky ale může být složité. Lidé mají možnost využít celé řady evidencí, díky kterým zjistí, kolik například dluží dohromady.
18. 9. 2023|

V souvislosti s napadením řidiče autobusu v Mostě policie obvinila mladistvého

V souvislosti s napadením řidiče autobusu městské hromadné dopravy v Mostě kriminalisté obvinili jednoho mladistvého. Viní ho z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. V pátek o tom informovala mluvčí policie Ilona Gazdošová. Řidič autobusu po sobotním útoku skončil v nemocnici.
11. 8. 2023|

Pardubický dopravní podnik nainstaluje do všech vozů kamery

Ve všech vozech městské hromadné dopravy v Pardubicích budou přibližně do konce roku kamery. Budou monitorovat případné incidenty a sloužit jako důkazní materiál. Mohou působit i preventivně, řekl provozně technický náměstek Dopravního podniku města Pardubic Petr Drápalík. Kamery mají chránit nejen cestující, ale i řidiče a revizory.
22. 3. 2023|

V Praze přibylo cestujících bez jízdenky, v Brně jich je méně. Rozdíl je i v počtu revizorů

Zatímco z Brna přicházejí zprávy, že v městské hromadné dopravě ubývá cestujících bez jízdenky, z Prahy zní opak – černých pasažérů přistihli revizoři loni více než v roce 2018. Dopravní podnik se ale domnívá, že je to hlavně díky intenzivnější práci revizorů. Těch je v Praze také podstatně více. Množství cestujících, které každý z nich denně přistihne bez lístku, je přitom srovnatelné.
26. 1. 2020|

David Drábek čeká na Revizora. Připravil mu dada satiru pro mocipány

Nikolaj Vasiljevič Gogol, Woody Allen a trochu i Charlie Chaplin ovlivnili inscenaci divadelní klasiky Revizor v Městských divadlech pražských. Hru ruského dramatika uvádí v autorské úpravě a režii Davida Drábka jako absurdní, a přitom temnou grotesku.
27. 4. 2019|