TÉMA

Chris Hemsworth

Diváci prý mají dost superhrdinských filmů, v kinech propadl jeden z nejdražších

Spotřební nátura superhrdinských filmů, v nichž přes různé varianty oblíbených hrdinů o mnoho nejde, zato je podepírají stále slabší digitální triky, které se mísí s infantilním humorem. To jsou podle některých komentátorů důvody, proč se nyní objevuje výraz „superhero fatigue“, tedy divácká únava ze superhrdinů, respektive z hollywoodských filmů, které na nich stojí. Nyní v kinech propadl jeden z nejdražších jménem Flash.
23. 6. 2023|

V českém Výsluní se pět týdnů bojovalo o židovské zlato. Je z toho nejsledovanější film na Netflixu

Nejsledovanějším filmem na Netflixu je nyní celosvětově podle webu Flixpatrol německý snímek Krev a zlato, který se loni točil v Česku. Akční podívaná, v níž v zapadlé vesničce hledají nacisté zlato, vznikala skoro celá ve městě Výsluní v Ústeckém kraji. Štáb plný místních profesionálů v Česku utratil 170 milionů korun.
3. 6. 2023|

Filmová upoutávka týdne: Hemsworth vyprošťuje syna drogového bosse

Válka mezi zločineckými organizacemi nezná pravidla. O tom se přesvědčí žoldák s tváří Chrise Hemswortha, když přijme nejnebezpečnější nabídku své kariéry. Vysokorozpočtový akční film produkovali pro Netflix bratři Joe a Anthony Russoové, tvůrci filmu s historicky nejvyššími tržbami Avengers: Endgame.
11. 4. 2020|

Recenze: Muži v černém čelí Globální hrozbě a tvůrčímu lajdáctví

Jisté filmové série odmítají hollywoodští giganti pohřbít. Muži v černém se tak dvaadvacet let po premiéře prvního snímku znovu rozrůstají. Ačkoli díl s podtitulem Globální hrozba představuje nové hrdiny a s nimi i nové příběhy, provází ho tolik pochybení a nevysvětlených otázek, že takřka mizí v černé díře vlastní zbytečnosti.
15. 6. 2019|

Avengers na den Země začali zachraňovat planetu

První diváci viděli na Velikonoční pondělí jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku. Premiéru měl poslední díl Avengers s podtitulem Endgame. Závěr hollywoodské série vstoupí do kin, včetně českých, tento týden ve čtvrtek. Premiéru měl symbolicky na den Země. Právě o její záchranu totiž jde. O vstupenky je rekordní zájem a odborníci odhadují, že komiksový příběh o superhrdinech bude i supervýdělečný.
23. 4. 2019|