TÉMA

Lucie Bílá

I banality dokázala sdělit přesvědčivým způsobem, říká kritik o Zagorové. Vzpomínají kolegové i politici
Inspirativní, autentická, lidská. Tak vzpomínají na zpěvačku Hanu Zagorovou její kolegové, ale i česká politická reprezentace. Zpěvačka zemřela 26. srpna, bylo jí 75 let.
26. 8. 2022Aktualizováno26. 8. 2022, 23:25|
Bulvár je jako domovnice, říká Lucie Bílá. Politiku už komentovat nemíní
Slávě musela obětovat především soukromí a v soukromí se na sklonku života také vidí. Zakořeněná je ve svých rodných Otvovicích, kde nejen bydlí, ale také se snaží v obci neustále zlepšovat i život ostatních. Kdyby už nikdy nemohla zpívat, prý se neztratí, nejspíš by zůstala u podnikání. Zaplést se ale už nechce s politikou. „Život je krásný experiment, mě všechno baví, myslím, že na štěstí musí mít člověk také talent, a já ho mám,“ svěřila se zpěvačka Lucie Bílá, která byla hostem Interview ČT24 Speciál.
8. 6. 2021|
Dává smysl, aby se k šíření viru vyjadřovali spíš epidemiologové, říká Jan Tvrdoň z Deníku N
Co člověk, to názor. Obzvlášť k tématu, které se už řadu měsíců drží na prvním místě. Na tom, jak zvládnout pandemii koronaviru, si lámou hlavu politici, lékaři, vědci i běžná veřejnost. A média se snaží zprostředkovat svým divákům každý názor. Jakým respondentům mediální prostor otevřít, a jakým už ne? Jak přistoupit k nepravdivým nebo zavádějícím informacím, které šíří známé osobnosti? Na otázky pořadu Newsroom ČT24 odpovídal Jan Tvrdoň, bývalý šéf projektu Demagog.cz, nyní novinář Deníku N.
30. 9. 2020|Barbora Loudová
Newsroom ČT24
Zpěvák, herec, aktivista. Každý je „expert“ na covid, jejich názory ale tříští společnost
Ve snaze ozvláštnit zpravodajství o koronaviru sahají česká média v posledních dnech i po respondentech, jejichž názory jsou mnohdy až extrémní, případně postrádají kvalifikaci pro komentování pandemie. Dramaturgové a editoři tak proti sobě staví odpůrce roušek zubaře Romana Šmuclera a biologa varujícího před katastrofou Jaroslava Flegra a vedle toho zmiňují klipy celebrit jako Janka Ledeckého, Lucie Bílé nebo Báry Basikové, které koronavirus zlehčují. Komu dát prostor a komu už ne? Jaký názor je ještě „zdravý“ a jaký už je na hraně dezinformace? Tyto a další otázky pokládal pořad Newsroom ČT24.
26. 9. 2020|Barbora Loudová
Bílá, McFerrin i dvakrát Prodanka. „Zajděte si“ v iVysílání na koncert či operu
Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v množství záznamů pomůžou tipy webu ČT24, zaměřené zejména na kulturní pořady. V tomto článku vybíráme z nedávných přírůstků v hudebním archivu. Své si v něm najdou příznivci popu i opery.
14. 3. 2020|
Poslední sbohem Gottovi řekli Bohdalová, Bílá i prezident Zeman
Katedrálu sv. Víta zaplnili v sobotu 12. října blízcí Karla Gotta. Rodina a přátelé se do chrámu, významného pro českou historii, přišli rozloučit se zesnulým zpěvákem, jehož význam je nesporně zásadní pro tuzemské hudební dějiny. Svatovítského rekviem se účastnili i zástupci politické scény, v čele s prezidentem Milošem Zemanem. Atmosféru zádušní mše přibližuje fotogalerie.
12. 10. 2019|
Už z hor zní zvon. Svatovítské rekviem vyprovodilo Karla Gotta na věčnost
Zádušní mší v katedrále sv. Víta pokračovalo první víkendový den poslední loučení s Karlem Gottem, který zesnul 1. října. Obřad se konal za účasti nejvyšších státních představitelů. Ze zpěvákových kolegů a přátel ke sbohem přispěli například Jiřna Bohdalová, Dagmar Havlová, Jiří Bartoška či Vojtěch Dyk. Po zádušní mši se konalo ještě poslední rozloučení v kruhu nejbližších v motolském krematoriu v Praze.
12. 10. 2019Aktualizováno12. 10. 2019, 12:48|
Sedmdesátiletý Jiří Korn. Cesta „zkušenýho vlka“ od Olympiku, Vondráčkové, Miss Moskvy až k muzikálu, sboru a rapu
Raz Zwei Three Quatre Cinque Six Sedmdesát. K životnímu jubileu se zpěvák Jiří Korn dopočítal přesně 17. května. Ohlížet se může za půlstoletím na hudební scéně, během něhož poznal, co je showbyznys. Předvedl sice i žádaný Ein Kessel Buntes, ale když se ocitl Tam u dvou cest, rád se někdy vydal tou neznámou, kde Karel nese asi čaj.
17. 5. 2019|
Vrcholí další ročník sbírky Pomozte dětem. Přispět může kdokoliv
Benefičním večerem v pondělí vyvrcholí další ročník sbírky Pomozte dětem, který pořádá Česká televize a Nadace rozvoje občanské společnosti a jejímž symbolem je kuře s červenobílým záchranným kruhem. Akcí, kterou bude ČT1 vysílat od 21:20, diváky provede Jolana Voldánová. Během přenosu vystoupí řada známých interpretů.
22. 4. 2019|