TÉMA

Dvorce

Praha nechá udělat projekt tramvajové trati z Dvorců přes Budějovickou do Michle

Hlavní město si nechá od dopravního podniku (DPP) vypracovat projekt na výstavbu tramvajové trati z Dvorců přes Budějovickou do ulice U Plynárny v Michli, kde by se napojila na současnou trať. Projekt vyjde na 50 milionů korun a náklady na výstavbu trati jsou předběžně odhadovány na 1,7 miliardy korun. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní. Kdy se přesně začne stavět, není jasné, stejně tak konečná cena bude záviset na podobě projektu a na výběru dodavatele.
11. 9. 2023Aktualizováno11. 9. 2023, 13:32|

Obec na Bruntálsku chce vybudovat kotelnu a zásobník břidlicového plynu. Byla by nejspíš první v zemi

Obec Dvorce na Bruntálsku má v úmyslu vybudovat kotelnu a zásobník zkapalněného břidlicového plynu. Vesnice, která má asi třináct set obyvatel, by tak byla zřejmě první v České republice. Břidlicový plyn se ale v Česku netěží, musel by se do regionu dovážet ze Spojených států. Dvorce by mohly plynem vytápět například místní základní školu a další obecní objekty.
30. 10. 2021|

Mezi Jihlavou a Pelhřimovem blokuje dopravu hned několik oprav. Řidiči musí po rozbité vozovce

Souběh oprav krajských silnic komplikuje život šoférům i obyvatelům obcí na Jihlavsku. Kamiony musí na sedmdesátikilometrovou objízdnou trasu, osobní auta i autobusy zase na úzké cesty, které jsou navíc rozbité a nepřehledné.
14. 6. 2021|

Ve Dvorcích došlo k napadení muže. Lidé chtějí, aby obec odkoupila dům, v němž útočníci žili

Minulou sobotu ve Dvorcích na Bruntálsku členové nově přistěhovalé romské rodiny měli surově zbít jednoho z obyvatel obce. V reakci na to se sešla zhruba stopadesátihlavá demonstrace a na neděli byl naplánovaný další protest. Dvorečtí ji ale nakonec zrušili, protože se o akci v průběhu týdne začali zajímat extremisté.
13. 4. 2019|