TÉMA

Patrik Hartl

Hvězdy letošní StarDance: Tančit bude herečka Vondráčková, spisovatel Hartl či paralympionik Ježek

Česká televize představila deset osobností, které si zatančí ve třináctém ročníku StarDance. Soutěžní show startuje na podzim. Králem či Královnou tanečního parketu se mohou stát herci Filip Blažek a Oskar Hes či herečky Marta Dancingerová, Jana Paulová a Lucie Vondráčková. Poslední jmenovaná se věnuje rovněž hudbě, stejně jako další soutěžící Ondřej Ruml. Desítku doplňují spisovatel a filmař Patrik Hartl, osminásobná mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková, paralympijský cyklista Jiří Ježek a kuchařka a influencerka Chili Ta.
17. 4. 2024|
Doporučujeme

Jako Luďan z Mostu jsem nemohl do hospody, ale lidi už vědí, kdo jsem, těší Martina Hofmanna

Herec Martin Hofmann se v době největší popularity seriálu Most!, kde měl jednu z hlavních rolí, vyhýbal prý raději lidem. O letošních prázdninách ho ale potkat lze – alespoň v divadle a v kině. Jako král Leontes se vrátil na Letní shakespearovské slavnosti a v biografech se brzy představí coby jeden z titulních hrdinů komedie Prvok, Šampon, Tečka a Karel. O svých rolích a popularitě mluvil jako host Interview ČT24. Zavzpomínal ale i na nedávno zesnulého Milana Lasicu.
27. 7. 2021|

Jestli se Brno stalo dobrou kulisou, budeme rádi, říkají tvůrci romance Marťanské lodě

Česká filmová romance Marťanské lodě ukazuje v klipu k písni Jablka první záběry. Příběh, který vychází ze zážitků hudebníka kapely Květy Martina Kyšperského, natočil režisér Jan Foukal. Kromě Kyšperského se v romanci z Brna představí Eliška Křenková. Marťanské lodě „o lásce, odplouvání a múzách“ jsou hotové delší dobu, uvedení ale zbrzdila pandemie. Pražská premiéra bude v polovině září.
7. 6. 2021|

Lidé si loni více půjčovali e-knihy, nejvíc se četla Čapkova Bílá nemoc

Knihy musely zůstat na policích, lidé naopak sáhli po čtečkách. Zájem o elektronické tituly se v českých veřejných knihovnách loni zvýšil až o stovky procent. České televizi to potvrdily oslovené knihovny. Například v Praze narostlo loni na jaře půjčování e-knih až o 400 procent. Nejvíc čtenáře táhla Bílá nemoc od Karla Čapka nebo knihy od Radky Třeštíkové.
16. 1. 2021|

Prvok, Šampón, Tečka a Karel se představují. Podívejte se na upoutávku na novou českou komedii

Za filmem Prvok, Šampón, Tečka a Karel stojí populární spisovatel a autor knižní předlohy Patrik Hartl, který ho i režíroval. V hlavních rolích se představí Martin Pechlát, David Švehlík nebo Daniela Kolářová. Premiéra je naplánována na Štědrý den. Film vznikl v koprodukci České televize.
13. 8. 2020|

Pechlát, Švehlík, Čermák a Hofmann jsou Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Obsazení snů, raduje se režisér

Patrik Hartl začal natáčet filmovou komedii podle své knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Film ponese stejný název a s první klapkou prozradil režisér i herecké obsazení filmu. V hlavních rolích čtyř kamarádů se představí Martin Pechlát jako Prvok, David Švehlík jako Šampón, Hynek Čermák bude Tečka a Karel ponese tvář Martina Hofmanna.
29. 10. 2019|

Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Spisovatel Patrik Hartl natočí film podle své první knihy

Patrik Hartl natočí filmovou komedii podle své první knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Natáčení snímku, který ponese stejný název, začne na podzim a premiéra v kinech je v plánu na konec roku 2020. Hartl jako autor předlohy nejenže napsal k filmové podobě scénář, ale chopí se i režie. Hrdinům, kteří se rozhodnou zahnat krizi čtyřicátníků plněním nesplnitelných úkolů, připravil oproti románu několik změn. Milovníky knihy tak čekají překvapení. Koproducentem je Česká televize.
16. 8. 2019|

Češi jsou národ čtenářů, který nedá dopustit na detektivky a Harryho Pottera

O Češích se říká, že jsou národem čtenářů. Ačkoliv tuzemský knižní trh je v porovnání s evropskými státy spíš menší, alespoň jeden titul za rok přečtou skoro tři čtvrtiny lidí. Zatím nejprodávanější knihou tohoto roku je Hana od Aleny Mornštajnové. Mrazivý příběh o holocaustu je ale v žebříčku titulů, za které Češi utrácejí, spíš výjimkou. Tuzemští čtenáři dávají předost hlavně odpočinkové literatuře.
7. 4. 2019Aktualizováno7. 4. 2019, 21:51|