TÉMA

Stefanie Reinspergerová

Místo milostného života války a reformy. Pokračování série představí vládu Marie Terezie

Jedna z nejvýznamnějších vladařek historie neprohrává jen na poli válečném, ale i ve vztahu s manželem Františkem Štěpánem Lotrinským. V této situaci zastihne Marii Terezii pokračování koprodukční minisérie, která nese jméno této panovnice. S jejím dalším osudem diváky seznámí program ČT1 ve středu 1. a v neděli 5. ledna, vždy od 20 hodin.
9. 12. 2019|

Od love story k politickému dramatu. Marie Terezie válčí nejen o manžela

Natáčení dalších dílů filmové minisérie Marie Terezie je za polovinou. Štáb koprodukčního projektu, na kterém se podílí i Česká televize, se v těchto dnech přesunul do brněnského Mahenova divadla. Děj se odehrává v letech 1741 až 1745, během válek o rakouské dědictví. Objeví se v něm řada nových postav i herců, a to včetně představitelky titulní hrdinky.
29. 6. 2019|

Marie Terezie se vrací do filmu, čeká ji bitva o trůn i manžela

Marie Terezie prohrává nejen válku o habsburské dědictví, ale i bitvu o osud svého manželství. Další chvíle ze života majestátní panovnice připomene nový dvoudílný film, který navazuje na snímek Marie Terezie, jejž Česká televize uvedla začátkem loňského roku. I pokračování historického dramatu vzniká v koprodukci čtyř zemí, včetně Česka, kde také před pár dny padla první klapka. Vhodné lokality našli filmaři na Znojemsku.
3. 4. 2019|