TÉMA

Josef Trojan

Se sebevědomím bojuji neustále, obhajovat pozici je svazující, říká Trojan o svých úspěších

Herec Ivan Trojan získal o víkendu sedmého Českého lva, tentokrát za roli léčitele Jana Mikoláška v dramatu Agnieszky Hollandové Šarlatán. V Interview ČT24 mluví o úskalích herectví, Dejvickém divadle i svých synech, kteří ho prý učí „nezestárnout“.
8. 3. 2021|

Zlaté střevíčky si na Zlín Film Festivalu vysloužil útěk z domova i před nacisty

Zlín Film Festival, mezinárodní přehlídku filmů pro děti a mládež, zakončilo 10. září předávání cen. Zlaté střevíčky šedesátého ročníku získaly norský snímek Hranice odvahy, španělský Život bez Sáry Amatové a animovaný film Ptáček a velryba.
11. 9. 2020|

Ivan a Josef Trojanovi jsou Šarlatán. Příběh slavného léčitele vypráví o totalitě a jinakosti

Do kin vstupuje Šarlatán, životopisné drama polské režisérky Agnieszky Hollandové inspirované osudy českého léčitele Jana Mikoláška. Titulní postavu ztvárnili Ivan Trojan a jeho syn Josef Trojan. Film má v pondělí večer slavnostní premiéru v pražském biografu Lucerna. V tuzemských kinech bude snímek uveden od čtvrtku 20. srpna. Koproducentem snímku je Česká televize.
17. 8. 2020|

Glosa z Berlinale: I bezmocní mají moc, připomněl Šarlatán s Trojanem

„Nebyl schopen akceptovat bezmocnost,“ říkají tvůrci filmu Šarlatán o Janu Mikoláškovi, léčiteli a znalci léčivých rostlin. Na filmovém festivalu Berlinale se drama v hlavní roli s Ivanem Trojanem promítalo ve čtvrtek večer ve světové premiéře. I bezmocnost může být ale inspirací posunout společnost dál, poznamenala v diskusi k filmu režisérka Šarlatána Agnieszka Hollandová. S odkazem na esej Václava Havla z roku 1978 Moc bezmocných.
28. 2. 2020|

„Nikdy nechtěj dělat zázraky.“ Šarlatána Agnieszky Hollandové představuje trailer

Novinku Agnieszky Hollandové, životopisné drama Šarlatán, čeká na konci února světová premiéra na festivalu Berlinale. Tvůrci při té příležitosti zveřejňují první oficiální trailer k tomuto filmu inspirovanému osudy českého léčitele. Do tuzemských kin Šarlatán zamíří 26. března. Hlavní roli svěřila polská režisérka Ivanu Trojanovi, léčitelova asistenta a zároveň životního partnera ztvárnil slovenský herec Juraj Loj.
6. 2. 2020|

Filmová upoutávka týdne: Nepřišel jsem se vybavovat, ale léčit. Český film zamířil na odvykací kúru

Do sféry celovečerního filmu zamířil absolvent FAMU David Vigner se snímkem zkoumajícím alkoholismus mezi mladými. V hlavní roli se představuje syn Ivana Trojana Josef.
11. 8. 2019|

Agnieszka Hollandová není žádný šarlatán. Začala natáčet chystaný film o českém léčiteli

Polská režisérka Agnieszka Hollandová začala natáčet film Šarlatán, inspirovaný příběhem českého léčitele. První klapka dramatu s Ivanem Trojanem v hlavní roli padla na apríla ve věznici v Mladé Boleslavi.
2. 4. 2019|