TÉMA

Drůbeží maso

S rozvolněním covidových opatření některé podniky zdražily. Najdou se ale i položky, které si drží cenu

S obnovením provozu po uvolnění koronavirových zákazů část podniků zdražila. Třeba někteří kadeřníci nebo restauratéři zvýšili ceny až o deset procent. Důvodů je víc, jednak kompenzace předchozích ztrát, ale třeba i vyšší náklady na energie, nájmy nebo suroviny. Přesto se najdou položky, které nezdražují. Aktuálně k nim patří sezonní potraviny anebo třeba vepřové maso.
7. 7. 2021|

Do Česka se dostaly další čtyři tuny polského drůbežího se salmonelou. Směřovaly do Zlínského kraje

Veterináři objevili na českém trhu další zhruba čtyři tuny drůbežího masa z Polska, ve kterých byly bakterie salmonely. Šlo o dvě zásilky, které směřovaly k příjemcům ve Zlínském kraji. Jednu z nich, ve které byla chlazená kuřata o celkové hmotnosti 2250 kilogramů, již zákazníci nejspíš po tepelné úpravě masa zkonzumovali. ČTK to sdělil mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Ministerstvo zemědělství bude chtít o situaci jednat s polskou velvyslankyní a kontaktuje polského ministra zemědělství.
17. 4. 2019Aktualizováno17. 4. 2019, 15:48|

Státní veterinární správa: Pražské řeznictví prodalo tři sta kilogramů polského drůbežího se salmonelou

Pražské řeznictví Miloš Křeček KK prodalo zákazníkům 300 kilogramů polského drůbežího masa, veterináři v něm zjistili salmonelu. Maso je nejspíš snězené, protože už je po datu spotřeby, sdělil v úterý mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Pražští hygienici zvýšený výskyt nemoci nezaznamenali. I dotyčné řeznictví uvedlo, že nemá zprávy o zdravotních problémech zákazníků, s dodavatelem ale ukončilo spolupráci.
19. 3. 2019Aktualizováno19. 3. 2019, 20:37|