TÉMA

Allianz

Páteční bouře bylo slabé derecho, ozřejmili meteorologové. Vítr měl rychlost až 125 kilometrů za hodinu

Do kategorie bouří derecho zařadili meteorologové tu, která prošla Českem v pátek večer. Termínem derecho označují větrnou bouři postupující v páse o délce alespoň 400 kilometrů, v Česku se vyskytne zhruba dvakrát za rok. Po tom pátečním zůstaly škody za desítky milionů korun. Pojišťovny předpokládají, že další hlášení budou přibývat. Nejčastěji jde o zničené střechy, přístřešky a popadané stromy. Hasiči mají za sebou přes tisíc výjezdů.
23. 5. 2022Aktualizováno23. 5. 2022, 14:54|

Inflace v Polsku a na Slovensku dál roste. V Evropě bude kulminovat ve druhém čtvrtletí, tvrdí analytici

Míra inflace v Polsku v dubnu vystoupila na 12,4 procenta a je na maximu od konce roku 1997. V březnu činila jedenáct procent. Oznámil to polský statistický úřad. Cenová hladina se zvyšuje i na Slovensku, meziroční míra inflace v minulém měsíci vystoupila na 11,8 procenta z březnových 10,4 procenta, její tempo tak zůstává nejvyšší od června roku 2000, spočítali slovenští statistici. Růst cen v eurozóně a potažmo v dalších evropských zemích dosáhne vrcholu během letošního druhého čtvrtletí, uvádí analýza pojišťovny Allianz Trade.
13. 5. 2022|

Léčba covidu v zahraničí zatěžuje pojišťovny. Komplikovaný průběh stojí miliony, karanténa desetitisíce

Komplikované případy onemocnění covidem v exotických zemích a repatriační lety do České republiky stály pojišťovny v loňském roce desítky milionů korun. První milionové případy už se objevily i letos. České televizi to potvrdily největší tuzemské pojišťovny. Zdražovat pojistné ale zatím neplánují.
25. 1. 2022|

Po silném větru přetrvávají problémy ve středních Čechách

Společností ČEZ Distribuce zrušila k pátečním 22 hodinám kalamitní stav v šesti středočeských okresech, vyhlášený zůstává na Berounsku, Kladensku, Kolínsku, Kutnohorsku, Praze-západ a Rakovnicku. Jeho příčinou je velmi silný vítr, právě kvůli němu byl kalamitní stav v kraji vyhlášen ve čtvrtek večer. Bez elektřiny je v tuto chvíli přibližně 800 domácností a dalších odběrných míst. Předpoklad odvolání kalamitního stavu bude v sobotu dopoledne. Vítr způsobil klientům pojišťoven tisíce škod za desítky milionů korun.
22. 10. 2021Aktualizováno22. 10. 2021, 22:27|

Pojišťovny už odhadují škody po ničivém tornádu, jde o stovky milionů

Pojišťovny kvůli čtvrtečním silným bouřkám ustanovily speciální krizové štáby a posilují týmy likvidátorů. Zároveň počítají s okamžitou výplatou záloh poškozeným klientům. Tornádo, které řádilo na jižní Moravě, způsobilo klientům Generali České pojišťovny podle jejího odhadu stovky až tisíce škod za stovky milionů korun. Informoval o tom mluvčí pojišťovny Jan Marek. Kooperativa již první škody ukončila a zatím klientům vyplatila 91 tisíc korun.
25. 6. 2021Aktualizováno25. 6. 2021, 22:19|

Pojišťovny evidují po deštích z minulého týdne škody za desítky milionů korun

Přes tisíc škod za několik desítek milionů korun nahlásili pojišťovnám jejich klienti po prudkých deštích, které v minulém týdnu zasáhly republiku. Nejvíce případů je ze severní Moravy, jde především o vytopené garáže, sklepy a zahrady. Vyplývá to z ankety mezi největšími pojišťovnami. Ty už první škody vyřešily.
19. 10. 2020|

Rozvodněná řeka odřízla od okolí část Opavy. Některé toky mají podle meteorologů dál stoupat

Rozvodněná řeka Opava odřízla od okolí opavskou místní část Držkovice, zaplavila všechny tři příjezdové komunikace, dostanou se na ně pouze hasiči. Podle meteorologů se ale většinou situace na východě republiky uklidňuje. Stoupat však má ještě Morava, například v Olomouci by měla třetího povodňového stupně dosáhnout v pátek. Pojišťovny už evidují škody za necelých patnáct milionů korun.
15. 10. 2020Aktualizováno15. 10. 2020, 21:10|

Domácnosti ve světě loni zbohatly o deset procent, české o devět, ukazuje studie

Hrubé bohatství domácností v 57 zemích, které sleduje studie Allianz, vzrostlo loni průměrně o 9,7 procenta, nejvíce od roku 2005. Také českým domácnostem se dařilo. Hrubé bohatství jim stouplo v průměru o devět procent, což je proti desetiletému průměru 5,9 procenta značný nárůst. Vyplývá to ze studie Allianz Global Wealth Report 2020, která detailně analyzuje úspory a dluhy v desítkách zemí světa.
29. 9. 2020Aktualizováno29. 9. 2020, 13:03|

Vydatné deště pomohly naplnit koryta řek, zanechaly za sebou ale i stomilionové škody

Klienti nahlásili pojišťovnám po víkendových bouřkách přes tisíc škod za více než sto milionů korun. Nejčastěji jde o vytopené sklepy, garáže a rozbitou střešní krytinu po krupobití. Nejpostiženější oblasti byly v jižních Čechách, na Olomoucku a na Vysočině. Kromě ničení ale voda také pomohla – vydatné deště zlepšily stav řek, ve kterých je dlouhodobě málo vody.
12. 6. 2020Aktualizováno12. 6. 2020, 18:18|

Odfouklo to střechu? Na co nezapomenout při hlášení škod pojišťovně

Škody, které napáchala bouře Mortimer, ještě zdaleka nejsou sečtené. Podle zkušenosti pojišťoven je lidé začnou ve větší míře oznamovat až ve dnech bezprostředně následujících po živelné události. Po jarní vichřici Eberhard se nakonec vyšplhaly na 150 milionů korun. Nahlašování škod není složitý proces, je však třeba nezapomenout na několik věcí.
30. 9. 2019|

Nejrizikovější místo českých silnic je Červená Voda. Střední Čechy mají nebezpečných úseků nejvíce

Nejrizikovějším místem na českých silnicích jsou serpentiny v Červené Vodě v Pardubickém kraji. V jedné ze zatáček se na silnici I/11 na Ústeckoorlicku stalo mezi lety 2016 a 2018 jedenáct nehod, z toho pět vážných se šesti těžkými zraněními. Vyplývá to ze žebříčku nehod, jejichž důsledkem bylo těžké zranění či úmrtí. Sestavila jej pojišťovna Allianz na základě policejní databáze dopravních nehod.
25. 9. 2019|

Falešný průjem i fingovaný kolaps v Guineji. Zdravotní pojišťovny v létě zaznamenaly bizarní podvody

Falešný průjem, fingované utonutí i zázračné uzdravení po kolapsu organismu v Guineji jsou příklady nejkřiklavějších podvodů, kterých se o prázdninách dopustili klienti tuzemských zdravotních pojišťoven. Například Allianz zaznamenala třikrát víc pojistných podvodů než obvykle.
18. 9. 2019|

Transformované penzijní fondy opět zaostaly za inflací. Střadatelům loni vydělaly průměrně 0,7 procenta

Transformované penzijní fondy loni vydělaly klientům spořícím si na důchod v průměru 0,7 procenta, žádný z nich nepřekonal inflaci, která činila 2,1 procenta. O rok dříve tyto fondy při inflaci 2,5 procenta připsaly klientům v průměru výnos 0,6 procenta. Vyplývá to z ankety ČTK mezi penzijními společnostmi. V transformovaných fondech bylo na konci roku 3,47 milionu účastníků.
28. 5. 2019|

Pojišťovny evidují po vichru Eberhard škody za stovky milionů, další nahlásili chalupáři po víkendu

Pojišťovny mají po víkendu nahlášeny další škody z řádění vichřice Eberhard z minulého týdne, jejichž objem nyní dosahuje stovek milionů korun. Vyplývá to z ankety mezi největšími pojišťovnami. Zhruba polovinu škod již vyřídily. Události klienti hlásili prakticky z celé republiky, typicky šlo o poškozené střechy, přístřešky, rozbitá okna a zatečení do budov.
18. 3. 2019|