TÉMA

Marian Bojko

Sněmovna měla jednat o vytvoření vyšetřovací komise ke covidu-19. Po obědě ale dorazilo málo poslanců

Bezvýsledně skončila čtvrteční mimořádná schůze Poslanecké sněmovny. Nechala ji svolat část opozičních stran. Až do oběda se politici přeli o smysluplnost případného ustavení vyšetřovací komise, která by se zabývala činností vlády v době pandemie covidu-19. Po obědové přestávce se ale přihlásilo málo poslanců, sněmovna tak nebyla usnášeníschopná. Předsedající Tomáš Hanzel (ČSSD) nakonec schůzi na neurčito přerušil.
15. 7. 2021Aktualizováno15. 7. 2021, 17:11|

Covid v Česku s 254 případy dál roste, mění se také podmínky bezinfekčnosti

V Česku ve čtvrtek přibylo 254 potvrzených případů koronaviru, zhruba o 90 víc než před týdnem. V porovnání se středou je denní nárůst asi o dvacítku nižší. Pro prokázání bezinfekčnosti na covid-19, která je třeba pro návštěvu některých služeb nebo hromadných akcí, také nestačí od pátku uplynutí 22 dní od první dávky očkování. Příští týden ve čtvrtek se z podnětu opozice mimořádně sejdou poslanci, debatovat mají o aktuálním stavu epidemie covidu-19.
9. 7. 2021Aktualizováno9. 7. 2021, 21:03|

Vláda přečkala hlasování o nedůvěře, komunističtí poslanci před ním odešli ze sálu

Opozice v Poslanecké sněmovně neuspěla s hlasováním o nedůvěře vládě. Hlasovalo 171 poslanců, pro bylo 89 poslanců, proti pak 82 poslanců. Komunistická strana se nepřipojila k dalším opozičním partajím a její poslanci se proti kabinetu aktivně nevyslovili. Po projevu, v němž předseda KSČM Vojtěch Filip kritizoval vládu, ale i předchozí kabinety nynějších opozičních stran, opustili všichni komunističtí poslanci jednací sál. Tím pádem se ve sněmovně nenašlo potřebných 101 hlasů, které jsou k vyslovení nedůvěry potřeba. K finálnímu hlasování poslanci přistoupili okolo půl jedenácté večer.
3. 6. 2021Aktualizováno3. 6. 2021, 23:09|

Předseda sněmovny vykázal ze sálu Volného a Bojka. Neměli roušky

Předseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) na úterní schůzi vykázal z jednacího sálu nezařazené poslance Lubomíra Volného a Mariana Bojka. Neměli nasazené roušky a nenasadili si je ani na jeho výzvu. Vondráček poté oznámil, že je nechá vyvést ze sálu, a přerušil kvůli tomu jednání. Ochranná služba je po několika minutách vyvedla. Někteří poslanci při jejich nuceném odchodu ze sálu křičeli „fuj“.
9. 2. 2021Aktualizováno9. 2. 2021, 18:07|

Volný se ve sněmovně popral s kolegy, rezignovat odmítá

Vystoupení nezařazeného poslance Lubomíra Volného vyústilo při čtvrtečním jednání sněmovny o prodloužení nouzového stavu ve fyzickou potyčku s dalšími poslanci. Nastala poté, co osočil předsedajícího Tomáše Hanzela (ČSSD) a ten mu vypnul mikrofon. Volný kvůli incidentu rezignovat nechce. Řekl, že se cítí ještě více povolán k zastupování názoru lidí, kteří nesouhlasí s vládní reakcí na současnou situaci. Uvedl také, že fyzicky napaden byl on, byť je ze záběru jasné, že šarvátku vyvolal. Incident bude posuzovat mandátový a imunitní výbor. Ten se zřejmě bude zabývat i tím, že Volný a další nezařazený poslanec Marian Bojko odmítli ve sněmovně nosit roušky.
21. 1. 2021Aktualizováno21. 1. 2021, 23:27|

Hyťhová opustila SPD. Politiku prý nevnímá jako způsob obživy nebo pěstování ega

Poslankyně Tereza Hyťhová vystoupila z SPD i z poslaneckého klubu tohoto hnutí. Napsala to na svém facebookovém profilu a potvrdila ČTK v textové zprávě. Ve sněmovně bude Hyťhová spolupracovat s Trikolórou. Podle stanoviska SPD by bylo slušností, kdyby Hyťhová složila poslanecký mandát.
27. 7. 2020|
Poslanecká sněmovna

Poslanci odvolali Klause ze školského výboru. Nejde o odbornost, ale o koryta, obořil se na exkolegy z ODS

Sněmovna odvolala na návrh ODS poslance Václava Klause mladšího (nestr.) ze školského výboru, nahradí ho občanský demokrat Karel Krejza. Klaus výbor vedl, nyní si tak orgán bude muset zvolit nového předsedu. Ve výborech skončili podle návrhu SPD také poslanci Lubomír Volný, Marian Bojko a Ivana Nevludová, kteří z tohoto hnutí nedávno vystoupili.
17. 4. 2019Aktualizováno17. 4. 2019, 18:18|

SPD vyloučila Lubomíra Volného a další dva bývalé členy z poslaneckého klubu

Hnutí SPD vyloučilo ze svého poslaneckého klubu poslance Lubomíra Volného, Mariana Bojka a Ivanu Nevludovou. Všichni tři poslanci zvolení v Moravskoslezském kraji minulý týden oznámili odchod z SPD a vstoupili do nově založeného hnutí Jednotní Alternativa pro Patrioty. SPD v úterý v tiskovém prohlášení opětovně vyzvala trojici poslanců ke složení mandátů, všichni to už dříve odmítli.
19. 3. 2019|

Okamura neřídí SPD, tvrdí odcházející poslanec Volný. Hnutí podle něj ustoupilo podnikatelským záměrům

Poslanec Lubomír Volný, který odchází z hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), si myslí, že hnutí neovládá předseda Tomio Okamura, ale místopředseda Radim Fiala nebo vydavatel Jan Čížek. Spolu s Volným SPD opouští i poslankyně Ivana Nevludová a její kolega Marian Bojko. Okamura je vyzval, aby složili poslanecký mandát. Volný to odmítl.
16. 3. 2019|