TÉMA

Martin Pecina

Podle Šlachty by měl kvůli zásahu na filozofické fakultě skončit policejní prezident. Rakušan čeká na závěry GIBS

Po policejním Úřadu vnitřní kontroly se zabývá prosincovými událostmi na pražské filozofické fakultě ještě Generální inspekce bezpečnostních sborů, její závěry ale budou podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) až na jaře. V Otázkách Václava Moravce ministr zdůraznil, že z pohledu trestního práva je masová vražda na Univerzitě Karlově ještě živým případem, a proto ještě nelze o některých okolnostech hovořit. Předseda neparlamentního hnutí Přísaha a bývalý vysoce postavený policista Robert Šlachta je nicméně přesvědčen, že střelba na filozofické fakultě byla důsledkem systémového selhání, rezignovat by podle něj měl policejní prezident Martin Vondrášek i ministr Rakušan. Že pochybilo ministerstvo vnitra, je přesvědčen i někdejší šéf tohoto resortu a nynější bezpečnostní expert opoziční SPD Martin Pecina.
14. 1. 2024|

PROFIL: Josef Středula se chce z čela odborů přesunout do čela státu

O hlasy voličů bude v prezidentských volbách usilovat Josef Středula. Téměř celou svou kariéru se pohybuje v odborech, řadu let působí jako předseda největší české odborové centrály. Záměr ucházet se o post prezidenta oznámil v květnu, jeho kandidaturu podpořil prezident Miloš Zeman. Je občanským kandidátem, svými podpisy jej podpořilo přes 62 tisíc lidí. Současně získal i hlasy jedenácti senátorů.
25. 11. 2022Aktualizováno3. 1. 2023, 20:16|

Jednal jsem se zástupci Kapsche i antimonopolního úřadu, řekl Faltýnek. Schůzky považuje za legitimní

První místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek připustil v pátečním tiskovém prohlášení, že jednal se zástupci společnosti Kapsch a scházel se i s lidmi z Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Uvedl, že jeho cílem bylo vypsání tendru na mýtné, aby Česko nemuselo řešit budoucnost systému. Ve čtvrtek v sídle Kapsche i v ÚOHS zasahovali policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) kvůli podezření z korupce u mýtné zakázky. Policisté navštívili i Faltýnka, zabavili mu počítač a mobilní telefon.
8. 3. 2019Aktualizováno8. 3. 2019, 20:45|