TÉMA

Blokování

Rusko se chce odříznout od internetu. Už roky plánuje vlastní Runet

Rusko plánuje izolovat se od globálního internetu –⁠ poskytovatelé státních webů a dalších digitálních služeb tam mají k 11. březnu podniknout opatření, která by je měla zbavit závislosti na zahraničních sítích. Vyplývá to z vládních dokumentů zveřejněných běloruskou nezávislou televizí Nexta.
11. 3. 2022|

Slovenští dopravci přerušují protest, který zkomplikoval provoz i na hranicích s Českem

Slovenští dopravci ohlásili přerušení protestů, při nichž v uplynulých dnech částečně blokovali dopravu i na dálničním hraničním přechodu s Českou republikou Brodské/Břeclav. Chtějí jednat s ministry financí a dopravy.
17. 2. 2022|

Ruští cenzoři zablokovali média spjatá s Chodorkovským

Ruský cenzorní úřad Roskomnadzor zablokoval servery Otkrytyje media, MBCH Media a Pravozaščity Otrkrytki. Krok vysvětlil požadavkem generální prokuratury, která uvedené portály považuje za spjaté s organizacemi bývalého ropného magnáta a vězně režimu prezidenta Vladimira Putina Michaila Chodorkovského, informovala ruská média. Jeho společnosti byly v Rusku zakázány jako nežádoucí.
5. 8. 2021|

Obce v Beskydech řeší nedovolené parkování. Zavedou proto kyvadlový autobus

Obce a města v Beskydech bojují s neukázněnými řidiči, kteří přijíždějí do hor. Často parkují, kde se nesmí, mnohdy přímo v chráněném území. Pokud na auto v zákazu vjezdu narazí revírník, ochránce přírody nebo policista, může řidič dostat pokutu až 10 tisíc korun.
16. 6. 2021|
Newsroom ČT24

Blokování novinářů na Twitteru si neumím představit, říká mluvčí BIS Šticha

Díky kauze s drahými mobilními daty k sobě nedávno nepřitáhla pozornost jen ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková (za ANO), ale i její mluvčí Milan Řepka. A to ve chvíli, kdy vstoupil do rozhovoru šéfky resortu a reportéra České televize. Později Řepka téhož novináře, ještě s jedním dalším, zablokoval na svém twitterovém účtu. Ojedinělý případ, nebo ukázka proměny profese mluvčího? Tématu, jak by se k sobě měli tiskoví mluvčí a novináři chovat na sociálních sítích, se věnoval nedělní Newsroom ČT24. Hostem byl mluvčí Bezpečnostní informační služby Ladislav Šticha.
3. 3. 2019|