TÉMA

Kampelička

Kdybychom byli shovívavější, popřeli bychom sami sebe, prohlásil Havlíček

Kdyby hnutí ANO neřešilo ve sněmovně údajné korupční kauzy vládní koalice, popřelo by samo sebe a rozhněvalo své voliče, prohlásil v Interview ČT24 místopředseda ANO Karel Havlíček. Přirovnal kroky opozice ke krokům současné vládní koalice ve věci kauz předsedy ANO Andreje Babiše.
11. 4. 2024|

O korespondenční volbě jsme s opozicí připraveni jednat, řekl Benda v debatě čtyř poslanců

Šéf poslanců ODS Marek Benda je připraven sednout si se členy opozice a projednat podobu korespondenční volby. Řekl to v pořadu Otázky Václava Moravce. Jednání může být podle něj svoláno. Místopředsedkyně poslaneckého klubu ANO Jana Mračková Vildumetzová mu vytkla, že se to nestalo už dříve. Předseda poslaneckého klubu SPD Radim Fiala zopakoval, že jeho strana korespondenční volbu odmítá, možnost dialogu ale uvítal. Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Olga Richterová (Piráti) připomněla, že ANO mělo korespondenční volbu obsaženu v programovém prohlášení vlády.
11. 2. 2024|

„Není možné to prostě okecávat,“ říká k premiérovu podílu Havlíček. Kolem Fialy není jediná pochybnost, hájí jej Benda

„Dělá ze sebe trochu popleteného profesora, ačkoliv to není možné, aby člověk jeho inteligence nevěděl, že vkládá peníze do instituce, která je – v uvozovkách – pračkou peněz,“ prohlásil na konto předsedy vlády Petra Fialy (ODS) místopředseda poslaneckého klubu hnutí ANO Karel Havlíček. Premiérův stranický kolega a místopředseda sněmovního ústavně-právního výboru Marek Benda uvedl, že kolem Fialy v tomto ohledu „není jediná pochybnost“. O kauze debatovali v pořadu Události, komentáře.
9. 2. 2024|

Opozice neprosadila program schůze sněmovny k podílu premiéra v záložně. Nemám se za co stydět, řekl Fiala

Vládní většina v pátek neumožnila konání mimořádné schůze k podílu premiéra Petra Fialy (ODS) v Podnikatelské družstevní záložně. Po třech a půl hodinách projevů zákonodárců s přednostním právem neměla opozice dostatek hlasů pro schválení programu jednání. Poslanci z hnutí ANO a SPD Fialu kritizovali, protože by jako předseda vlády měl podle nich mít o svých financích přehled. Premiér uznal, že majetkové přiznání vyplnil špatně, tvrdí ale, že nic trestného neudělal.
8. 2. 2024Aktualizováno8. 2. 2024, 19:33|

Trest za projekt Zelených teras v Havířově nepadl, soudkyně oba bývalé ředitele osvobodila

V pátek padl další zprošťující rozsudek v souvislosti s kauzou Daneše Zátorského. Tentokrát šlo o dva bývalé generální ředitele zkrachovalé stavební společnosti VOKD. Ti měli podle žalobkyně dostat úvěr pět milionů korun na údajně fiktivní developerský projekt Zelené terasy. Podle předsedkyně senátu Krajského soudu v Ostravě ale souzení nic trestného neudělali.
15. 2. 2019|