TÉMA

Průhonice

Na dálnici D1 u Průhonic havarovaly čtyři kamiony. Jeden člověk se zranil
Dálnici D1 u Průhonic v úterý odpoledne uzavřela nehoda čtyř nákladních aut, směr na Prahu byl déle než půl hodiny neprůjezdný. Plně obnovit provoz se ale podařilo až později odpoledne, vyplynulo z informací policie a záchranné služby. Zhruba pětapadesátiletý muž utrpěl zranění hlavy a nohou, záchranáři ho přepravili do nemocnice.
10. 10. 2023Aktualizováno10. 10. 2023, 19:35|
Na noc se zavřely volební místnosti, prezidentské volby vyvrcholí v sobotu
Po osmi hodinách hlasování se v deset večer na noc uzavřely volební místnosti. Odezvdat hlasy ve druhém kole volby prezidenta republiky bude ale ještě možné v sobotu od osmi hodin ráno do dvou odpoledne. Rozhodne se o tom, zda se čtvrtou hlavou samostatného českého státu stane bývalý představitel české armády a NATO Petr Pavel, nebo předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš. Oba již odevzdali své hlasy, Pavel asi hodinu po otevření volebních místností v Černoučku, Babiš o další hodinu později v Průhonicích.
27. 1. 2023Aktualizováno27. 1. 2023, 22:00|
Náboj pro Moniku Babišovou policie vyšetřuje jako možné nebezpečné vyhrožování
Náboj v dopise pro manželku Andreje Babiše (ANO) Moniku policie vyšetřuje jako možné nebezpečné vyhrožování. Nyní pokračují další zkoumání znalců. Zatím není možné potvrdit, zda v dopise byl ostrý náboj ani co bylo obsahem dopisu, řekl v úterý novinářům náměstek středočeského policejního ředitele Ondřej Smotlacha. Oznámení prezidentského kandidáta Babiše, že obdržel dopis s ostrým nábojem adresovaný jeho manželce, prověřuje policie od soboty. Babiš v úterý odpoledne oznámil, že dostal anonymní dopis, jehož pisatel mu údajně vyhrožuje smrtí.
24. 1. 2023Aktualizováno24. 1. 2023, 17:19|
Anketa s Andrejem Babišem: Jako prezident bych bydlel v Průhonicích a na Hradě jen pracoval
Kandidát na prezidenta a předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš v anketě České televize uvedl, že by v případě zvolení do čela státu úřadoval z Pražského hradu, bydlet ale nadále hodlá ve svém domě v Průhonicích. V nejvyšší ústavní funkci by chtěl navázat komunikaci s vládou, nabízí možnost zastupovat premiéra v záležitostech ekonomické diplomacie. Na tytéž anketní otázky postupně odpovídají všichni kandidáti na post hlavy státu.
6. 12. 2022|
Silné bouřky zvedaly hladiny toků, hasiči měli stovky výjezdů
Českem se v noci a nad ránem prohnaly silné bouřky. Hasiči kvůli nim měli zhruba přes šest set výjezdů. Nejvíc zásahů bylo v Praze a Středočeském kraji. Hasiči ve většině případů odčerpávali vodu a odklízeli popadané stromy. Silničáři z několika menších středočeských silnic v okolí Prahy museli odstraňovat kamení a sesuvy půdy. Déšť na několika místech zvedal také hladiny malých toků. Během sobotního odpoledne se vyčasilo. Příští týden meteorologové očekávají tropické teploty.
25. 6. 2022Aktualizováno25. 6. 2022, 19:19|
Akce Milionu chvilek v Průhonicích přestupkem nebyla, Černošice případ odložily
Městský úřad v Černošicích odložil případ akce spolku Milion chvilek pro demokracii, který před srpnovou autogramiádou premiéra Andreje Babiše (ANO) namaloval kříže na náměstí v Průhonicích. Akce mohla podle dřívějšího vyjádření policejního prezidenta Jana Švejdara podléhat oznamovací povinnosti podle shromažďovacího zákona. Policie věc oznámila černošickému úřadu pro podezření z přestupku.
25. 11. 2021|Simona Schröderová
Za hození vejce po Babišovi na předvolební akci v Průhonicích dostal muž pokutu
Muž, který v srpnu na předvolební akci v Průhonicích u Prahy hodil po premiérovi Andreji Babišovi (ANO) vejce, dostal pokutu. Záležitost řešil průhonický obecní úřad jako přestupek proti občanskému soužití, rozhodnutí již nabylo právní moci. Výši pokuty úřad nespecifikoval. Na případ upozornil server Novinky.cz.
23. 11. 2021|
D1 ve směru do centra Prahy uzavřela po poledni nehoda dvou nákladních aut, už je průjezdná
Nehoda dvou nákladních vozidel v Praze v oblasti Chodova po poledni uzavřela dálnici D1 ve směru do centra. Řidič jednoho z vozů zůstal v autě zaklíněn, hasiči ho vyprostili. Zhruba padesátiletý muž utrpěl mnohačetná poranění, záchranáři ho v umělém spánku přepravili letecky do vinohradské nemocnice, řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Provoz na dálnici zhruba hodinu zcela stál, kolem 13:45 už mohli řidiči projíždět úsekem jedním jízdním pruhem. Plně obnoven byl provoz až několik hodin poté.
3. 11. 2021Aktualizováno3. 11. 2021, 19:32|
Babiš stáhl žalobu na černošický úřad, kterou měl v pátek řešit soud
Premiér Andrej Babiš (ANO) stáhl svou žalobu na černošický městský úřad. Upozornil na to server Aktuálně.cz. Babišovu žádost o zastavení přezkumu jeho střetu zájmů měl tento pátek, tedy v první den voleb do Poslanecké sněmovny, řešit středočeský krajský soud. Černošický úřad Babišovi minulý měsíc uložil pokutu 250 tisíc korun za to, že ovládá média.
6. 10. 2021|
Černošice uložily Babišovi pokutu čtvrt milionu korun. Premiér se plánuje odvolat
Černošický městský úřad uložil premiérovi Andreji Babišovi (ANO) pokutu 250 tisíc korun za přestupek proti zákonu o střetu zájmů za to, že ovládá média. Deníku Právo to řekl Václav Knotek, který premiéra v tomto správním řízení zastupuje. Černošický úřad uvedl, že jde o „nadále trvající přestupek“. Premiér reagoval, že rozhodnutí považuje za nezákonné a hodlá se proti němu odvolat.
30. 9. 2021Aktualizováno30. 9. 2021, 15:10|
Policejní prezident se omluvil za slova mluvčí o nepovolené akci Milionu chvilek v Průhonicích
Policejní prezident Jan Švejdar se omluvil za slova mluvčí středočeské policie, že srpnové shromáždění spolku Milionu chvilek při předvolební autogramiádě premiéra Andreje Babiše (ANO) v Průhonicích bylo nepovolené. Připomněl, že právo shromažďovací nepodléhá povolení, ale zásadně jen oznámení. Sousloví „nepovolené shromáždění“ se tudíž v žádném vyjádření české policie vůbec nemělo objevit, uvedl na Twitteru.
28. 8. 2021Aktualizováno28. 8. 2021, 14:27|
Kříže na Babišově autogramiádě se budou řešit jako možný přestupek
Protestní akce Milionu chvilek pro demokracii při srpnové autogramiádě premiéra Andreje Babiše (ANO) bude mít dohru ve správním řízení. Podle policie se kvůli namalování křížů na naměstí v Průhonicích dobrovolníci ze spolku nepovoleně shromáždili. České televizi to sdělila mluvčí středočeského Krajského ředitelství policie Monika Schindlová. Správní orgán bude také řešit případ dvou mužů, které policie během autogramiády zadržela, jeden z nich po premiérovi hodil vejce.
27. 8. 2021|Simona Schröderová
Odpůrci Babiše narušili autogramiádu v Průhonicích, policie dva zadržela
Policisté zadrželi v Průhonicích dva lidi, kteří jsou podezřelí z toho, že na předvolebním mítinku premiéra Andreje Babiše (ANO) narušovali veřejný pořádek. Jeden z nich po premiérovi podle serveru Seznam Zprávy hodil vajíčka. Na místo musela kvůli dalším protestujícím dorazit i pořádková jednotka, premiér se z venkovního stánku přesunul do nedalekého bistra.
7. 8. 2021Aktualizováno7. 8. 2021, 19:22|
Berounka na Rakovnicku vystoupala na druhý stupeň. Praha zavřela náplavky
Vydatný déšť a silné bouřky, které Česko poprvé zasáhly ve středu, zvedly hladiny řek. Na druhý stupeň povodňové aktivity v pátek večer dosáhla Úslava v Plzni-Koterově a Prádle na Plzeňsku, stejně jako Klabava na Nové Huti. Druhý stupeň hlásí také Berounka ve stanici Zbečno na Rakovnicku. Podle meteorologů mohou být hladiny na jihozápadě Čech a v části Středočeského kraje zvýšené až do sobotního poledne. Kvůli tomuto varování meteorologů pražský magistrát preventivně uzavřel protipovodňová vrata na Čertovce a od pátečního večera náplavky u Vltavy.
14. 5. 2021Aktualizováno14. 5. 2021, 21:58|
30 let zpět: Rychlé občerstvení pro motoristy
Zdá se, že i okolo československých dálnic se začalo blýskat na lepší časy v gastronomickém odvětví. Vedle Club Hotelu Praha v Průhonicích byl přesně před 30 lety otevřen nový objekt s rychlým občerstvením pro krátké zastavení a osvěžení řidičů. Čím se tolik lišil oproti stávající nabídce pro motoristy?Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
30. 3. 2021|Archiv ČT
Česko prožívá tropický pátek, v Průhonicích naměřili 35,4 stupně
Teplota na většině území Čech v pátek odpoledne překročila tropických třicet stupňů Celsia. Pro 21. srpen tak padly teplotní rekordy na 44 ze 157 stanic. Nejtepleji bylo ve středočeských Průhonicích, kde naměřili 35,4 stupně Celsia, informovala Michaela Valachová z Českého hydrometeorologické ústavu (ČHMÚ).
21. 8. 2020Aktualizováno21. 8. 2020, 19:26|
Ráno bylo rekordně chladné, na Šumavě mrzlo
Pondělní ráno bylo na několika místech v Česku rekordně studené. Nejchladnější ráno pro 13. červenec v historii měření zaznamenali v Brodě nad Dyjí, Průhonicích, Žatci, Doksanech a na Sněžníku. Teploty se pohybovaly většinou kolem pěti stupňů Celsia.
13. 7. 2020|
Průhonický park se otevírá všem návštěvníkům
Od středy je Průhonický park opět otevřený pro všechny návštěvníky. V úterý se podařilo spustit online prodej vstupenek, v pokladnách na místě se podle nařízení vlády prodávat nemůžou. Alespoň o část jarní sezony v unikátní právě kvetoucí přírodní lokalitě tak zájemci nepřijdou. Park zapsaný na seznamu UNESCO se kvůli uzavření potýká s výraznou ztrátou.
29. 4. 2020|Jakub Vik
OBRAZEM: Průhonický park rozkvétá i bez davu návštěvníků
Vyfotit si kvetoucí rostliny, ohřát se na lavičce sluncem, relaxovat v parkové nebo lesní části – jindy by kilometry dlouhými stezkami v Průhonickém parku na okraji Prahy v těchto dnech proudily tisíce lidí. Letošní jaro je ale i tam úplně jiné, než kdykoliv v historii – stezky jsou prázdné, jen výjimečně člověk potká běžce nebo ženu s kočárkem. Nezvyklost situace i u nich podtrhují většinou nasazené roušky.
22. 4. 2020|vik, ros
Nejdřív značka, pak zákaz předjíždění. V lednu ŘSD označí úseky, kde kamiony nově nemají předjíždět
Na dalších místech začíná platit zákaz předjíždění pro nákladní auta nad 12 tun. Kamiony se nově nemají pouštět do levého pruhu celkem na 145 kilometrech dálnic D1, D5, D8 a D11. Řidiče na nové omezení upozorní značky, které Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v průběhu ledna osadí na klíčové úseky. Až do umístění značek proto omezení pro nákladní auta neplatí.
2. 1. 2020|
Zavedení mýta v Praze v tomto volebním období nechystáme, potvrdil Hřib
Hlavní město nepočítá s tím, že v tomto volebním období zavede mýtný systém pro zpoplatnění vjezdu do metropole. Po společném jednání pražských a středočeských radních to uvedli primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). Politici řešili i další témata, zejména z dopravy, územního plánování či cestovního ruchu.
9. 9. 2019|
Krajský úřad obdržel Babišovo odvolání proti rozhodnutí Černošic
Kauzou možného střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) se bude opět zabývat středočeský krajský úřad. V úterý obdržel premiérovo odvolání proti nedávnému rozhodnutí Městského úřadu Černošice v případu. Ve středu to oznámil ředitel krajského úřadu Jiří Holub. V minulosti již krajští úředníci věc jednou posuzovali a vrátili ji k novému projednání do Černošic.
4. 9. 2019Aktualizováno4. 9. 2019, 11:01|mkk
Odtahová pohotovost začne na uzavírkách D1 u Průhonic fungovat nejdřív v polovině září
Ještě minimálně měsíc a půl bude dopravní omezení na D1 u Průhonic bez odtahové pohotovosti. Až do poloviny září budou odtahy na uzavírce v jednom z nejvytíženějších úseků dálnice fungovat jen omezeně. ŘSD totiž vypsalo zakázku na pohotovostní odtahy až teď, uzavírka tam přitom platí od začátku minulého týdne. Jde navíc o jedno z nejvytíženějších míst na českých dálnicích a hrozí na něm časté kolony.
5. 8. 2019|
Večer začala na D1 před Prahou odložená uzavírka. O změnu termínu požádal ŘSD Andrej Babiš
V neděli večer začaly očekávané práce na značení zužovaného úseku dálnice D1 přímo před Prahou mezi druhým a jedenáctým kilometrem ve směru na Brno. Práce měly začít už v pátek, jenže Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) s nově pověřeným šéfem Radkem Mátlem je na poslední chvíli odsunulo. Zřejmě na žádost premiéra, který o tom napsal na Twitter.
28. 7. 2019|