TÉMA

Super Bowl

Oslavy vítězství v Super Bowlu přerušila střelba, jeden člověk zemřel. Šlo o spor mezi několika lidmi, uvedla policie

Při střelbě na oslavách vítězství místního týmu ve fotbalovém Super Bowlu v americkém městě Kansas City zemřel nejméně jeden člověk. Dalších 22 lidí, z toho asi polovina děti, utrpělo zranění. Střelba byla důsledkem sporu mezi několika lidmi, uvedla šéfka místní policie. Řekla, že dvě ze tří zadržených osob jsou nezletilé.
14. 2. 2024Aktualizováno15. 2. 2024, 20:11|

Inzerenti chtějí vstupovat do lidských snů. Skupina čtyřiceti vědců je proti

Lidská touha ovládat vlastní sny není nová; středokoškoláci by se chtěli ve spánku připravit na maturitu, senioři by si rádi přivolali snové vzpomínky na své odešlé blízké. Nyní ovšem touží po ovládání spánku také velcí inzerenti – a experti varují, že tento záměr není nemožný.
15. 6. 2021|

Oscaři s pandemií zapomněli, jak se dělá show. Ceny bojují se sledovaností i diverzitou

Nejlepším snímkem loňského roku se na Oscarech stala favorizovaná Země nomádů, nejslavnější filmové ceny na světě ale v posledních letech hledají lesk i tvář. Letos za to částečně může slabá sezona, která filmy odehnala na stream, kde nedokázaly tolik zazářit. Oscaři ale s odlivem diváků bojují každoročně.
26. 4. 2021Aktualizováno26. 4. 2021, 20:41|

Daft Punk končí. Nedostupná dvojice za sebou zanechá roky tance, který měnil pop-music

Slavné francouzské hudební duo Daft Punk po 28 letech končí. Ikony elektronické taneční hudby to v pondělí oznámily v osmiminutovém videu nazvaném Epilogue. Za svoji kariéru vytáhly elektronickou taneční hudbu na největší pódia, přesto zůstali zahaleni tajemstvím, které jejich přitažlivost jenom zvyšovalo. Jaký je jejich příběh?
23. 2. 2021|

Před rokem si covid v USA vyžádal první oběť. Nyní země masivně očkuje

Přesně před rokem si covid-19 vyžádal první oběť ve Spojených státech. Příčinu úmrtí sedmapadesátileté ženy z Kalifornie určili lékaři až zpětně v dubnu. Následná opatření v zájmu veřejného zdraví těžce dopadla na ekonomiku i miliony Američanů, kteří ztratili práci. Obětí je v zemi už na 460 tisíc – daleko víc, než epidemiologové i politici před rokem předpokládali.
6. 2. 2021|

Problémy s Bondem. Film Není čas zemřít se odkládá, stárne a stále nemá náhradu za Daniela Craiga

Premiéra nové bondovky Není čas zemřít se odkládala již pětkrát. Původně měl jít snímek do kin již v roce 2019, uvedení se ale protahovalo kvůli tvůrčím neshodám i pandemii koronaviru. Film by měl podle aktuálních zpráv nyní přijít do kin na začátku října, na očekávaný snímek se však problémy začaly věšet ještě před začátkem natáčení.
2. 2. 2021|

Bloomberg dá miliardu dolarů, aby porazil Trumpa. USA zaplavily reklamy i memy

Do boje o stranickou nominaci vstoupil pozdě, ale o to razantněji. Bývalý trojnásobný starosta New Yorku Michael Bloomberg v minulosti střídal demokratickou a republikánskou stranu a dlouho byl i nezávislý. Nyní se jako demokrat uchází o Bílý dům a na porážku Donalda Trumpa je ochoten vynaložit ze svého ohromného jmění miliardu dolarů. V podstatě neomezené finance mu zaručují všudypřítomnou reklamu a miliardář chce uspět při volebním superúterý. Zároveň ale vyvstávají i otázky – třeba problematická pozice mediálního impéria, které Bloomberg vlastní.
21. 2. 2020|

Pěvkyně Renée Fleming slaví šedesátiny. Rusalka i Arabella v MET poprvé vystoupila jako záskok

Americká sopranistka Renée Flemingová slaví šedesátiny. Její kariéra je spjata s Metropolitní operou (MET), kde debutovala v roce 1991 jako hraběnka v Mozartově Figarově svatbě. Na newyorské scéně zpívala především velké lyrické postavy, například Dvořákovu Rusalku. S MET se rozloučila předloni svou další parádní rolí: Maršálkou ve Straussově Růžovém kavalírovi. Prodala přes dva miliony nahrávek.
14. 2. 2019|

Demokracie umírá v temnotě, bez novinářů, připomněl Washington Post fanouškům Super Bowlu

Boj o postavení tradičních médií v éře Donalda Trumpa vstoupil do neobvyklé arény. Deník Washington Post, pevnost nezávislé žurnalistiky, si zaplatil reklamu ve vůbec nejdražším vysílacím čase: během Super Bowlu, finále amerického fotbalu. Minutový spot hájí práci novinářů a upozorňuje na její rizika. Jde o zatím finančně nejnáročnější příspěvek v marketingové bitvě velkých amerických médií za udržení prestiže.
4. 2. 2019|