TÉMA

Most!

Doporučujeme

Vulgarismy v Mostě lidem nevadí, v Dobrém ránu ano, přitom jazyk zhrubl všude, říká Prušinovský

S Českou televizí spolupracuje režisér a scenárista Jan Prušinovský opakovaně, mimo jiné jako tvůrce několika komediálních seriálů. Největší pozdvižení vyvolal Most!, jehož verze se právě vysílá v Maďarsku, a před pár dny diváci zhlédli závěr seriálu Dobré ráno, Brno!, v němž si Prušinovský dělá legraci ze zákulisí televizní instituce. Brzy začne točit pokračování. V Interview ČT24 mluvil o tom, do jaké míry je seriálové Dobré ráno fikce a proč vulgarismy z úst moderátorů ranního vysílání vadí divákům víc než od štamgastů hospody v seriálu Most!
6. 3. 2023|

Po Mostu přijdou Chataři. Nový seriál bude zkoumat vztahy v osadě u rybníka

Ze severočeského Mostu k břehům Berounky, scenárista Petr Kolečko napsal nový seriál pro Českou televizi. Jeho hrdinové nebudou řešit problémy národnostních nebo sexuálních menšin, ale vztahy v chatové oblasti.
7. 6. 2020|
Newsroom ČT24

O Černobylu se letos psalo dvakrát víc. Novinářům pomáhají populární seriály

Hra o trůny, Most! nebo Černobyl. Populární seriály se v poslední době stávají výrazným mediálním tématem, které se dostává i mimo kulturní rubriky. Třeba právě aktuální minisérie z produkce televize HBO způsobila, že o havárii v černobylské jaderné elektrárně vzniklo dvakrát víc článků než loni. Snaží si novináři usnadnit práci při hledání témat? Jedna z otázek pro Newsroom ČT24.
2. 6. 2019|
168 HODIN

Bažo alias Jožo z chanovského sídliště hrál v seriálu Most! sám sebe. Místní ho respektují

I když s filmováním Petr Bažo alias Jožo z úspěšného seriálu Most! zkušenost neměl, postavu kápa z chanovského sídliště zahrál věrohodně. Možná i díky tomu, že jeho skutečné povolání nemá od seriálového bosse Joža daleko. Dohlížet na pořádek v Chanově, romském sídlišti na kraji Mostu, je jeho denním chlebem. V seriálu tak zahrál trochu sám sebe.
4. 3. 2019|

Poslední runda v Severce. Finále Mostu! doprovodí autogramiáda i speciální vysílání

Úspěšný televizní seriál Most! míří do finále. Jeho poslední díl Česká televize odvysílá v pondělí ve tři čtvrtě na deset večer, už od osmi ale na zpravodajské ČT24 poběží speciální, tematická Devadesátka a na své si přijdou i návštěvníci reálné Severky – mostecké projekci bude předcházet autogramiáda.
24. 2. 2019|

Most! je fenomén, ale bourá předsudky? „Kolik diváků by chtělo Roma za souseda?“ ptá se Renata Berkyová

Během šesti odvysílaných dílů se ze seriálu Most! tvůrčí dvojice Jan Prušinovský a Petr Kolečko stal společenský fenomén. Zda ale bourá zažité stereotypy, zůstává otázkou, říká publicistka a spisovatelka Renata Berkyová. „Zeptejme se diváků, kolik z nich by ubytovalo romskou rodinu nebo kolik z nich by chtělo za souseda Roma, a potom se můžeme bavit o tom, zda seriál skutečně boří předsudky,“ uvedla v pořadu Události, komentáře. Otázky kladl Michal Kubal.
16. 2. 2019|
168 HODIN

A příště už nedržet úhel. Seriál Most! odkryl herecký talent Zdeňka Godly

„Drž úhel,“ napomíná hostinský Eda romského popeláře Frantu v televizním seriálu Most! a nutí ho sedět za stolem tak, aby nebyl vidět z ulice. Pro postavu mosteckého Roma i pro jeho představitele Zdeňka Godlu ovšem platí všechno, jen ne neviditelnost. Režiséři i seriáloví kolegové se shodují, že v neherci Godlovi dřímal přirozený talent, který se naplno projevil právě v Mostu!.
4. 2. 2019|