TÉMA

Milan Fridrich

Novou divizi digitálních služeb ČT povede Maxa, zpravodajství převezme Mrzena

Česká televize bude mít od října s nástupem nového generálního ředitele Jana Součka čtyři nové ředitele divizí. Novou divizi digitálních služeb povede dosavadní ředitel vývoje programu a nových médií Jan Maxa, v čele zpravodajství a publicistiky vystřídá odcházejícího Zdeňka Šámala dosavadní šéfredaktor ČT24 Petr Mrzena. Další novou divizi Obsah bude řídit Tereza Polachová a Korporátní služby povede Michal Fila. Souček, který nahradí Petra Dvořáka, změny představil na tiskové konferenci.
4. 9. 2023Aktualizováno4. 9. 2023, 14:06|
Koronavirus

Během epidemie SARS jsem jako sinolog trochu vystřízlivěl, říká Kříž. Čínu si prý idealizoval

V čínské společnosti vládne podle sinologa Martina Kříže přísná cenzura, ale i automatická autocenzura. Kdo se na internetu vyjadřuje v rozporu s oficiálními informacemi, má pak horší úroky nebo obtížněji shání jízdenky na vlak. Kříž před sedmnácti lety z Číny informoval české diváky o epidemii SARS. Tehdejší situaci teď porovnává se zpravodajstvím o nové nákaze – wuchanském koronaviru. Pro Newsroom ČT24 vzpomíná, jak se kvůli SARS stal napůl novinářem.
4. 2. 2020|

Kdo tady blbne? Hasiči, mámy z basy, nosorožci ze zkumavky a další dokumenty ČT

Do Rwandy, Keni, Ruska i za indiánským náčelníkem se mohou na jaře podívat diváci prostřednictvím dokumentů, které ve svém programu odvysílá v nejbližších měsících Česká televize. Filmaři ale přibližují i domácí témata. Zajímá je, jak se žije či žilo manželům, vězňům, skejťákům či hasičům. ČT také připomene dokumentárními portréty výrazné osobnosti, třeba kardinála Josefa Berana, psychiatra Radkina Honzáka nebo prezidenta Vladimira Putina. Přehled chystaných dokumentů nabízí fotogalerie v článku, podrobnosti o nich pak rozhovor s kreativními producentkami Alenou Müllerovou a Martinou Šantavou a programovým ředitelem ČT Milanem Fridrichem.
30. 1. 2019|