TÉMA

Roger Stone

Jsou důkazy o rozvratné činnosti útočníků na Kapitol, říká prokurátor

Podle hlavního federálního prokurátora washingtonského okrsku District of Columbia Michaela Sherwina vyšetřovatelé našli důkazy, které pravděpodobně úřadům umožní obvinit z rozvratné činnosti některé z účastníků vpádu do Kapitolu z 6. ledna. Sherwin to řekl v noci na pondělí v pořadu 60 Minutes televize CBS. Obvinění z rozvratné činnosti vznáší federální prokuratura jen velmi zřídka.
22. 3. 2021Aktualizováno22. 3. 2021, 14:58|

Trump omilostnil 26 lidí včetně svého exporadce a šéfa volebního štábu

Americký prezident Donald Trump udělil těsně před Vánoci milost 26 lidem včetně svých bývalých blízkých spolupracovníků, kteří skončili ve vězení, a třem lidem zmírnil tresty. Na svobodu propustil šéfa svého volebního štábu z roku 2016 Paula Manaforta, bývalého poradce Rogera Stonea nebo otce svého zetě Charlese Kushnera.
24. 12. 2020|

Trumpův exporadce do vězení nepůjde. Prezident mu změnil trest

Americký prezident Donald Trump změnil trest, který soud vyměřil jeho dlouholetému příteli a někdejšímu poradci Rogeru Stoneovi v souvislosti s vyšetřováním údajného vlivu Ruska na americké prezidentské volby v roce 2016. Stone tak nebude muset do vězení, kde měl strávit 40 měsíců. Oznámil to Bílý dům. Další Trumpův krok ve prospěch svého spojence vyvolal ostrou kritiku demokratů.
11. 7. 2020Aktualizováno11. 7. 2020, 11:01|

Trumpův exporadce Stone dostal čtyřicet měsíců vězení, prokuratura žádala až devítiletý trest

Bývalý poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa byl odsouzen ke čtyřiceti měsícům vězení. Roger Stone byl loni shledán vinným v sedmi bodech obžaloby včetně lhaní Kongresu, ovlivňování svědka a maření vyšetřování. Prokuratura původně požadovala trest v rozmezí sedmi až devíti let. Trump navržený trest kritizoval jako příliš přísný a ministr spravedlnosti William Barr doporučil nižší trest. Trump na rozsudek reagoval sdělením, že bude případ sledovat a v určité chvíli učiní patřičné rozhodnutí. Stone má podle něj velkou šanci na „naprosté očištění“.
20. 2. 2020Aktualizováno20. 2. 2020, 22:01|

Znemožňuje mi práci, kritizoval Trumpovo tweetování překvapivě ministr spravedlnosti Barr

Americký ministr spravedlnosti William Barr prohlásil, že ho prezident Donald Trump svými tweety podkopává a znemožňuje mu vykonávat jeho práci. Barrovo vyjádření se týká soudního procesu s Trumpovým exporadcem Rogerem Stonem. Prezident nejprve opakovaně útočil na aktéry procesu včetně soudkyně a státního zástupce. Poté, co Barrem vedené ministerstvo navrhlo snížení trestu pro Stonea, naopak chválil ministra za to, že se v případu „ujal velení“. Trumpův spojenec Barr tak čelí kritice, že ustupuje prezidentovu tlaku. Bílý dům uvedl, že prezidentovi Barrovy výtky nevadí.
14. 2. 2020|

Gates z Trumpovy kampaně bude trávit víkendy ve vězení. Podváděl a lhal FBI

Bývalý zástupce šéfa volební kampaně amerického prezidenta Donalda Trumpa Rick Gates dostal u soudu tříletou podmínku, 45 dnů si má o víkendech odpykat ve vězení, navíc musí zaplatit pokutu v přepočtu asi 456 tisíc korun. Agentura AP poznamenala, že Gates bude muset za mříže i přesto, že spolupracoval s vyšetřovateli.
17. 12. 2019|

Bývalý Trumpův poradce Stone je vinen. Podle poroty lhal a mařil vyšetřování

Americká porota uznala bývalého poradce Donalda Trumpa Rogera Stonea vinným ze sedmi trestných činů včetně maření vyšetřování, ovlivňování svědka a lhaní Kongresu. Stone podle prokuratury lhal o snaze Trumpovy volební kampaně získat e-maily, které byly ukradeny ze serverů Demokratické strany s cílem poškodit protikandidátku Hillary Clintonovou.
15. 11. 2019|

Trumpův přítel Stone vinu odmítá. Vyšetřování je politicky motivované, tvrdí „agent provokatér“

Bývalý volební poradce a dlouhodobý přítel Donalda Trumpa Roger Stone popřel svou vinu. Před soudem ve Washingtonu stanul kvůli obviněním z maření vyšetřování, ovlivňování svědka a z lhaní Kongresu, která proti němu vznesl tým zvláštního vyšetřovatele FBI Roberta Muellera. Stone vyšetřování označuje za politicky motivované.
29. 1. 2019|

Další Trumpův exporadce zadržen. Roger Stone čelí obvinění ze lhaní a ovlivňování svědka

Americká policie zadržela exporadce prezidenta Donalda Trumpa. Celkem čelí Roger Stone sedmi obviněním včetně maření vyšetřování, lhaní výboru Sněmovny reprezentantů pro kontrolu tajných služeb a ovlivňování svědka. Oznámil to úřad zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera, který objasňuje ruskou roli v amerických prezidentských volbách. Podle Trumpovy mluvčí Stoneova obvinění nijak nesouvisejí s Bílým domem ani s prezidentem.
25. 1. 2019Aktualizováno25. 1. 2019, 18:17|