TÉMA

Ondřej Malý

Kmotr si pro sebe ukradl Audioknihu roku 2022, s pomocí Oldřicha Kaisera

Absolutním vítězem ankety Audiokniha roku 2022 se stala mafiánská sága Kmotr. Bestseller Maria Puza načetl Oldřich Kaiser. Kmotr v jeho podání zvítězil také v kategoriích Interpret a Jednohlasná četba. Odborná porota rozdala ceny celkem v deseti kategoriích. Za mimořádný přínos byla oceněna Taťjana Medvecká.
27. 4. 2023|

Rušení poboček pošt je poslední varianta před insolvencí, řekl Letocha. Mračková Vildumetzová kritizovala jednání Rakušana

Rušení tří set poboček je poslední možná varianta, která poště zbyla pro to, abychom se nemuseli obávat insolvence, uvedl v pořadu 90' ČT24 poslanec Petr Letocha (STAN). Podotkl, že vláda podnikala kroky již loni, jen nebyly vidět. Podle poslankyně opozičního hnutí ANO Jany Mračkové Vildumetzové však vláda s nikým dopředu nejednala. Kritizovala také jednání ministra vnitra Víta Rakušana (STAN), který podle ní nekomunikuje.
19. 4. 2023Aktualizováno19. 4. 2023, 23:16|

Zaměřujeme se teď spíš na podporu menších virtuálních operátorů, říká nový šéf ČTÚ

Předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu Marek Ebert znovu řekl, že nepovažuje za pravděpodobné, že by v dohledné době přišel do Česka čtvrtý operátor. Důvodem je podle něj velikost trhu, uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce. Úřad se proto podle Eberta v současné době zaměřuje spíše na podporu menších virtuálních operátorů, kteří mohou fungovat jako alternativa nabídky mobilních služeb. Telekomunikační analytik Ondřej Malý pak zmínil, že politici a ČTÚ by podle něj měli pro další roky spíše než cenu pro spotřebitele řešit jednodušší výstavbu infrastruktury a sítí.
26. 2. 2023|

Poslední mobilní operátor zdražuje tarify. O tom, co by celkově pomohlo zlevnit volání, se vedou spory

Operátor Vodafone od konce února zdraží paušální mobilní tarify. Po T-Mobilu a O2 je tak posledním z velkých hráčů, který se rozhodl zvýšit ceny některých produktů. Krok společnost vysvětluje rostoucími náklady. Podle některých odborníků by ceny tarifů mohl snížit vstup čtvrtého velkého operátora na trh, to však nyní dle předsedy Rady Českého telekomunikačního úřadu Marka Eberta není reálné.
6. 2. 2023|

Večer na psích dostizích je o odvaze se ozvat a touze vyhrát

Automechanici, kteří pracují ve stejné autodílně, se složili na dostihového psa, každému z nich patří pouze jedna noha. Co když ale do klubu vstoupí nevítaný pátý člen? Kolem bizarní zápletky vystavěl svou hru britský dramatik Matt Charman. Večer na psích dostizích nyní zinscenoval pražský Činoherní klub.
25. 6. 2022|

Peter Bebjak chystá film o útěku z Osvětimi. Z jeho Zprávy zatím „unikla“ první ukázka

Režisér a scenárista Peter Bebjak se ve svém nejnovějším filmu inspiroval skutečnou událostí. Drama Zpráva rekonstruuje příběh dvou Slováků, kterým se podařilo utéct z koncentračního tábora v Osvětimi a zpravit svět o tamních hrůzách. Divákům film nyní přibližuje první ukázka.
1. 10. 2020|

Trailer představuje Tichého společníka. Řeší málo místa na hřbitově a slivovici v přehradě

Režisér, scenárista a spisovatel Pavel Göbl natočil film podle novely, za niž získal cenu Magnesia Litera a nominaci na Cenu Josefa Škvoreckého. Tichý společník je poetickou tragikomedií o životě na vsi, kde dojde místo na hřbitově a kde na dně přehrady čeká na vylovení stará slivovice. V hlavních rolích se objeví Klára Issová, Boleslav Polívka a Ondřej Malý. Do kin Tichý společník vstoupí 1. října.
1. 9. 2020|

Idealistka Ramba, drbna Havlová i stará struktura Lábus. Schůze Vlastníků je pěkná společnost

Žijí spolu v jednom domě, dohodnout se ale nedokážou. Od 21. listopadu se společenstvo vlastníků bytových jednotek schází i v kinech, s podtitulem „komedie pro ty, co to nezažili, a drama pro ty, kteří tím žijí“. Tragikomický snímek Vlastníci je filmovým režijním debutem Jiřího Havelky, který je také autorem scénáře.
22. 11. 2019|

„Tohle by mělo být v zápisu.“ Vlastníci si odhlasovali trailer

Celovečerní debut režiséra a scenáristy Jiřího Havelky má být komedií pro ty, kdo to nezažili, a dramatem pro ty, kdo tím žijí. Snímek Vlastníci totiž vypráví o schůzi majitelů bytových jednotek. V kinech se sejdou 21. listopadu, nahlédnout do sousedského jednání ale nechává už první trailer.
12. 9. 2019|
Události komentáře

Omezené tarify na neomezená data jsou pořád posun,říká expert Malý. Politici prý pomohli, ale „neukuchtili to"

V Česku dosud žádný mobilní operátor nenabízel tarif s neomezenými mobilními daty. V pondělí však představil svou nabídku T-Mobile a od čtvrka začínají platit nové tarify Vodafone. A i když mají nabídky obou operátorů omezení, jde podle bývalého člena rady Českého telekomunikačního úřadu Ondřeje Malého o významný posun. Pomohl tomu i politický tlak, i když v menší míře, než to prezentoval premiér Andrej Babiš (ANO), uvedl Malý v pořadu Události, komentáře.
20. 6. 2019|

Sehnat čtvrtého operátora? Trh, kde lidé platí hodně peněz za málo dat, je atraktivní, říká expert

Česko bude v druhé polovině roku v aukci kmitočtů pro rychlé mobilní sítě 5G opět usilovat o vstup čtvrtého mobilního operátora. Návrh podmínek schválila vláda. Od příchodu čtvrtého operátora si kabinet slibuje pokles cen – zejména za mobilní data. Expert na telekomunikaci a digitalizaci a bývalý člen rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Ondřej Malý ve Studiu 6 uvedl, že zdejší trh je zralý na to, aby přivítal nějakého dravého hráče, ale bude záležet i na konkrétních podmínkách aukce.
11. 4. 2019|

Pojďme se domluvit jako lidi. Havlová, Voříšková i Lábus natáčí na schůzi Vlastníků

Najít společnou řeč je někdy těžké, tím spíš, když je člověk součástí společenství vlastníků bytových jednotek. Právě na jedné takové vyhrocené schůzi se odehrává filmový debut divadelního režiséra a scenáristy Jiřího Havelky Vlastníci, který vzniká v koprodukci České televize. V jednom domě se sešli Tereza Voříšková, Kryštof Hádek, Ladislav Trojan nebo Dagmar Havlová, která se touto rolí po čase opět vrací na filmové plátno.
24. 1. 2019|