TÉMA

Podbořany

Obyvatelé řady obcí protestují proti vysokým cenám energií. Mají desetitisícové nedoplatky

Obec Luby na Chebsku, město Slaný ve Středočeském kraji nebo Podbořany na Lounsku řeší stejný problém. Jejich obyvatelé nesouhlasí s vysokými cenami energií. Někteří mají nedoplatky sedmdesát až devadesát tisíc korun. Ve Slaném odpoledne demonstrovali nespokojení lidé před městským úřadem, v Lubech protestovali před radnicí minulý týden.
3. 5. 2023|

Nejlépe se žije v Říčanech, nejhůře v Orlové, tvrdí analýza. Je to spíše vina státu, hájí Orlovou starosta

Středočeské Říčany jsou podle analýzy společnosti Obce v datech už počtvrté v řadě nejlepší místo k životu. V indexu kvality života získaly nejvyšší možný počet bodů, tedy 10. Naopak nejhůř se podle žebříčku žije v Orlové. O analýze diskutovali v pořadu Události, komentáře starosta Orlové Miroslav Chlubna a starosta Říčan David Michalička.
15. 12. 2021|

Na místě budoucího sběrného dvora objevili archeologové čtyři tisíce let starou vesnici

Čtyři tisíce let starou vesnici objevili archeologové během průzkumu v Podbořanech na severu Čech. Na místě, kde má stát nový sběrný dvůr, našli také rozsáhlé pohřebiště a keltskou keramickou pec.
3. 11. 2021|

V Žatci projel vlak návěst stůj. Nikomu se nic nestalo a soupravy jezdí bez omezení

V Žatci na Lounsku projel ve čtvrtek ráno rychlík jedoucí z Mostu do Plzně návěst stůj. Událost se obešla bez zranění, trať byla v době šetření incidentu neprůjezdná, řekl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Vlaky nyní po trati jezdí bez omezení. Na incident upozornil server Zdopravy.cz. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že škody na drážních vozidlech byly odhadnuty na 20 tisíc korun.
5. 8. 2021Aktualizováno5. 8. 2021, 10:45|

Bouře poničila obec Stebno na Lounsku. Meteorologové mluví o tornádu

Bouře značně poničila obec Stebno, která spadá pod Kryry a leží na Podbořansku v okrese Louny, na hranicích se Středočeským krajem. Podle meteorologů se jednalo o tornádo. Škody jsou v řádech desítek milionů korun. Na místě je stovka hasičů, dobrovolníků. Starosta Kryr Miroslav Brda sdělil, že nikdo nebyl zraněn. Ve Stebně žije zhruba 120 obyvatel.
25. 6. 2021Aktualizováno25. 6. 2021, 22:30|

Přehrada Kryry má zavlažit lounské chmelnice. Stát se chystá na výkupy pozemků

Plán na novou přehradu na Lounsku postoupil do další fáze. Stát uvolnil bezmála čtyři sta milionů korun na výkup pozemků a Povodí Ohře s ním začne příští rok. Regiony Lounska a Rakovnicka patří k nejvyprahlejším oblastem v zemi a vodní nádrž Kryry je má zásobovat vodou v obdobích sucha, vedle toho sloužit i k rekreaci.
2. 2. 2021|

Na Lounsku havaroval autobus se studenty, vážněji zraněno je pět lidí

U Blšan na Lounsku havaroval v neděli ráno patrový autobus převážející 69 lidí, převážně studentů. Jeden student skončil s vážným poraněním v pražské nemocnici v Motole, další čtyři mají středně vážná zranění. Podle informací od mluvčího Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokopa Voleníka není ale nikdo v ohrožení života.
9. 2. 2020Aktualizováno9. 2. 2020, 18:10|

Ústecký kraj sehnal náhradu za TD Bus. Autobusy vyjedou, někde jich ale bude méně

Ústecký kraj oznámil, že zajistil autobusové spoje po firmě TD Bus, která ve čtvrtek nečekaně odstoupila od smlouvy s krajem. Společnost zajišťovala svými 33 autobusy 467 spojů v okolí Podbořan, Vejprt a v západní části Lounska. Kraj uvedl, že na Vejprtsku od pondělí pojede jen asi polovina spojů, ve zbylých dvou oblastech bude náhrada zajištěna úplně. Dočasně budou spoje v těchto regionech pro cestující zdarma.
4. 1. 2019Aktualizováno4. 1. 2019, 20:06|