TÉMA

Nemocnice na kraji města

S Havlem byli oba plašší. Mohl hrát svůdníky, protože měl jistotu v Libunce, říká o Abrhámovi Balzerová

Dlouholetá herecká kolegyně a kamarádka Josefa Abrháma Eliška Balzerová v Interview ČT24 sdělila, že preciznějšího hereckého partnera prý v životě nepotkala. Zesnulou českou hereckou legendu označuje za šlechtice, který byl ale neobyčejně plachý. Mrzí ji, že nepředal svoje herecké umění mladé generaci. Abrhám zemřel 16. května ve věku 82 let.
23. 5. 2022|

Zemřel herec Josef Abrhám. Vrchní Vrána, primář Blažej i Ferdinand Vaněk

Ve dvaaosmdesáti letech zemřel populární divadelní a filmový herec Josef Abrhám. Proslavila ho hlavní role ve filmu Vrchní, prchni!, postava lékaře Blažeje v seriálu Nemocnice na kraji města nebo účinkování v dramatech prezidenta Václava Havla. Na divadelních prknech je spojen především s Činoherním klubem. Abrhámovo herectví bylo neokázalé, osobní a výjimečné, shodují se jeho kolegové.
17. 5. 2022Aktualizováno17. 5. 2022, 21:43|

Vysílá televize třetího věku. Seniorům dodáme náladu i informace, přeje si ředitel ČT

Praktické rady a tipy, informační servis i nápady na volnočasové aktivity, cvičení a recepty přináší nová „televize třetího věku“. Program ČT3 spustila Česká televize 23. března a určen je především pro seniory. „Při zprávách, které přicházejí, není úplně jednoduché držet se v dobré kondici a v dobré náladě,“ vysvětluje v rozhovoru generální ředitel ČT Petr Dvořák, že nový kanál má sloužit především jako klidná alternativa k ostatnímu vysílání. Návod, jak „Trojku“ naladit, uvádíme na konci článku, další otázky zodpoví speciální stránka.
23. 3. 2020|

„Je mi líto, že o ní mluvím v minulém čase.“ Kolegové vzpomínají na Janu Štěpánkovou

Byla to velká herečka, shodují se kolegové a přátelé Jany Štěpánkové. Herečka, která je přes desítky televizních a divadelních rolí spojována především se seriály Nemocnice na kraji města a Taková normální rodinka, zemřela v úterý po těžké nemoci. Informaci o její smrti zveřejnila hereččina rodina až v pátek, kdy se konalo poslední rozloučení.
21. 12. 2018|