TÉMA

Imagine Dragons

Maďarský festival Sziget čeká až půl milionu návštěvníků

Desetitisíce lidí se sjely na 30. ročník hudebního festivalu Sziget v Budapešti. Začal ve čtvrtek, kdy byla největším tahákem kapela Florence and the Machine. K hlavním hvězdám patří rapper Macklemore, zpěvačky Billie Eilish a Lorde nebo skupina Imagine Dragons. Očekává se až půl milionu návštěvníků, dohromady zahraje asi osm set interpretů.
11. 8. 2023|

Rammstein, Clapton či Pearl Jam si podávají dveře na koncertech v Česku. Boom, který přejde, říká hudební publicista

Na českých koncertních pódiích se během pár týdnů vystřídaly kapely Rammstein, Imagine Dragons či Pet Shop Boys, kteří dokonce vystupovali ve stejný den jako španělský zpěvák Enrique Iglesias. Na léto už mají cestu do Česka naplánovanou The Offspring, Kiss i třeba Pearl Jam. Hudební program je po pandemické pauze, kdy se musela mnohá vystoupení odložit, našlapaný. „Je to abnormální stav,“ zdůrazňuje hudební publicista Honza Vedral.
9. 6. 2022|

Mezinárodní koncert Zachraňme Ukrajinu propojil telemostem světové umělce. Vysílalo ho víc než dvacet zemí

Polská televize TVP se s podporou Evropské vysílací unie uspořádala mezinárodní koncert s názvem Zachraňme Ukrajinu, který telemostem propojil umělce z mnoha zemí, aby společně vyjádřili podporu válkou zasažené Ukrajině a vyzvali diváky v mnoha státech k pomoci. Přímý přenos vysílala ČT2, program se promítal také na velkoplošné obrazovce na pražském Staroměstském náměstí, kterou nainstalovala ukrajinská ambasáda.
27. 3. 2022Aktualizováno27. 3. 2022, 20:42|

Facebook je pro naši hru příležitost, jak se posunout, říká vývojář studia Beat Saber Hrinčár

Hra pro virtuální realitu Beat Saber, kterou vytvořilo české studio Beat Games, slavila loni velkolepé úspěchy. Ve svém segmentu se stala nejprodávanějším produktem na světě a byla natolik úspěšná, že ji koupil Facebook. Kolik za ní zaplatil ani jaké je aktuální číslo prodaných kopií, když už loni v březnu to byl milion, její spoluautor Vladimír Hrinčár ve svém rozhovoru v pořadu Události, komentáře neprozradil. Uvedl ale, že Facebook je příležitostí, jak hru dál rozvinout. Otázky kladla Světlana Witowská.
30. 1. 2020|

Recenze: Imagine Dragons na novince Origins jen naprázdno plácají křídly

Imagine Dragons se nenudí. Sotva opadlo všeobecné nadšení z loňské desky Evolve, na pulty přistál její nástupce Origins. Víc než cokoliv jiného působí novinka uspěchaně. Partě kolem frontmana Dana Reynoldse zřejmě přetékal šuplík s nápady a nutně potřebovali provést předvánoční úklid. Někdy je však lepší tvůrčí přetlak nepouštět a dopřát si radši oddechový čas.
17. 11. 2018|