TÉMA

Johnny Depp

Wilder, Depp a teď Chalamet. Na plátně hledají, jak vystihnout Dahlova čokoládníka

„Takovou čokoládu jste ještě neochutnali,“ zpívá v novém muzikálu Wonka v podání Timothéeho Chalameta, když nabízí lidem svoje laskominy vyrobené třeba z žirafího mléka nebo slz ruského klauna. Wonku samotného jsme ale už viděli. Majitele tajemné fabriky si ve filmových adaptacích knihy Roalda Dahla Karlík a továrna na čokoládu zahráli Gene Wilder a Johnny Depp. Každý tak trochu hledal, co z Wonky vystihnout.
13. 12. 2023|

Začal festival ve Varech. Na úvod převzali ceny Russel Crowe a Alicia Vikanderová

V Karlových Varech začíná sedmapadesátý filmový festival. Připraven je na „baťůžkáře“ i filmové hvězdy. Na úvod dorazily dvě z hlavních tváří festivalu Russell Crowe a Alicia Vikanderová, kteří převzali během slavnostního zahájení čestná festivalová ocenění. Největší pozornost ale patří filmům, hlavní cenu – Křišťálový glóbus – můžou letos získat i dva zástupci české kinematografie. Vítězové budou známi v sobotu 8. července.
30. 6. 2023Aktualizováno30. 6. 2023, 19:10|

Na Hollywood nemyslím, řekl v Cannes Johnny Depp. Amerika je ale prý připravena na jeho návrat

Nejsledovanější osobou na úterním zahájení letošního ročníku festivalu v Cannes byl herec Johnny Depp. Před festivalovým palácem ho vítaly tisíce fanoušků, po premiéře jeho snímku Jeanne du Barry – Králova milenka následovaly sedmiminutové ovace. Výrazného aplausu se na přehlídce dočkává skoro každá první projekce, podle některých médií ale vřelé přijetí herci, jenž se v posledních letech zabýval soudními spory s exmanželkou, otevírá znovu dveře do Hollywoodu.
17. 5. 2023|

Filmový festival v Cannes zahájí Depp jako Ludvík XV. Českou tvorbu zastupuje FAMU

Cílem filmařů, herců a fanoušků kinematografie je v těchto dnech francouzská Riviéra. V Cannes totiž začíná už šestasedmdesátý ročník jednoho z nejvýznamnějších filmových festivalů světa. Zahájení obstará francouzský snímek z doby Ludvíka XV. s Johnnym Deppem v hlavní roli. O hlavní cenu, Zlatou palmu, se uchází novinky Akiho Kaurismäkiho, Wima Wenderse či Hirokazu Kore'edy. Mimo soutěž patří k očekávaným světová premiéra dalšího dobrodružství Indiany Jonese. Česká tvorba se festivalovému publiku představí díky dvěma krátkým snímkům z pražské FAMU.
16. 5. 2023|

Festival ve Varech zahájí Russell Crowe, ve znělce si zahrál Johnny Depp

První velkou oznámenou hvězdou letošního filmového festivalu v Karlových Varech je Russell Crowe. Osarový Gladiátor převezme Křišťálový glóbus za přínos kinematografii a také na zahajovacím koncertě zahraje se svou kapelou Indoor Garden Party. Do Varů se rovněž nepřímo vrátí Johnny Depp – ve znělce, kterou natočil pro sedmapadesátý ročník.
5. 5. 2023Aktualizováno5. 5. 2023, 11:32|

Nový Wes Anderson, očekávaná detektivka od Scorseseho nebo Indiana Jones. Festival v Cannes představil program

Filmový festival v Cannes představil svůj program, kde se o hlavní cenu budou ucházet novinky režisérů Wese Andersona, Aki Kaurismakiho, Wima Wenderse nebo Alice Rohrwacherové. V hlavní soutěži bude o udělení Zlaté palmy mezi 19 filmy rozhodovat porota v čele se švédským režisérem Rubenem Östlundem, který ocenění získal loni za film Trojúhelník smutku. Festival na jihu Francie letos potrvá od 16. do 27. května.
14. 4. 2023|

Zemřel Jeff Beck, jeden z nejlepších kytaristů všech dob

Ve věku 78 let zemřel jeden z nejlepších kytaristů všech dob, Brit Jeff Beck. Držitel několika cen Grammy a člen rokenrolové síně slávy posouval hranice blues, jazzu a rock'n'rollu. Zemřel v úterý poté, co se „nakazil bakteriální meningitidou“, uvedla agentura Reuters s odvoláním na prohlášení Beckových zástupců.
12. 1. 2023|

All Too Well. Nejlepší videoklip podle MTV natočila Taylor Swiftová

Výroční cenu americké televize MTV za nejlepší hudební videoklip získala zpěvačka Taylor Swiftová. Ocenění si vysloužila desetiminutovou verzí snímku k hitu All Too Well: The Short Film. K vítězům v dalších kategoriích patří mimo jiné zpěvačka Billie Eilish, rappeři Jack Harlow a Lil Nas X, zpěvák Harry Styles, rapperka a zpěvačka Nicky Minaj, skupina Red Hot Chili Peppers nebo vítěz loňské soutěže Eurovize Maneskin.
29. 8. 2022|

V Praze vystoupili Jeff Beck a Johnny Depp. V pátek jim vychází nové album

V Praze v pondělí večer vystoupil britský kytarista Jeff Beck. Osminásobného držitele ceny Grammy doprovodil herec a muzikant Johny Depp. Ten aktuálně oživuje svou hereckou i hudební kariéru po vleklém soudním sporu. Společně jsou oba na evropském turné. Natočili také společné album s názvem Eighteen, které vychází v pátek. Becka časopis Rolling Stone zařadil mezi stovku nejlepších kytaristů všech dob.
12. 7. 2022|

Na filmový festival v Karlových Varech dorazí herci Geoffrey Rush a Benicio del Toro

Organizátoři 56. ročníku MFF Karlovy Vary oznámili, že Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii získá herec Geoffrey Rush, Cenu prezidenta festivalu pak obdrží herec Benicio del Toro. Letošní ročník festivalu se bude konat od 1. do 9. července.
21. 6. 2022Aktualizováno21. 6. 2022, 14:20|

Porota v USA uznala žalobu Deppa na Heardovou, částečně i protistížnost herečky

Porota v soudním sporu mezi Johnnym Deppem a Amber Heardovou ve středu uznala herečku vinnou z pomluvy jejího bývalého manžela a zároveň částečně uznala její protistížnost týkající se vyjádření Deppova právníka. Porotci uložili Heardové za výroky o domácím násilí zaplatit odškodné v celkové výši 15 milionů dolarů (skoro 350 milionů korun), zatímco Depp má vyplatit dva miliony.
1. 6. 2022Aktualizováno1. 6. 2022, 23:19|

Ve sporu Deppa s Heardovou zazněly závěrečné řeči, porota se radí o verdiktu

Po šesti týdnech výpovědí v pátek v soudní síni v americké Virginii zazněly závěrečné řeči advokátů herců Johnnyho Deppa a Amber Heardové, bývalých manželů, kteří se nyní vzájemně obviňují z pomluvy a fyzického a psychického napadání a týrání a požadují po sobě astronomické odškodné. Deppovi právníci požádali porotu, aby hercovi „vrátila zpátky jeho život“ tím, že uzná Heardovou vinnou z pomluvy. Obhájci herečky zase porotcům řekli, že se její život proměnil od začátku sporu v peklo a že se ji Depp snaží cíleně očernit kvůli tomu, že jej opustila.
27. 5. 2022|

„Atmosféra je úžasná,“ pozdravil Johnny Depp fanoušky ve Varech. Cenu nechce, představit své filmy ano

Před čtvrteční půlnocí přistálo v Karlových Varech letadlo s Johnnym Deppem na palubě. Fanoušci se s hollywoodskou hvězdou mohli potkat v pátek po obědě, kdy Depp představuje jednu ze svých filmových novinek. U červeného koberce nechyběly ani kamery České televize.
27. 8. 2021Aktualizováno27. 8. 2021, 17:08|

Začal festival ve Varech. Na úvod ocenil Michaela Cainea, program rozběhl Zátopek

Po roční pauze se Karlovy Vary opět zaplnily filmem. Pětapadesátý ročník festivalu začal v pátek, hned na úvod předal cenu anglickému herci Michaelu Caineovi. Jako zahajovací snímek bylo vybráno drama Zátopek. Filmová přehlídka pokračuje až do 28. srpna.
20. 8. 2021Aktualizováno20. 8. 2021, 20:49|

V Karlových Varech vrcholí přípravy na filmový festival. Organizátoři se soustředí i na hygienická opatření

V Karlových Varech vrcholí přípravy Mezinárodního filmového festivalu. Začne už v pátek a potrvá devět dnů. Loni se kvůli protiepidemickým opatřením nekonal, na hygienická opatření ale musí myslet organizátoři také letos. Důsledně kontrolovat budou především bezinfekčnost návštěvníků.
18. 8. 2021Aktualizováno18. 8. 2021, 20:16|

Na festival v Karlových Varech přijedou Johnny Depp a Michael Caine

Filmový festival v Karlových Varech odtajnil další novinky pětapadesátého ročníku. K těm hlavním patří uvedení dalších hostů – do českého lázeňského města by měli dorazit herci Johnny Depp a Michael Caine. Z českých filmových osobností si cenu převezme režisér Jan Svěrák. Letošní ročník se koná od 20. do 28. srpna.
10. 8. 2021Aktualizováno10. 8. 2021, 11:38|

Filmová upoutávka týdne: Johnny Depp jako brutální plukovník čeká na barbary

Bezmála rok po premiéře na filmovém festivalu v Benátkách dostane publikum možnost zhlédnout hvězdně obsazené drama režiséra Cira Guerry. V adaptaci světoznámého románu Waiting for the Barbarians (Čekání na barbary) Johna Maxwella Coetzeeho hrají Johnny Depp, Mark Rylance a Robert Pattinson.
27. 6. 2020|

„Když chceš dobře zafotit, musíš jet tam, kde se bojuje. Krev v botách, znáš to“

Režisérka Andrea Sedláčková dokončila dokument, který zachycuje dramatický životní příběh zásadní osobnosti české fotografie Antonína Kratochvíla. Snímek, který začal vznikat při příležitosti Kratochvílových sedmdesátých narozenin, nahlíží držitele čtyř ocenění World Press Photo pohledem jeho nejstaršího syna Michaela Kratochvíla, k čemuž odkazuje název Můj otec Antonín Kratochvíl. Film vstoupí do kin na začátku dubna, na upoutávku se můžete podívat už teď.
19. 2. 2020|

Neuvěřitelný Ivan Král. Hrál s hvězdami, napsal světový hit, nyní vypráví svůj americký příběh

Poznal zblízka legendy světového rocku a sám se zapsal do hudební historie. Nyní příběh Ivana Krále vychází jako autorizovaný životopis. Někdejší spoluhráč hvězd, jakými jsou Iggy Pop, Patti Smith nebo David Bowie, v knize popisuje divoká léta plná sexu, drog a rokenrolu.
16. 12. 2019|

Recenze: Grindelwaldovy zločiny ohrožují mudly a kouzelníky i sérii Fantastická zvířata

Fantastická zvířata otevírají druhou kapitolu vyprávění o kouzelnickém světě Harryho Pottera v éře, kdy byl nejobávanějším černokněžníkem Gellert Grindelwald. Lehčí nota, se kterou si pohrával první díl, stejně jako budování nového hrdiny v podobě Mloka Scamandera ustupuje v druhém filmu stranou většímu plánu, v němž hraje prim temnota, prohřešky minulosti a vyhlídky na horší časy.
15. 11. 2018|