TÉMA

Kevin Spacey

Londýnský soud zprostil herce Spaceyho obvinění ze sexuálních trestných činů

Soud v Londýně zprostil amerického herce Kevina Spaceyho devíti obvinění ze sexuálních trestných činů proti čtyřem mužům, informovala agentura Reuters. Držitel dvou Oscarů v průběhu soudního líčení tvrdil, že se ve všech bodech obžaloby cítí nevinen, a uvedl, že jeho jediným proviněním bylo, že se v jednom případě pokusil o „nešikovné flirtování“. Při čtení verdiktu se rozplakal a poté poděkoval porotě.
26. 7. 2023Aktualizováno26. 7. 2023, 17:28|

Na závěr filmového festivalu ve Varech přijede Robin Wrightová

K držitelům čestných ocenění z letošního filmového festivalu v Karlových Varech přibylo jméno Robin Wrightové. Americká herečka a režisérka, známá mimo jiné ze seriálu Dům z karet, obdrží na závěr sedmapadesátého ročníku Cenu prezidenta festivalu. Už dříve Vary oznámily, že očekávají také příjezd Russella Crowea, Ewana McGregora či Alicie Vikanderové.
20. 6. 2023|

Americký soud zamítl žalobu na herce Spaceyho kvůli obtěžování

Soud v New Yorku zamítl žalobu podanou na herce Kevina Spaceyho kvůli údajnému obtěžování. Podle poroty se Spacey jednání, za které byl žalován, nedopustil, uvedla agentura AP. Žalobu podal další herec Anthony Rapp, který tvrdil, že se k němu Spacey choval v roce 1986, kdy Rappovi bylo čtrnáct let, nevhodně a v opilosti ho v posteli částečně zalehl. Rapp chtěl od Spaceyho odškodnění čtyřicet milionů dolarů (zhruba jedna miliarda korun). Spacey čelí obviněním ze sexuálních trestných činů i ve Spojeném království.
20. 10. 2022|

Herec Kevin Spacey před soudem v Londýně odmítl vinu v pěti případech sexuálního obtěžování

Americký herec Kevin Spacey ve čtvrtek stanul před soudem v Londýně, kde čelí pěti obviněním ze sexuálních trestných činů. Hercův advokát v předběžném projednání obžaloby podle tisku uvedl, že jeho klient vinu odmítá. Spacey byl propuštěn na kauci do doby, než bude řízení 14. července pokračovat.
16. 6. 2022|

Britská policie obvinila Kevina Spaceyho ze sexuálních zločinů

Britská policie v pondělí oznámila, že obvinila amerického herce Kevina Spaceyho ze čtyř případů sexuálního napadení tří mužů. Ve čtvrtek 16. června má herec, který je dvojnásobným držitelem Oscara, stanout před soudem, uvedla agentura Reuters.
13. 6. 2022|

Konec ticha o sexuálním násilí. K soudu doputoval Weinsteinův případ, který spustil MeToo

Výběrem poroty začíná proces s filmovým producentem Harveym Weinsteinem čelícím obžalobě ze sexuálního obtěžování a znásilnění. Skandál kolem filmaře, který býval považován za jednoho z nejmocnějších mužů Hollywoodu, stál před dvěma lety u zrodu kampaně MeToo. V ní se ženy po celém světě začaly veřejně svěřovat se svými zkušenostmi se sexuálním obtěžováním, aby rozetnuly bludný kruh násilí a mlčení.
6. 1. 2020Aktualizováno6. 1. 2020, 14:40|

Prokuratura stáhla obvinění herce Kevina Spaceyho ze sexuálního obtěžování mladíka

Americká prokuratura stáhla obvinění herce Kevina Spaceyho ze sexuálního obtěžování osmnáctiletého chlapce, kterého se podle obžaloby dopustil v roce 2016 na malém ostrově v americkém státě Massachusetts. Dvojnásobnému držiteli Oscara, jehož proslavil seriál House of Cards, hrozilo až pět let za mřížemi. Spacey obvinění vždy popíral.
17. 7. 2019Aktualizováno18. 7. 2019, 08:24|

Dokument o Jacksonovi vyvolal skandál. Údajné oběti v něm popisují, jak je král popu zneužíval

Odkazem „krále popu“ v těchto dnech zmítá skandál. Dvoudílný dokument Leaving Neverland (Na odchodu z Neverlandu) odhalil podrobné svědectví dvou mužů. Ti popisují, jak je údajně Michael Jackson v dětství opakovaně sexuálně zneužíval. Snímek vyvolal vlnu emocí – BBC Radio 2 například přestalo hrát zpěvákovy písně. Zpěvákova rodina nařčení odmítá.
6. 3. 2019|

Kevin Spacey se nesmí přiblížit k chlapci, kterého údajně před lety osahával

Za velkého zájmu veřejnosti a médií předstoupil v americkém státě Massachusetts před soud herec Kevin Spacey obviněný ze sexuálního útoku na osmnáctiletého chlapce. Čin, kterého se podle obžaloby dopustil v červenci 2016, by dvojnásobného držitele Oscara mohl dostat za mříže až na pět let. Spacey se ke své údajné oběti nesmí přiblížit, další soudní stání se uskuteční v březnu.
7. 1. 2019|

Dům z karet se vrací bez Kevina Spaceyho. Herce smetlo obvinění ze sexuálního obtěžování

Ve Spojených státech měla slavnostní premiéru závěrečná řada seriálu Dům z karet. Šestá série je ale zároveň první řadou, ve které už nehraje hlavní roli Kevin Spacey. Toho společnost Netflix ze seriálu vyřadila na základě několika nařčení ze sexuálního obtěžování.
24. 10. 2018|