TÉMA

Lysá nad Labem

U Poříčan vykolejil nákladní vlak, mezi Prahou a Kolínem je zastaven provoz

Mezi Poříčany a Nymburkem na Kolínsku vykolejila v pondělí v podvečer lokomotiva a dvě cisterny nákladního vlaku. Provoz na koridoru mezi Prahou a Kolínem bude zastavený možná až do středy. Vlak projel návěstidlo, řekl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Dva lidé se lehce zranili, oznámil mluvčí středočeské záchranné služby Marek Hylebrant.
10. 10. 2022Aktualizováno10. 10. 2022, 23:55|

Mizí poslední části železničního mostu přes Labe v Čelákovicích. Převáží je speciální ponton

V Čelákovicích u Prahy v pátek začali odstraňovat poslední část starého železničního mostu. Z prostoru nad řekou ji na břeh odveze unikátní ponton, jediný svého druhu na světě. Přípravné práce začaly zhruba před týdnem, na ponton byla konstrukce naložena v pátek dopoledne, večer by měl být mostní oblouk na břehu, řekl jednatel společnosti Česká lodní doprava Vladimír Toman.
15. 10. 2021|

Přes nový most v Čelákovicích projedou první vlaky. Zatím jen v jednom směru

Na novém železničním mostě v Čelákovicích začne ve středu zkušební provoz, vlaky pojedou po jedné ze dvou kolejí. Plný provoz bude spuštěn 15. prosince, uvedla v tiskové zprávě mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Stavba mostu, který je na opravované trati mezi Lysou nad Labem a Čelákovicemi, trvala 19 měsíců.
14. 9. 2021|

Nad Labe v Čelákovicích se vysouvá nový železniční most, urazí dva metry za hodinu

V Čelákovicích dokončují první část nového železničního mostu přes Labe. Konstrukce měří celkem 103 metrů a její vysunutí přes řeku potrvá zhruba pět dnů. Modernizace železniční trati mezi Lysou nad Labem a Čelákovicemi má zajistit vyšší rychlost vlaků a větší kapacitu spojů. Práce na mostě by měly skončit 15. září, celá modernizace trati má být hotová v lednu příštího roku.
18. 6. 2021Aktualizováno18. 6. 2021, 14:29|

Referenda při volbách táhla voliče. Schválili bazén, odmítli těžbu i průmyslovou zónu

V pátek a sobotu se sice hlasovalo především o rozvržení krajských zastupitelstev a části Senátu, ale volby provázela v jedenácti obcích i místní referenda. Většina z nich přilákala dostatek voličů k tomu, aby výsledky byly platné, výjimkou bylo hlasování o obchodním centru v Chodově.
4. 10. 2020|
Volby 2020

Prodej fary nebo změna názvu obce. V desítce obcí spojili volby s místními referendy

V deseti obcích a jednom městském obvodě začnou spolu s krajskými a senátními volbami referenda o místních záležitostech. Lidé v nich budou rozhodovat o prodeji bytů, stavbě obchodních center, bazénu, vodárenském modelu, těžbě štěrkopísku, prodeji fary a pozemků nebo názvu obce. Nejvíce referend se uskuteční ve Středočeském kraji, po jednom v Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, Pardubickém, Zlínském a Moravskoslezském kraji.
2. 10. 2020|

Vlaky z Vysočan do Mstětic pojedou stošedesátkou, zastaví na Černém Mostě. Rekonstrukce trati začíná

Začala modernizace železniční trati z pražských Vysočan do Mstětic. Práce potrvají čtyři roky, po nich vlaky zrychlí až na 160 kilometrů za hodinu a vznikne také nová zastávka Rajská Zahrada, která obslouží sídliště Černý Most a umožní přestup na metro na stejnojmenné stanici.
23. 6. 2020|

Štáb ČT vyzkoušel služebnu bez policistů. Podat trestní oznámení je díky ní jednodušší

Zvýšit dostupnost policie pro občany, kteří chtějí podat oznámení o spáchání trestného činu nebo jiného protiprávního jednání, pomůže moderní technika. Ve středních Čechách začali testovat služebnu bez policistů. Místnost nazvaná Pol Point je vybavena obrazovkou, kamerou, mikrofonem a napojením na operační středisko. Aktuálně je v provozu jedna na Karlštejně. Štáb zpravodajství České televize ji vyzkoušel.
21. 2. 2020|

V Lysé nad Labem hořela výrobní hala, škoda přes 100 milionů

Hasiči v úterý dohašují skrytá ohniska po požáru haly výrobce kovového nábytku Kovona v Lysé nad Labem na Nymbursku. Výrobní hala začala hořet v pondělí večer. Celý zásah se obešel bez zranění, oznámila mluvčí hasičů Vladimíra Kereková. Majitel, který byl v pondělí večer na místě, odhadl škodu na více než 100 milionů korun.
15. 10. 2018Aktualizováno16. 10. 2018, 15:03|