TÉMA

Renata Oulehlová

Poslanci schválili úlevy související s pomocí Ukrajině. Podpořili i konec povinného přimíchávání biosložky

Poslanci na středeční schůzi schválili některá daňová zvýhodnění související s pomocí Ukrajině. Z daňového základu bude možné například odečíst dary Ukrajině na její obranu. Sněmovna rovněž schválila návrh, který ruší povinné přimíchávání biosložky do pohonných hmot a také nařízení, podle něhož nebudou vybraná vozidla podléhat silniční dani. Ročním odkladem účinnosti klíčových pasáží nového stavebního zákona by se poslanci měli zabývat v pátek.
27. 4. 2022Aktualizováno27. 4. 2022, 15:03|

Armáda může vyslat vojáky na Slovensko, rozhodla sněmovna. Opoziční návrhy odmítla

Sněmovna schválila vyslání vojáků na Slovensko, kde mají posílit východní křídlo Severoatlantické aliance kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Na Slovensku mají působit v rámci mnohonárodní jednotky NATO. Dolní komora také dala souhlas k vystoupení Česka ze dvou postsovětských bank. Poslanci se také věnovali kauze kolem europoslance Stanislava Polčáka (STAN), opozici se znovu nepodařilo bod prosadit na program. Večer se sněmovna zabývala opozičními návrhy, které zamítla. V úterý se pak poslanci mimořádně sejdou kvůli prodloužení nouzového stavu.
24. 3. 2022Aktualizováno24. 3. 2022, 21:21|

Sokolov chce o polovinu zvětšit městský hřbitov. Zbývá tam posledních 30 hrobových míst

Sokolov chce kvůli nedostatku místa zvětšit téměř o polovinu městský hřbitov. V plánu jsou nová hrobová a urnová místa, ale i úpravy zeleně a parkovacího stání. Do rozšířeného areálu chce vedení města zahrnout i sousední zaniklý židovský a německý hřbitov. Náklady na rozšíření a obnovu hřbitovního areálu radnice odhaduje na 55 milionů korun, řekla sokolovská starostka Renata Oulehlová (ANO).
8. 11. 2021|

Sokolov má nový domov pro seniory. První klienty přijme v lednu příštího roku

První senioři nastoupí do nového pobytového zařízení se zvláštním režimem na místě bývalé 4. základní školy v Sokolově začátkem ledna. Největší investice města za posledních dvacet let vyšla na 166 milionů korun, více než třetinu tvořila dotace. S náborem klientů, kterých bude 61, začne nový domov seniorů se čtyřiadvacetibodovou péčí v říjnu, řekla starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).
30. 8. 2021|

Vláda uzavře okresy Cheb, Trutnov a Sokolov, cestování bude jen na výjimky

Z epidemicky rizikových okresů Cheb, Sokolov a Trutnov bude až na výjimky zakázáno cestovat do zbytku republiky a naopak. Uvedl to po jednání vlády ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Vedle omezení pohybu kabinet také zavedl povinnost nosit na veřejných místech respirátory, nebo alespoň chirurgickou roušku. Karlovarský a Královéhradecký kraj patří nyní k nejzasaženějším epidemií.
11. 2. 2021Aktualizováno12. 2. 2021, 00:08|
Senátní volby 2018

Geodet Miroslav Balatka navržený STAN zvítězil v Sokolově nad Oulehlovou z ANO

Voliči obvodu Sokolov poslali do senátorského křesla Miroslava Balatku (nestr. za STAN). Celkem získal 59,47 procenta hlasů. Zvítězil nad místostarostkou Sokolova Renatou Oulehlovou (ANO) se 40,52 procenta hlasů. K urnám přišlo 13,03 procenta voličů.
13. 10. 2018|

Senátní duel v Sokolově: Podpora hospicové péče i problematika exekucí

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola. Ve volebním obvodu číslo 2 Sokolov se utká Miroslav Balatka (za STAN) s Renatou Oulehlovou (ANO). V prvním kole zvítězil Balatka s 28,74 % hlasů, Oulehlová získala 25,72 % hlasů.
8. 10. 2018|