TÉMA

Modřice

Místo Prahy Kladno nebo Mělník. Drahé bydlení ve velkých městech odvádí lidi do menších

Zájem lidí o bydlení v okolí velkých měst se v posledním roce podle prodejců zvedl asi o třetinu. Kvůli drahým nemovitostem i hypotékám jsou nabídky v metropolích méně dostupné. Místo Prahy tak raději volí Beroun, Kladno nebo Mělník.
28. 5. 2023|

Déšť opět komplikoval dopravu. V Brně hasiči odčerpávali hluboké laguny

Vydatný déšť zasáhl v úterý odpoledne některé části Česka. Ve středu ráno pak komplikoval zejména dopravu v Brně a nedalekých Modřicích. Na silnici se na obou místech vytvořila hluboká laguna, kterou hasiči odčerpávali. Dopravu řídili strážníci a policisté.
25. 5. 2022|

Národní cenu za architekturu získala hala v Modřicích. Je přátelská k sousedům, ocenila porota

Vítězem Národní ceny za architekturu se stala městská hala v Modřicích. „Čistě komunikuje s veřejností a je přátelský k jeho sousedům. Je velmi elegantní a velmi střízlivý. Nekřičí do veřejného prostoru, ale zve lidi dovnitř, je tam místo pro každého,“ ocenila soubor staveb předsedkyně poroty, nizozemská architektka Fokke Moerelová. Kromě Grand Prix Architektů upozornily ceny, organizované Obcí architektů, také na nejlepší rodinný dům, interiér či nově na šetrnou stavbu. Přehled vyznamenaných projektů nabízí následující fotogalerie. Za celoživotní přínos byl oceněn Jiří Lasovský.
8. 10. 2020|

Dálniční policisté v Chrlicích a Podivíně dostanou nová sídla. Staré budovy už se rozpadaly

Jihomoravští policisté zahájili stavby dvou budov pro dálniční oddělení v Chrlicích a Podivíně. Budou stát sto pět milionů korun a nahradí nevyhovující prostory. Na jihu Moravy začínají i další stavby pro policii celkem za sto dvacet šest milionů korun.
23. 9. 2019|

Vlhčené ubrousky, pleny, plasty. Čistírny odpadních vod vyvezou tuny odpadu každý den

Čistírny odpadních vod bojují s pevnými nečistotami, které denně přitékají kanalizací. Jde hlavně o vlhčené kapesníky a ubrousky, které v kanalizační síti a v čistírnách působí velké problémy. Na rozdíl od toaletního papíru se totiž nerozpadnou a jejich likvidace stojí peníze navíc.
23. 3. 2019|

V Kovolitu zasahovala policie a inspekce práce kvůli nelegálně zaměstnávaným cizincům

Ve slévárenské firmě Kovolit v Modřicích zasahovali pracovníci Státního úřadu inspekce práce v doprovodu cizinecké policie.  Akce byla zaměřená na nelegální zaměstnávání cizinců, policie několik osob zadržela a bude je prošetřovat.
30. 8. 2018|