TÉMA

Doksy

Volnou kapacitu českých hotelů zaplňují uprchlíci. Část jich zamířila i do kempů

Turisté se pomalu vracejí do hotelů a penzionů. Během Velikonoc má řada z nich dokonce plno, uvádí Asociace hotelů a restaurací. Největší zájem je tradičně o hory a lázně. O ubytování v hlavním městě mají největší zájem cizinci, neobsazené pokoje ale stále hlásí zejména čtyř a pětihvězdičkové hotely. I to je jeden z důvodů, proč v nich zdejší hoteliéři dál nechávají ukrajinské uprchlíky.
17. 4. 2022|

Nejkrásnějších nádraží je v Česku třináct, další již nepřibudou. Soutěž podle organizátorů ztratila smysl

Místo tradičního vyhlášení nejkrásnějšího nádraží roku oznámili organizátoři ankety, že po patnácti letech končí. Ztratila podle nich smysl, zejména proto, že kvůli automatizaci provozu mizí z nádraží personál, a tak o mnoho stanic již nemá kdo pečovat.
9. 11. 2021|

Soud v Liberci zmírnil Berouskovi podmínku v kauze nelegálního zabíjení tygrů

Odvolací krajský soud v Liberci zmírnil trest Ludvíku Berouskovi v kauze nelegálního zabíjení tygrů a obchodu s částmi jejich těl. Potrestal ho 18 měsíci se zkušební dobou na tři roky a zrušil peněžitý trest. Původně mu byla uložena dvouletá podmínka se čtyřletým odkladem a povinnost zaplatit 338 tisíc korun. Jde o souhrnný trest, neboť u jiného soudu byl Berousek potrestán zabavením nekolkovaných cigaret, které se u něj našly.
13. 4. 2021|

Firma, která do Doks navezla odpad, žádala o povolení na recyklační linku. Zatím ho však nedostala

Firma, která navezla odpad do bývalé sodovkárny v Doksech nedaleko břehu Máchova jezera, žádala podle starostky Evy Burešové (SLK) o povolení na zprovoznění recyklační linky, která v areálu již je. Odpad ale kamiony přivezly ještě před vydáním povolení. Jednatel firmy, která ve staré sodovkárně působí, ujistil, že je navezený odpad bezpečný a recyklovatelný, to ale zpochybnila inspekce životního prostředí. Ministerstvo životního prostředí zatím začalo zajišťovat návrat odpadu do Itálie.
29. 10. 2019Aktualizováno29. 10. 2019, 18:01|

Kamiony navezly z Itálie do hal poblíž Máchova jezera tuny odpadků

Rekreační středisko Doksy u Máchova jezera se stává skládkou italských odpadků. Kamiony je navážejí do areálu někdejší sodovkárny, který se nachází nedaleko písečných pláží. Lidé z okolí proto přivolali policii a inspektory životního prostředí.
27. 10. 2019|

Kácení smrčin v rezervaci u Doks šokovalo ekology. Turisté tam nesmí, těžaři dostali povolení

Kácení stromů v Národní přírodní rezervaci (NPR) Břehyně-Pecopala u Doks na Českolipsku mělo zamezit šíření kůrovce do nejcennějších částí tohoto území. Výjimka byla udělena pouze pro nahodilou těžbu kůrovcového dříví, uvedlo ministerstvo životního prostředí. Hnutí Duha upozornilo na masivní těžbu smrků na pozemcích Vojenských lesů a statků (VLS), podle ekologů došlo k rozsáhlému poničení rezervace.
21. 4. 2019|

Zámek Doksy si zatím prohlíží řemeslníci, příští rok by poprvé mohli i návštěvníci

V Doksech na Českolipsku je v plném proudu rekonstrukce místního zámku. Město chce historickou stavbu poprvé zpřístupnit návštěvníkům. Vybudovat se tam chystá také infocentrum a přesunout by se do zámeckých prostor měla i městská knihovna.
16. 8. 2018|