TÉMA

Dolní Dunajovice

Kvůli mrazivému počasí ubývá plynu v zásobnících, podle Síkely jeho vyčerpání nehrozí

Kvůli chladnému počasí v posledních dnech začalo klesat množství plynu v zásobnících. Aktuálně jsou naplněné asi z 86 procent. Spotřeba plynu oproti minulému týdnu může být podle odhadů odborníků asi o čtvrtinu vyšší. Pořád se ale podle ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN) daří držet úsporu ve spotřebě. Zároveň ubezpečil, že plyn v zásobnících nedojde.
17. 12. 2022|

Začala oprava mostu v Drnholci. Silničáři opraví i cesty, které loni poničily kamiony

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo v těchto dnech s opravou mostu v Drnholci na Břeclavsku. Přemostění bylo ve velmi špatném stavu, navíc příjezdové komunikace k mostu poničily auta a kamiony, které tudy v loňském roce objížděly frekventovaný tah do rakouské Vídně. Rekonstrukce zničených silnic bude stát až sto milionů korun. Řidiče čekají dlouhé objížďky.
4. 5. 2021|

Začaly opravy silnic, které sloužily jako objížďky Nových Mlýnů. Budou stát sto milionů korun

Silničáři zahájili opravy objízdných tras, které sloužily pro provoz při loňské rekonstrukci mostu přes vodní nádrž Nové Mlýny nedaleko Pasohlávek na Brněnsku. Začali v Brodě nad Dyjí, kudy vedla objízdná trasa ve směru na Brno, a v následujících dnech plánují demontovat mostní provizorium přes řeku Dyji.
15. 3. 2021|

Životu nebezpečno. Na objížďce Nových Mlýnů kličkují cyklisté mezi kamiony

Po větším bezpečí místních i turistů volají obce v okolí Nových Mlýnů. V letních měsících oblast hojně navštěvují cyklisté, kteří teď kličkují mezi auty a kamiony. Tisíce řidičů totiž objíždí část hlavního tahu z Brna do Rakouska, kde dělníci staví nový most.
21. 7. 2020|

První den objížďky mostu na Nových Mlýnech. Zatím se vyskytly jen menší problémy

Řidiči se první den uzavírky mostu přes Nové Mlýny u Mikulova na objízdných trasách potýkali zatím jen s malými problémy. Zdržení se pohybovalo jen kolem pěti minut, když auta stála na semaforu u provizorních mostů v Drnholci a v Brodě nad Dyjí. Hustota vozidel projíždějících obcemi se ale zvýšila. Největší komplikace budou čekat řidiče i obyvatele obcí zřejmě až o prázdninách.
11. 3. 2020|

Vinaři začali se sklizní raných odrůd hroznů. Burčák bude už první týden v srpnu

Vinaři na jihu Moravy začali sklízet první hrozny. Rané odrůdy dozrály díky teplému počasí až o tři týdny dřív. Burčák z moravských hroznů tak bude k dostání už na začátku srpna. Úroda hroznů by mohla být podle vinařů mírně nadprůměrná, kvalita hroznů velice dobrá.
30. 7. 2018|