TÉMA

Adam Sedlák

Vláda schválila přidání letounů F-35 na seznam strategických projektů české armády, uvedl Rakušan

Vláda schválila přidání letounů F-35 na seznam strategických projektů české armády, uvedl na tiskové konferenci po jednání vlády ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Vláda se také zabývala novelou zákona o advokacii, která má mimo jiné zpřesnit nynější úpravu týkající se mlčenlivosti advokáta, nebo novelou předpisu o veřejných sbírkách. Kabinet zasedal bez premiéra Petra Fialy (ODS), který v úterý odletěl na návštěvu Indie.
10. 1. 2024Aktualizováno10. 1. 2024, 13:43|

Ročně se drogami předávkuje na sto lidí, šíří se i mezi mladistvými. Na nebezpečí upozorňují Zkratky

Zkušenosti s nelegálními drogami má podle evropské studie každý třetí nezletilý ve věku 15 a 16 let. Zakázané látky v Česku užívá pravidelně skoro 47 tisíc lidí, na předávkování jich ročně umírá zhruba sto. Na nebezpečí upozorňuje nová kampaň nazvaná Zkratky.
25. 11. 2023|

Režisér Sedlák zůstává u drog. Do superhrdinského seriálu o závislostech obsadil i Dusilovou

Režisér a scenárista Adam Sedlák na sebe loni upozornil dramatem Banger. Na telefon natočený snímek se dotýkal tématu drog, na něž se zaměřuje i chystaný seriál, který Sedlák připravuje v koprodukci České televize jako součást preventivní protidrogové kampaně. Závislost v seriálu Adikts rámuje superhrdinský žánr.
28. 8. 2023|

Česká televize na podzim uvede seriál s Krobotem, pokračování Osady i návrat StarDance

Česká televize odhalila podzimní program, který nabídne například seriál OKTOPUS s Miroslavem Krobotem v roli detektiva, nebo druhou řadu komediálního seriálu Osada. Známé osobnosti se utkají o titul královny či krále tanečního parketu ve dvanácté sezoně StarDance a Jiří Havelka v premiérovém dokumentárním cyklu odhalí, Jak se dělá dobrá škola. Z kin se na televizní obrazovky přesune Buko, Betlémské světlo nebo BANGER. a novinky představí také iVysílání.
26. 7. 2023Aktualizováno26. 7. 2023, 16:44|

České filmové kritiky zhypnotizoval Arvéd, je nejlepším filmem roku 2022

Za nejlepší film roku 2022 označily Ceny české filmové kritiky temný snímek Arvéd. Představitel titulního hrdiny Michal Kern je nejlepším hercem loňského roku. Nejlepší herečkou byla vyhlášena Vita Smačeljuk z dramatu Oběť. Režiséra nejen tohoto snímku Michala Blaška vyzdvihly Ceny české filmové kritiky jako talentovaného tvůrce.
4. 2. 2023Aktualizováno4. 2. 2023, 21:48|

Nejvíc nominací na Ceny české filmové kritiky mají Arvéd, BANGER. a Il Boemo

České filmy Arvéd, BANGER. a Il Boemo mají shodně čtyři nominace na Ceny české filmové kritiky. Jeden z nich se také stane filmem roku. Právě probíhá druhé kolo hlasování a vítězové budou známi 4. února.
3. 1. 2023|

Plzeňské Finále představí Trojana jako docenta či Dyka jako skladatele

V západočeské metropoli začíná festival Finále Plzeň. Promítá nové počiny z filmové, televizní i internetové tvorby. Zaměřuje se na českou kinematografii. Návštěvníci mohou zhlédnout taháky uplynulého roku i úplné filmové novinky. Finále je soutěžní přehlídkou, nejlepší tituly si odnesou Zlatého ledňáčka.
23. 9. 2022|

Musíme zničit Adama Mišíka, shodli se režisér filmu BANGER. s představitelem hlavní role

Režisér a scenárista Adam Sedlák se vrátil na festival v Karlových Varech. V sekci Zvláštní uvedení představil drama BANGER., které celé natočil na iPhone. Do hlavní role snímku, jenž má vypovídat o současných mladých lidech i potřebě hledat snadná řešení pro dosažení cílů, obsadil Adama Mišíka. Ten kvůli roli prošel výraznou proměnou. BANGER. se v září dostane i do tuzemských kin.
7. 7. 2022|

Nejlepší kokain v Praze, rap a Adam Mišík točený na telefon. Nový film BANGER. představuje ukázku

„Kolik toho chceš?“ ptá se v první ukázce na nový film BANGER. Alex, který dealuje nejlepší kokain v Praze, v podání Adama Mišíka. Jeho snem je ale nahrát vlastní píseň. Se svým producentem Láďou se vydává na jízdu městem, aby ke spolupráci zlákal rappera Sergeie Barracudu. Příběh jedné divoké páteční noci plný drog a rapu v režii Adama Sedláka přijde do kin na podzim, koproducentem je Česká televize.
23. 5. 2022|

Filmový postřeh: Honba za úspěchem Domestika ničí

Dva mladí lidé v zajetí svých obsesí – on chce být vrcholovým sportovcem, ona chce otěhotnět. Oba pro svůj sen dělají maximum, což vede k ničení těl i duší. Domestik, druhý český film v hlavní soutěži, je celovečerním debutem režiséra a scenáristy Adama Sedláka. Pozornost k sobě přilákal po úspěchu internetového seriálu Semestr, úspěšného experimentu v oblasti nových médií a alternativní distribuce.
4. 7. 2018|

Trailer: Domestik šlápne do pedálů, ale možná to nevydejchá

Domestik je v cyklistice jakýsi „sluha“ stájové jedničky, které pomáhá vyhrát. Domestikem je také hlavní hrdina stejnojmenného klaustrofobního vztahového dramatu z prostředí cyklistiky. Režisérský a scenáristický celovečerní debut Adama Sedláka od začátku pořádně šlápnul do pedálů – je jedním ze dvou českých snímků v hlavní soutěži filmového festivalu v Karlových Varech. V premiéře ho uvede v úterý, na trailer se s předstihem můžete podívat už nyní.
2. 7. 2018|