TÉMA

Imoba

Obchvat Olbramovic začíná sloužit řidičům. Z obce má odvést nadměrnou tranzitní dopravu

V Olbramovicích na Benešovsku začal sloužit řidičům nový obchvat, který má z průtahu obcí odvést tranzitní dopravu. První auta by po obchvatu měla projet mezi 17:00 a 19:00.
30. 9. 2022|

Proces v kauze Čapí hnízdo je u soudu. Obžaloba je nepravdivá, vypovídal Babiš

Skončil první den hlavního líčení v případu kolem dotace na stavbu areálu Čapí hnízdo. Expremiér Andrej Babiš (ANO) se v doprovodu svého advokáta hájil proti obžalobě z napomáhání k podvodu. Bývalý předseda vlády proces označuje za politický a vinu odmítá, státní zástupce podle dřívějších informací médií předběžně navrhl tříletou podmínku a desetimilionový peněžitý trest. Podle soudce by se expremiérova obžaloba mohla ještě rozšířit.
12. 9. 2022Aktualizováno12. 9. 2022, 16:36|

Babiš zajistil vytvoření podmínek k získání dotace pro Čapí hnízdo, tvrdí obžaloba

Podle obžaloby předseda hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš svým vlivem a činností zajistil vytvoření podmínek k tomu, aby společnost Farma Čapí hnízdo zdánlivě navenek splňovala podmínky pro získání padesátimilionové dotace na stavbu multifunkčního kongresového areálu. Spolu se spoluobžalovanou Janou Nagyovou, jeho někdejší poradkyní, si přitom byl údajně vědom toho, že je společnost propojena s firmami ze skupiny Agrofert a že po dokončení výstavby hodlá působit na stejných relevantních trzích nebo sousedním trhu. Obžalobu začne v září projednávat pražský městský soud.
12. 7. 2022|

Krajský úřad vydal nové stavební povolení pro obchvat Olbramovic

Středočeský krajský úřad vydal nové stavební povolení pro obchvat Olbramovic na Benešovsku. Původní rozhodnutí v minulosti zrušilo ministerstvo dopravy, námitky proti němu podala mimo jiné společnost Davo Corporation, provozující autobazar, nebo firma Imoba z holdingu Agrofert, která vlastní nedalekou farmu Čapí hnízdo.
14. 2. 2020Aktualizováno14. 2. 2020, 14:16|

E15: Monika Babišová opustila vedení firmy, která vlastní Čapí hnízdo

Manželka premiéra Andreje Babiše (ANO) Monika Babišová rezignovala na post v představenstvu firmy Imoba, která vlastní areál Čapí hnízdo. Informoval o tom deník E15. Pro podezření z dotačního podvodu kvůli sporné dotaci jsou obviněni premiér Babiš, jeho manželka, švagr Martin Herodes i Babišovy dvě dospělé děti.
10. 9. 2018|

Imoba vrátí dotaci na Čapí hnízdo. Výbor schválil dohodu s firmou, ta se tak vyhne penále

Výbor Regionálního operačního programu Střední Čechy schválil dohodu s firmou Imoba z holdingu Agrofert o vrácení padesátimilionové dotace na vybudování rekreačního a konferenčního areálu Čapí hnízdo. Pro podezření z dotačního podvodu kvůli sporné dotaci čelí stíhání premiér Andrej Babiš (ANO) a další lidé, včetně Babišových příbuzných.
28. 6. 2018Aktualizováno28. 6. 2018, 14:14|