TÉMA

Angelina Jolie

Angelina Jolie hraje pěvkyni Mariu Callas

Režisér Pablo Larraín připravuje film o operní divě Marii Callas. Hlavní roli svěřil Angelině Jolie, její proměnu v jednu z nejslavnějších pěvkyň nyní filmaři zveřejnili. Divákům slibují, že filmový příběh přiblíží Callas jako legendu i kontroverzní umělkyni.
10. 10. 2023|

Moskva chce Donbas vylidnit, řekl Zelenskyj. Letiště v Oděse podle úřadů zasáhla ruská raketa

Cílem ruských vojenských útoků na Donbase je oblast zcela zničit a vylidnit, řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Podle něj hrozí, že oblast skončí jako těžce obléhaný Mariupol. Terčem útoků se podle ukrajinské armády stala i startovací dráha letiště v Oděse. Moskva tvrdí, že letectvo během soboty zabilo přes dvě stovky ukrajinských vojáků a zničilo 23 obrněných vozidel, informovala agentura Reuters s odkazem na prohlášení armády. Představitel Pentagonu agentuře AP řekl, že ruská operace má ve srovnání s původní představou Moskvy skluz. Francie zesílí vojenskou a humanitární pomoc, slíbil prezident Emmanuel Macron Zelenskému. Další podporu přislíbil i britský premiér Boris Johnson.
30. 4. 2022Aktualizováno30. 4. 2022, 23:09|

Časopis Time poprvé zvolil dítě roku. Patnáctiletá vynálezkyně přišla s aplikací na detekci olova ve vodě

Prestižní časopis Time zvolil prvním dítětem roku patnáctiletou Američanku Gitanjali Raovou. List, který každoročně vybírá osobnost roku, se tak letos historicky poprvé letos zaměřil i na ty nejmenší. Mladou vědkyni umístil na titulní stranu za nemalé množství jejích vynálezů. Jedním z nich je například aplikace na detekci olova ve vodě.
4. 12. 2020|

Studio Warner Bros. otřáslo továrnou na sny. Duna, Wonder Woman či Matrix 4 budou zároveň v kinech i na streamu

Hollywoodské studio Warner Bros. uvede příští rok všechny svoje filmy ve Spojených státech zároveň v kinech i na streamovací platformě HBO Max, a to ve stejný čas. Společnost reaguje na minimální prodej lístků na nové filmy a na fakt, že většina amerických promítacích sálů je uzavřená. Jde o průlom v letitém modelu distribuce filmů, který podle pozorovatelů poškodí kina a nepůjde o vratný proces. HBO Max bude v druhé polovině roku 2021 k dispozici i v Česku.
4. 12. 2020|

Bond se má na co těšit. Škodit by mu mohla Angelina Jolie či Helena Bonham Carter

Tvůrci nového filmu o Jamesi Bondovi rozhodují o obsazení hlavní záporné postavy. Spekulovalo se, že by si ji mohla zahrát Angelina Jolie, podle informace zveřejněné nedávno na britském serveru Mirror by ale příštím záporákem mohla být Helena Bonham Carter.
5. 6. 2018|