TÉMA

Marek Adamczyk

Na StarDance trénuje cukrář i manželský pár v doprovodu psa

Ve zkušebnách České televize na Kavčích horách se už trénuje na StarDance. I letos se v soutěži představí deset tanečních párů. Vůbec poprvé se o titul krále nebo královny parketu utká cukrář nebo manželská dvojice.
15. 8. 2023|

Ve dvanácté řadě soutěže StarDance zatančí Krajčo, Kubelková i cukrář Maršálek

Na parketu se v nové řadě StarDance představí herečky Ivana Chýlková a Darija Pavlovičová, zpěváci Tereza Mašková a Richard Krajčo, kajakář Vavřinec Hradilek, modelka Iva Kubelková, herec David Prachař, cukrář Josef Maršálek i manželská dvojice, sportovkyně a herec, Eva a Marek Adamczykovi, oznámila Česká televize na tiskové konferenci k podobě dvanácté řady.
24. 4. 2023|

Záměna dětí pokračuje. Společné soužití Kukaček je složitější, než si myslely

Do vysílání České televize se vrací seriál Kukačky. Druhá řada pokračuje ve sledování osudu dvou rodin, které se musejí vyrovnat se záměnou dětí. Ukazuje se, že žádné řešení není jenom dobré a že rodiče pro své děti udělají cokoliv. První díl příběhu Holcových a Kadlecových nabídne ČT1 v pátek 20. ledna.
11. 1. 2023|

Kukačky se vrátí příští rok. Česká televize točí pokračování seriálu o záměně dětí

Do vysílání České televize se vrátí Kukačky. U diváků i kritiků úspěšný seriál sleduje osudy dvou rodin, které až po několika letech zjistí, že si z porodnice přivezly cizí dítě. První sérii loni sledovalo průměrně 1,7 milionu diváků. Druhá řada se právě točí.
20. 7. 2022|

Poslední závod se blíží do finiše. Trailer poodhaluje skutečný příběh Hanče, Vrbaty a Ratha

Blížící se premiéru filmu Poslední závod předznamenává nový trailer a plakát. Záběry vznikaly před rokem ve vichřici na hřebenech Krkonoš. Novinka scenáristy a debutujícího režiséra Tomáše Hodana přibližuje příběh závodu, který zaskočila dramatická změna počasí. Stála život dva lyžaře – Bohumila Hanče a Václava Vrbatu.
18. 1. 2022|

Sudičky vám předpověděly svatbu a co teď s tím? Štědrovečerní pohádka dává odpověď

Na Štědrý den Česká televize naděluje dětem i dospělým novou pohádku už devětadvacet let. V té nejnovější s názvem Jak si nevzít princeznu se v hlavních rolích představí Marek Adamczyk a Anna Fialová. Už pošesté se režie štědrovečerní pohádky ujal režisér Karel Janák. Je to podle něj velká zodpovědnost, ale také výzva, aby se lidem líbila. Diváci mohou pohádku sledovat na obrazovkách České televize na Štědrý večer od 19 hodin.
23. 12. 2021|

Česká televize nasadila Kukačky, dramatický seriál o záměně dětí

Kadlecovi a Holcovi jsou šťastnými rodinami, jenže pak zjistí, že jejich děti ve skutečnosti nejsou jejich. Před lety totiž byli jejich potomci v porodnici vyměněni. Jak náročná situace zasáhne vztahy nejen v rodině, ale i v komunitě malého města, sleduje nový seriál Kukačky. První z celkem třinácti dílů odvysílá ČT1 8. ledna ve 20:10.
8. 1. 2021|

Vzniká film Poslední závod o tragické smrti Hanče a Vrbaty. Připomene hrdinu Emericha Ratha

Vzniká film Poslední závod, drama z počátků lyžařského sportu. Režisérovi a scenáristovi Tomáši Hodanovi byla předlohou tragédie z března 1913. Při závodu v Krkonoších tehdy zemřeli Bohumil Hanč a Václav Vrbata. Autoři filmu chtějí připomenout i opomíjenou postavu Emericha Ratha, který se snažil Hanče zachránit.
2. 11. 2020|

Jak se vám líbí? Na Vinohradech uvádějí ódu na lásku a svobodu

Divadlo na Vinohradech nastudovalo Shakespearovu komedii Jak se vám líbí. Ódu na lásku, bláznovství, přírodu a zejména svobodu připravil Juraj Deák s Šárkou Vaculíkovou a Markem Adamczykem coby milenců Rosalindy a Orlanda, kteří jsou vyhnáni ode dvora a jeho společenských rolí a najdou úkryt v Ardenském lese.
14. 12. 2019|

ČT natáčí komediální krimi od tvůrce Kosma. Zločince stíhají Tři poldové a nemluvně

Namísto zbraně dudlík a plenky, namísto drsné policejní stanice rodinný domek v menším středočeském městě. Česká televize natáčí komediálně detektivní seriál Tři poldové a nemluvně podle scénáře Tomáše Baldýnského. Za režií stojí dvojice Jan Bártek a Radek Bajgar a v rolích „tří poldů“ se objeví Svatopluk Skopal jako penzionovaná policejní legenda a Marek Němec a Marek Adamczyk coby jeho synové a pokračovatelé rodinné policejní tradice.
20. 11. 2018|

Láska věk přenáší. V osmdesáti se Hana Maciuchová zamiluje do mladíka

Harolda a Maude spojuje záliba v pohřbech a romantický cit, navzdory tomu, že Haroldovi je osmnáct a Maude osmdesát let. Příběh láskyplného vztahu nesvázaného předsudky proslavil film a také divadelní nastudování s Květou Fialovou. Nyní komediálně dojemnou inscenaci uvádí pražské Divadlo na Vinohradech. Osudové setkání v něm zasáhne Hanu Maciuchovou a Marka Adamczyka.
29. 5. 2018|