TÉMA

Tereza Voříšková

Na jaře se ČT pobaví na účet vysílání z Brna, otevře Místo zločinu České Budějovice a vrátí se Kukačky

Česká televize už připravila program na začátek nového roku a na jaro. Hned od 2. ledna začne vysílat krimiseriál Místo zločinu České Budějovice. Do vyšetřování se nově pustí také Docent v podání Ivana Trojana. Dvě novinky nahlédnou do televizního zákulisí. Minisérie Volha je příběhem udavače z dob normalizační Československé televize, komediální seriál Dobré ráno, Brno! si zase dělá legraci z prostředí současného ranního vysílání. Divákům už jsou známé Kukačky, příběh o záměně dětí se na obrazovky vrátí v dalších třinácti dílech. Filmoví fanoušci se mohou těšit na televizní premiéry sedmnácti snímků dosud uvedených jen v kinech.
6. 12. 2022|

V Dejvickém divadle si umíme říkat věci do očí, říká herečka Lenka Krobotová

Lady Macbeth hraje ve slavné tragédii v rámci Letních shakespearovských slavností herečka Lenka Krobotová, která je také součástí Dejvického divadla. V rozhovoru pro Interview ČT24 mluví o tom, v čem je tamní soubor specifický i zda se umí někdy pohádat. Zároveň přiznává, že je stále těžší se navzájem překvapovat.
18. 7. 2022|

Tip z iVysílání: S Kotkem, Melíškovou či Majerem je jako s Vlastníky nemožná domluva

Snímek Vlastníci má být „komedií pro ty, co to nezažili, a drama pro ty, kteří tím žijí“. Jako svůj filmový debut ho natočil už prosazený divadelník Jiří Havelka. Na komorním prostoru jedné domovní schůze nastínil obraz současné společnosti, která má problémy se domluvit. Film oceněný Českým lvem i Cenami české filmové kritiky si lze pustit do 16. ledna v iVysílání.
7. 1. 2021|

Ceny kritiky: Nejlepším filmem 2019 jsou Staříci, tím porevolučním Kolja

Ceny české filmové kritiky odhalily nejlepší tvůrce a tituly roku 2019. Tři ocenění, včetně titulu pro nejlepší film, si odnesli Staříci spolutvůrců Ondřeje Provazníka a Martina Duška. Nejlepšími herci byli vyhlášeni Jiří Schmitzer a Tereza Ramba. Zvláštní anketu o nejlepší český porevoluční snímek vede Kolja.
1. 2. 2020Aktualizováno1. 2. 2020, 22:37|

Idealistka Ramba, drbna Havlová i stará struktura Lábus. Schůze Vlastníků je pěkná společnost

Žijí spolu v jednom domě, dohodnout se ale nedokážou. Od 21. listopadu se společenstvo vlastníků bytových jednotek schází i v kinech, s podtitulem „komedie pro ty, co to nezažili, a drama pro ty, kteří tím žijí“. Tragikomický snímek Vlastníci je filmovým režijním debutem Jiřího Havelky, který je také autorem scénáře.
22. 11. 2019|

„Tohle by mělo být v zápisu.“ Vlastníci si odhlasovali trailer

Celovečerní debut režiséra a scenáristy Jiřího Havelky má být komedií pro ty, kdo to nezažili, a dramatem pro ty, kdo tím žijí. Snímek Vlastníci totiž vypráví o schůzi majitelů bytových jednotek. V kinech se sejdou 21. listopadu, nahlédnout do sousedského jednání ale nechává už první trailer.
12. 9. 2019|

Pojďme se domluvit jako lidi. Havlová, Voříšková i Lábus natáčí na schůzi Vlastníků

Najít společnou řeč je někdy těžké, tím spíš, když je člověk součástí společenství vlastníků bytových jednotek. Právě na jedné takové vyhrocené schůzi se odehrává filmový debut divadelního režiséra a scenáristy Jiřího Havelky Vlastníci, který vzniká v koprodukci České televize. V jednom domě se sešli Tereza Voříšková, Kryštof Hádek, Ladislav Trojan nebo Dagmar Havlová, která se touto rolí po čase opět vrací na filmové plátno.
24. 1. 2019|

Jak přežít normalizační „pasťák“? Na Jatkách odpovídá Amerikánka

Co vás dokáže udržet při životě, když proti vám stojí celý svět a jste ještě dítě? Na tuhle otázku se snaží odpovědět divadelní inscenace Amerikánka. Za scénářem a režií stojí Viktor Tauš. Spolu s herečkami Terezou Voříškovou a Eliškou Křenkovou vypráví příběh těch, kteří si prošli drsným dětstvím bez mámy a táty, navíc v reálných kulisách normalizace.
12. 9. 2018|

Chýlková, Vávra a Kačer mají Chatu na prodej. Oslaví to večírkem a trailerem

Tragikomické rodinné setkání slibuje nový snímek režiséra Tomáše Pavlíčka. V jeho Chatě na prodej se sejde Ivana Chýlková, Jan Kačer nebo David Vávra. Příběh vyprávěný s citem pro humor a absurdní situace začnou tuzemská kina uvádět 26. července. Jak bude rozloučení s rodinnou nemovitostí probíhat, naznačuje už teď trailer. Snímek vznikl v koprodukci České televize.
26. 4. 2018|