TÉMA

Marek Daniel

Bohdan Sláma natočil Sucho, film o vyprahlých lánech i vtazích

Dva extrémní přístupy k životu a spletité mezigenerační vztahy dvou rodin zachycuje nový film Bohdana Slámy. Příběh nazvaný Sucho ukotvil do malebné, ale vyprahlé jihomoravské přírodní scenérie, kde na sebe naráží rozdílné postoje dvou rodinných klanů. Role dominantních otců, do jejichž sousedských sporů vstoupí láska vlastních dětí, ztvárnili Martin Pechlát a Marek Daniel.
11. 1. 2024|

Do seriálové Osady se vrací od září chataři

V nových dílech seriálu Osada se opět sejde skupina víceméně svérázných postav, které si jezdí užít víkendy do Záhoří. Začíná se prvního září od 20:10 na ČT1. Dosavadní osazenstvo zůstává z větší části stejné, jeden pár v pokračování chybí, ale zároveň přibydou noví chataři.
22. 8. 2023|

Jeden je ekofarmář, druhý obhospodařuje lány. Bohdan Sláma natáčí „krajinu v suchu“

Režisér Bohdan Sláma natáčí nový film. Námětem dramatu Sucho, k němuž Sláma napsal i scénář, jsou dvě proti sobě stojící venkovské rodiny a lhostejnost, která způsobí znečištění přírody. V těchto dnech filmový štáb natáčí na jižní Moravě.
1. 10. 2022|

Prezident Blaník si vylobboval místo v České televizi. ČT uvede jeho film

Korupce dostupná pro každého, důchody jako v Německu a kostka másla a lithium do každé domácnosti. Tonda Blaník naslibuje hory doly i divákům České televize. Televizní premiéru satirické komedie Prezident Blaník uvede ČT1 v neděli 8. dubna od 20:15 hodin.
8. 4. 2018|