TÉMA

EPH

Křetínského holding postaví v Británii elektrárnu a bateriové úložiště za miliardu liber

Paroplynovou elektrárnu a bateriové úložiště za více než miliardu liber (v přepočtu asi 26,7 miliardy korun) postaví ve Velké Británii česká skupina Energetický a průmyslový holding (EPH) miliardáře Daniela Křetínského. Projekty ještě musí schválit příslušné britské úřady. EPH to v úterý oznámil v tiskové zprávě.
21. 2. 2023|

Teplo v Plzni podraží o necelých pět procent. Před volbami přitom politici tvrdili, že cena zůstane stejná

Lidem v Plzni zdraží teplo v průměru o necelých pět procent. Rozhodlo o tom představenstvo Plzeňské teplárenské (PT), ve které má pětašedesátiprocentní podíl město, zbytek drží skupina EPH miliardáře Daniela Křetínského. Minulé vedení města před volbami uvedlo, že Plzeň od ledna teplo nezdraží. Podle teplárny to bylo ale vázané na tři externí podmínky, které se nenaplnily.
12. 12. 2022|

Křetínský přesune firmu do zahraničí, stěžuje si na mimořádnou daň

Energetický a průmyslový holding (EPH) miliardáře Daniela Křetínského přesune svou společnost EP Commodities, která se zabývá obchodem s energetickými surovinami, z Česka do zahraničí. Udělá to kvůli tomu, že se na firmu vztahuje daň z mimořádných zisků, kterou v pátek schválila sněmovna. Podle holdingu je zdanění takových firem nesmyslné a v zahraničí nefunguje.
4. 11. 2022|

RWE zřejmě pozastavila prodej českých zásobníků plynu

Německá společnost RWE pozastavila prodej zásobníků plynu v České republice. Uvedly to páteční Hospodářské noviny (HN) s tím, že po odstoupení polostátní společnosti ČEZ zůstal jako zájemce už pouze Energetický a průmyslový holding (EPH) miliardáře Daniela Křetínského. Mělo jít přitom původně o jeden z největších obchodů v tuzemské energetice. Termín pro podání nabídek měl vypršet ve čtvrtek.
24. 6. 2022|

RWE prodává své zásobníky plynu v Česku

Německá energetická společnost RWE zahájila prodej svých zásobníků plynu v Česku. Firma v úterý uvedla, že už obdržela příznivou zpětnou vazbu od potenciálních zájemců z Evropy.
17. 5. 2022Aktualizováno17. 5. 2022, 16:57|

V Česku je podle Forbesu nejbohatší Kellnerová. V žebříčku vystřelili vysoko technologičtí nováčci

Nejbohatší Češkou je podle letošního žebříčku časopisu Forbes Renáta Kellnerová. Čtyřiapadesátiletá vdova po vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi, který koncem letošního března tragicky zahynul, disponuje dle žebříčku 374,7 miliardy korun. Je to o téměř 82 miliard korun více, než činil loni majetek jejího muže. V letošním seznamu je devět nováčků, první z nich dokonce na šestadvacáté příčce.
6. 10. 2021Aktualizováno6. 10. 2021, 08:10|

Křetínského EPH uzavře v Německu dvě uhelné elektrárny, vyhrál aukci na kompenzace

Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského uzavře v Německu dvě uhelné elektrárny – větší černouhelnou Mehrum ve spolkové zemi Dolní Sasko a menší hnědouhelnou Deuben v Sasku-Anhaltsku. Informoval o tom mluvčí holdingu Daniel Častvaj. EPH podle něj uspěl v aukci na platby za odstavení uhelných zdrojů. Výši finanční kompenzace mluvčí nesdělil.
1. 4. 2021Aktualizováno1. 4. 2021, 16:26|

Křetínského EPH bude jediným vlastníkem německé hnědouhelné elektrárny Schkopau

Společnost EP Power Europe (EPPE) z Energetického a průmyslového holdingu (EPH) podnikatele Daniela Křetínského se stane jediným vlastníkem německé hnědouhelné elektrárny Schkopau, sdělil mluvčí EPH Daniel Častvaj. EPPE prostřednictvím své dceřiné společnosti Saale Energie podepsala dohodu o odkupu přibližně 58procentního podílu v elektrárně od společnosti Uniper a celou elektrárnu převezme s účinností od října 2021. Německo využívání hnědého uhlí postupně opouští, výroba elektřiny z něj má být ukončena do roku 2038.
21. 2. 2020Aktualizováno21. 2. 2020, 15:59|

Novináři Le Monde chtějí od svého spolumajitele Křetínského záruku nezávislosti

Jeden z nejprestižnějších světových deníků, francouzský Le Monde se obává o svou editoriální svobodu. Zaměstnance listu znepokojuje činnost českého miliardáře Daniela Křetínského, který spolu s dalším akcionářem Matthieuem Pigassem podle francouzských médií usiluje o větší kontrolu nad známými novinami. Otevřený dopis publikovaný v úterním vydání podepsalo přes čtyři sta šedesát novinářů.
10. 9. 2019Aktualizováno10. 9. 2019, 17:50|

Křetínského EPH má exkluzivitu na vyjednávání o aktivech Uniperu ve Francii

Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského podal prostřednictvím své dceřiné společnosti EP Power Europe závaznou nabídku na koupi veškerých francouzských aktiv německé elektrárenské skupiny Uniper. Holding následně od Uniperu získal exkluzivitu na jednání, sdělil mluvčí EPH Daniel Častvaj. Základním majetkem Uniperu ve Francii jsou dvě uhelné elektrárny.
24. 12. 2018Aktualizováno24. 12. 2018, 14:21|

Křetínského EPH zvedl loni čistý zisk skoro o desetinu na 22,5 miliardy korun

Energetickému a průmyslovému holdingu (EPH) podnikatele Daniela Křetínského vzrostl loni meziročně čistý zisk o 9,6 procenta na 22,5 miliardy korun (877 milionů eur). Konsolidované tržby stouply o 21,8 procenta na 153,9 miliardy korun (šest miliard eur). Vyplývá to z výroční zprávy, kterou firma zveřejnila na svém webu.
5. 6. 2018|

Křetínský se zbavuje podílu v maďarské energetické firmě Mátrai Erömü. Koupí ho Orbánův kamarád

Maďarská společnost Opus Global s vazbami na premiéra Viktora Orbána převezme kontrolu nad domácím energetickým kolosem Mátrai Erömü. Cestu jí k tomu otevřel český partner Energetický a průmyslový holding (EPH) Daniela Křetínského, od kterého odkoupí podíl ve firmě, jež má nad Mátrai kontrolu. Významná energetická společnost v Maďarsku vlastní a provozuje druhou největší elektrárnu, největší solární park a dva povrchové lignitové doly.
27. 3. 2018Aktualizováno27. 3. 2018, 13:54|

Křetínský nakoupil v Bavorsku tři zásobníky plynu za necelé dvě miliardy

Slovenská společnost Nafta, kterou většinově vlastní holding EPH českého miliardáře Daniela Křetínského, koupí tři podzemní zásobníky plynu v Bavorsku o celkové kapacitě 1,8 miliardy metrů krychlových. Dohodu uzavřela s německou společností DEA Deutsche Erdoel patřící ruskému oligarchovi Michailu Fridmanovi. Informuje o tom server Euro.cz, který uvedl, že hodnota transakce se pohybuje v řádu miliard korun.
15. 3. 2018|