TÉMA

Studio Hrdinů

Divadlem roku 2022 je to Dejvické. Z herců ocenili kritici Trojana, Vondráčka a Štorkovou

Ceny divadelní kritiky za rok 2022 se nejvíce drží Dejvického divadla. Pražskou scénu kritici ocenili za generační výpověď padesátníků Fifty s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Herecké ocenění patří také Janu Vondráčkovi z inscenace roku Konec rudého člověka a Pavlíně Štorkové, která ztvárnila Manželku publikovaného básníka. Ceny udělované letos na základě ankety časopisu Svět a divadlo vyzdvihly také tvůrce v oblasti scénografie či hudby a zvolily talent roku. Do hlasování se zapojilo více než osmdesát kritiků.
11. 3. 2023Aktualizováno11. 3. 2023, 20:00|

Myšlenky pronásledovaného kněze Zvěřiny chová divadelní Zvěřinec

Kněz, filozof a chartista Josef Zvěřina byl pronásledován a vězněn komunistickým režimem. Zemřel nedlouho po jeho pádu. Zvěřinův odkaz se rozhodl připomenout dramatik a režisér Miroslav Bambušek. Jeho autorská inscenace Zvěřinec se hraje v pražském Studiu Hrdinů.
15. 2. 2023|

Studio Hrdinů vede Zlatý řez životem skandálního spisovatele

Pražské Studio Hrdinů dozkoušelo novou inscenaci Zlatý řez, zatím ji ale může hrát jen bez diváků. Pojednává o japonském spisovateli Jukio Mišimovi, který se proslavil nejen literárním dílem, ale také skandální sebevraždou.
14. 1. 2021|

Recenze: Estébácké zlo (v nás) přežívá dál, varují Kacířské eseje

Jak název inscenace hry Miroslava Bambuška Kacířské eseje, již uvádí pražské Studio hrdinů, napovídá, dotýká se osobnosti významného filozofa Jana Patočky. Bambušek i celý tým si přitom s těžkým a stále aktuálním tématem poradili na výbornou.
20. 1. 2020|

Recenze: Emoce civilizované opice aneb Franz Kafka v kleci

Veletržní palác v pražských Holešovicích poskytuje už několik let domovskou scénu divadelnímu badatelství Studia Hrdinů. Dramaturgickou novinkou projektu je inscenace podle povídky Franze Kafky Zpráva pro Akademii se Zuzanou Stivínovou v hlavní roli a v režii Kathariny Schmitt.
9. 3. 2018|