TÉMA

Roztoky

Reportéři ČT: Na kultivaci domova stařenky z Roztok brigádničili i lidé z radnice

Loni na podzim odvysílali Reportéři ČT příspěvek o seniorce, kterou se podvodníci pokoušeli připravit o střechu na hlavou. Žena jim nevědomky podepsala smlouvy o prodeji svého domu. O ten se ve vysokém věku zároveň nezvládala starat, žila ve velkém nepořádku a radost jí dělaly jen její kočky. Podvodnému prodeji domu se nakonec podařilo zabránit. A našlo se i řešení, jak ženě pomoci s péčí o domácnost. Podílela se na něm i radnice. Příběh této ženy mapoval David Vondráček.
15. 4. 2024|

Postup hasičů při požáru alzheimer centra v Roztokách prověří kontrolní skupina

Zásah hasičů při požáru v roztockém alzheimer centru v minulém týdnu prověří kontrolní skupina generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru. Při rozsáhlém požáru v centru zemřeli dva lidé a 55 dalších se zranilo. V nemocnicích nyní zůstává pět klientů centra, žádný ale není na oddělení JIP. Vznikla materiální škoda zhruba sedmdesát milionů korun. Vyšetřování příčiny požáru potrvá zřejmě několik měsíců. Policie případ vyšetřuje jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.
8. 6. 2022|

Požár v domově v Roztokách má dvě oběti a desítky zraněných. Policie prověřuje opravu kotelny

Při požáru v Alzheimer centru v Roztokách u Prahy zemřeli dva jeho klienti a dalších 55 lidí se zranilo. Za poslední roky jde o jeden z nejtragičtějších požárů v domovech pro seniory. Škodu hasiči odhadují na 70 milionů korun, jeho příčina zatím není známa. Policie případ vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.
2. 6. 2022Aktualizováno2. 6. 2022, 19:52|

Hasiči našli po požáru v alzheimer centru v Roztokách dva mrtvé, přes 50 lidí utrpělo zranění

Hasiči od středečního večera zasahují u rozsáhlého požáru alzheimer centra v Roztokách u Prahy, seniory evakuovali po žebřících. Následně vyhlásili nejvyšší, zvláštní stupeň poplachu. Při dohašování požáru našli dva mrtvé, uvedla ve čtvrtek ráno záchranná služba. Dalších 55 lidí se zranilo, dva jsou v kritickém stavu. Podle hasičů požár způsobil škody za asi 70 milionů korun. Jde o jeden z nejtragičtějších požárů v domovech pro seniory za poslední roky.
1. 6. 2022Aktualizováno2. 6. 2022, 06:46|

Roztoky u Jilemnice mají novou silnici. Obec o ni usilovala šest let

V Roztokách u Jilemnice na Semilsku skončila po dvou letech rekonstrukce krajské silnice třetí třídy. Projekt, na který použil Liberecký kraj peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury, patřil letos k největším silničním stavbám v kraji. Rekonstrukce necelých pěti kilometrů silnice stála přes sto pětadvacet milionů korun.
10. 11. 2021|

V pražských Malešicích vykolejil nákladní vlak. Vysypal se vagon uhlí

V Praze Malešicích vykolejilo odpoledne devět vozů nákladního vlaku, jeden se převrátil na bok. Událost se obešla bez zranění, škoda se odhaduje na pět milionů korun. Na místo vyrazli drážní hasiči, inspekce a vyšetřovatelé. Na trati jezdí městská linka S49, která je nyní zkrácena do trasy Roztoky u Prahy – Praha-Libeň. Předpoklad obnovení provozu je zhruba v polovině týdne.
3. 11. 2019|

Když žena je jako treska, pomůže jí Letní keramická plastika

Instalace z keramiky a porcelánu se z ateliérů přesunuly pod širé nebe. Prohlédnout si je mohou návštěvníci 25. ročníku Letní keramické plastiky. Zhruba třicítka umělců vystavuje svá díla v zámeckém parku Středočeského muzea v Roztokách u Prahy.
11. 7. 2018|
Reportéři ČT

Obyvatelé Roztok proti smrti. Pomáhali vězňům z nacistických transportů, ukazují unikátní záběry

Válka se sice chýlila ke konci, nacistická vyhlazovací mašinerie ale běžela dál. Koncem dubna 1945 zamířil transport vězňů z koncentračního tábora v Litoměřicích pravděpodobně do Mauthausenu. Po cestě však vlak se zuboženými vězni na pokraji smrti vyvolal vlnu solidarity. Události v Roztokách u Prahy tehdy zachytily unikátní videozáběry, které v novém dokumentu v Německu vyvolaly mimořádný ohlas. Po historii roztockých událostí pátral Reportér ČT Karel Vrána.
20. 2. 2018|