TÉMA

CME

Vysílací rada musí šesti odvolaným radním vyplatit čtrnáct milionů korun, rozhodl soud

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) musí svým šesti bývalým členům vyplatit přes 14 milionů korun jako náhradu ušlé mzdy. Ve středu to pravomocně potvrdil soud, který zamítl odvolání vysílací rady. Radu v roce 2003 tehdejší premiér Vladimír Špidla podle soudu odvolal nezákonně. Přiznanou částku ještě výrazně navýší úroky z prodlení. Rada bude muset hradit i dalších zhruba 2,4 milionu, které muži vynaložili na soudní řízení.
14. 4. 2021Aktualizováno14. 4. 2021, 15:35|

Skupina PPF může převzít majitele televize Nova. Evropská komise s tím souhlasila

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera může převzít mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která ovládá i tuzemskou televizi Nova. Oznámila to v úterý Evropská komise.
6. 10. 2020|

„Změna byla rychlá.“ Bývalí televizní ředitelé vzpomínají na raná devadesátá léta

Sametová revoluce znamenala změnu i na televizním trhu. Novým, svobodným poměrům se musela přizpůsobit Československá televize, které navíc v první polovině 90. let vznikla konkurence v podobě komerčních stanic. Jak se po listopadu 1989 proměnilo televizní zpravodajství? A jaké potíže změnu provázely? Tématu se věnoval nový díl seriálu Mediální revoluce, který vysílá Newsroom ČT24.
2. 12. 2019|

CME se zrodila ve vůni parfémů, později byla parťákem Batmana

Pokud krok nezamítnou akcionáři nebo Evropská komise, mediální a telekomunikační společnost CME, vlastník televize Nova, se přesune do skupiny PPF Petra Kellnera. Firma s bezmála třicetiletou historií pomáhala formovat středoevropskou televizní produkci a v minulosti ji vlastnili významní hráči telekomunikačního světa.
10. 11. 2019|

Kellnerově skupině PPF stoupl pololetní zisk na 14,6 miliardy korun

Skupině PPF stoupl v letošním prvním pololetí meziročně čistý zisk o 160 procent na 14,6 miliardy korun (573 milionů eur), když ve stejném období loni firma vydělala 5,6 miliardy korun (220 milionů eur). Celková aktiva skupiny se letos zvýšila o pět procent na 1,2 bilionu korun (47,3 miliardy eur), sdělila PPF, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner.
4. 11. 2019Aktualizováno4. 11. 2019, 16:44|
Události komentáře

Chceme zachovat vyváženou televizi, ujišťuje o akvizici TV Nova Mlynář z PPF

Nejbohatší Čech Petr Kellner se stal novým majitelem televize Nova. Jak to změní zdejší mediální prostředí? A jde nejbohatšímu Čechovi skutečně jen o byznys, jak říká, nebo chce rozšiřovat i svůj vliv? O tom vedla Marcela Augustová v Událostech, komentářích rozhovor s ředitelem pro vztahy s veřejným sektorem skupiny PPF Vladimírem Mlynářem a generálním ředitelem CME Michaelem del Ninem.
30. 10. 2019|

CME po oznámení o převzetí skupinou PPF ztrácí i na pražské burze

Cenné papíry mediální společnosti CME v úterý dopoledne na pražské burze ztrácely kolem šesti procent, cena jedné akcie tak proti pátečnímu závěru klesla na zhruba 101 korun. Po nedělní zprávě, že firmu převezme finanční skupina PPF, tak trh následuje vývoj akcií na americké burze Nasdaq. V Praze se v pondělí kvůli svátku neobchodovalo, analytici v úterý podobný vývoj očekávali.
29. 10. 2019Aktualizováno29. 10. 2019, 14:27|

Kellner se stane televizním králem, píše deník Handelsblatt. Experti varují před politickým vlivem

Nejbohatší Čech Petr Kellner se podle německého listu Handelsblatt díky převzetí mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME) stane „televizním králem východní Evropy“. Handelsblatt v pondělí rovněž upozornil, že Kellner touto akvizicí posiluje svůj politický vliv. PPF však takové úvahy odmítá. Mediálnímu obchodu desetiletí a jeho možným důsledkům se věnoval pořad Newsroom ČT24.
28. 10. 2019Aktualizováno28. 10. 2019, 15:24|

Kellnerova PPF podepsala smlouvu o převzetí mediální společnosti CME, pod kterou spadá i TV Nova

Skupina PPF prostřednictvím dceřiných společností podepsala dohodu se společností Central European Media Enterprises (CME) o jejím plném převzetí. Podmínkou dokončení transakce je získání souhlasu akcionářů společnosti CME, Evropské komise a národních regulátorů v některých ze zemí, kde CME působí. CME provozuje televizní stanice v Bulharsku, Rumunsku, na Slovensku, ve Slovinsku a v Česku, kde vlastní například TV Nova.
27. 10. 2019|

Kellnerova skupina PPF je blízko koupě televize Markíza, uvedl Denník N

Investiční skupina PPF nejbohatšího českého podnikatele Petra Kellnera je blízko k nákupu přední slovenské televize Markíza, která patří do mezinárodní skupiny CME (stejně jako česká Nova). S odvoláním na nejmenované zdroje to v úterý napsal slovenský list Denník N.
9. 7. 2019|

Čínská CEFC a finanční skupina Penta chtějí údajně koupit CME, vlastníka televize Nova

Čínská energetická a investiční skupina CEFC a česko-slovenská finanční skupina Penta Investment chtějí koupit od americké mediální firmy Time Warner její podíl ve společnosti Central European Media Enterprises (CME), která v České republice vlastní televizi Nova a další stanice. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na tři informované zdroje.
22. 11. 2017Aktualizováno22. 11. 2017, 11:28|