TÉMA

Pavla Golasowská

Primátorkou Třince je opět Věra Palkovská z Osobností pro Třinec

Primátorkou Třince na Frýdecko-Místecku se v pátek opět stala Věra Palkovská (Osobnosti pro Třinec). Na ustavujícím zasedání pro ni hlasovalo 18 z 33 přítomných zastupitelů. Město povede koalice uskupení Osobnosti pro Třinec, KDU-ČSL a Společně pro Třinec. V zastupitelstvu, které má 33 členů, bude mít koalice většinu 18 hlasů.
4. 11. 2022Aktualizováno4. 11. 2022, 13:03|

Poslední křeslo ve vedení sněmovny zůstává prázdné. Vondráček a Okamura opět neuspěli

O šestý a poslední neobsazený post místopředsedy Poslanecké sněmovny se v tajné volbě ucházel její někdejší předseda Radek Vondráček (ANO) a šéf SPD Tomio Okamura, ani jeden ale neuspěl. Na druhé schůzi v tomto volebním období poslanci schválili ustavení všech sněmovních výborů. Jejich obsazení ale ještě není definitivní. Poslanci budou muset počkat na jmenování nové vlády.
23. 11. 2021Aktualizováno23. 11. 2021, 22:02|

O post místopředsedy sněmovny se v úterý utkají Vondráček a Okamura

V úterní tajné volbě místopředsedy sněmovny se utkají někdejší předseda dolní komory Radek Vondráček (ANO) a lídr SPD Tomio Okamura, jenž byl místopředsedou sněmovny v minulém volebním období. Nominace poslaneckých klubů v pondělí projednala volební komise, řekl její předseda Martin Kolovratník (ANO). Po ustavující schůzi sněmovny zůstala jedna místopředsednická pozice neobsazená. V tehdejší volbě Vondráček ani Okamura neuspěli.
22. 11. 2021Aktualizováno22. 11. 2021, 16:23|

Babišovi se nezamlouvá kupec ArcelorMittal. Stát by podle něj mohl ostravské hutě koupit

Premiér Andrej Babiš (ANO) před poslanci uvedl, že kupec ostravské huti ArcelorMittal se nejeví úplně důvěryhodně. Pokud by se huť prodávala samostatně, stát by o ni měl podle ministerského předsedy zájem. Několik evropských oceláren firmy ArcelorMittal včetně ostravské kupuje britská společnost Liberty House. Evropská komise nedávno sdělila, že je vhodným zájemcem a může je převzít. Liberty ve středu uvedla, že je maximálně transparentní.
24. 4. 2019|
Volby 2017

Komu se nelíbí, že Babiš vlastní média, ať je nečte, poradil Procházka z ANO

„Neviděl jsem žádnou analýzu, že by média, která vlastnil Andrej Babiš, psala v jeho prospěch,“ řekl v předvolební diskuzi České televize kandidát ANO na Karlovarsku Roman Procházka. Komu se nelíbí, že Babiš za médii stojí, ať je nečte, doporučil. Podle komunistické kandidátky z téhož kraje Evy Valjentové taková rada neobstojí, neboť média na veřejnost silně působí.
30. 9. 2017Aktualizováno30. 9. 2017, 02:10|
Volby 2017

Jak na strašidelné domy ve městech? Vyvlastněním i finanční kompenzací za památkovou ochranu

V průzkumu pro ČT se přes 90 % respondentů domnívá, že by měl stát podporovat rekonstrukci památkově chráněných objektů, jako jsou hrady či zámky nebo památkově chráněné vily. Jenže realita je pak jiná: v řadě měst takto památkově chráněné budovy chátrají a úředníci na jejich vlastníky nedosáhnou. Jak tuto situaci změnit, to bylo téma pro deset zástupců politických stran v předvolební debatě ČT.
29. 9. 2017Aktualizováno30. 9. 2017, 01:19|
Volby 2017

Politici chtějí vícezdrojové financování kultury a její přístupnost v regionech

„V první řadě jde o peníze,“ prohlásila v předvolební debatě České televize o kultuře a jejím financování komunistická kandidátka Eva Valjentová. Zatímco pravice hovoří především o vícezdrojovém financování či stabilních podmínkách, z nichž by instituce těžily, levicové strany chtějí zlepšit dostupnost kultury v regionech. Třeba zelení věří, že k tomu pomůže snížené vstupné ve veřejnoprávních institucích a digitalizace kulturních obsahů.
29. 9. 2017Aktualizováno30. 9. 2017, 01:18|