TÉMA

Zemědělství a životní prostředí

Lídři kandidátek z Jihomoravského kraje debatovali o elektromobilitě a zeleném vyjednávání v Bruselu
Jedním ze způsobů, kterým chce Evropská unie bojovat proti znečišťování životního prostředí je zákaz prodeje spalovacích motorů. O návrhu debatovali lídři kandidátek z Jihomoravského kraje v předvolební diskuzi České televize. Zúčastnili se jí Petr Fiala (SPOLU), Radek Holomčík (PirátiSTAN), Jan Hrnčíř (SPD), Roman Onderka (ČSSD), Ivo Pojezný (KSČM), Alena Schillerová (ANO) a Robert Šlachta (PŘÍSAHA). Pro zákaz se nikdo z nich nevyslovil. Debatu moderovala Světlana Witowská.
28. 9. 2021|
Lídři kandidátek z Olomouckého kraje hledali řešení pro zelenější Česko
O takzvaném Green Dealu neboli Zelené dohodě diskutovali volební lídři z Olomouckého kraje. Mluvili o možných způsobech snižování emisí i způsobu nahrazování zdrojů energie. Hovořili také o elektromobilitě. Hosty debaty byli Radim Fiala (SPD), Ladislav Hynek (ČSSD), Marian Jurečka (SPOLU), Tomáš Müller (PirátiSTAN), Ladislav Okleštěk (ANO), Ludvík Šulda (KSČM) a Václav Vévoda (PŘÍSAHA). Debatu moderoval Jakub Železný.
23. 9. 2021|
Lídři z Královéhradeckého kraje debatovali o smyslu sněmovní komise k havárii na Bečvě
Mělo smysl zřídit sněmovní vyšetřovací komisi k havárii na řece Bečvě? O tom mluvili lídři z Královéhradeckého kraje v předvolební diskusi České televize. Zúčastnili se jí Ivan Adamec (SPOLU), Jan Birke (ČSSD), Klára Dostálová (ANO), Tomáš Jarkovský (PŘÍSAHA), Martin Jiránek (PirátiSTAN), Vladimíra Lesenská (SPD) a Zdeněk Ondráček (KSČM). Moderoval ji Martin Řezníček.
17. 9. 2021Aktualizováno17. 9. 2021, 22:13|
Lídři kandidátek Kraje Vysočina debatovali o životním prostředí. Odmítli zákaz prodeje spalovacích motorů
Životní prostředí a zemědělství rozebírali lídři kandidátek z Kraje Vysočina v předvolební debatě. Odmítli v ní zákaz prodeje spalovacích motorů, tématem byla ale i obnova lesů zasažených kůrovcem, extrémní počasí nebo česká potravinová soběstačnost. Hosty debaty byli Jiří Běhounek (ČSSD), Vít Kaňkovský (SPOLU), Radek Koten (SPD), Karolína Kubisková (PŘÍSAHA), Blanka Lednická (Piráti a Starostové), Drahoslav Ryba (ANO) a Josef Zahradníček (KSČM). Debatu moderovala Světlana Witowská.
16. 9. 2021|
ANS k tématu Zemědělství a životní prostředí
Dokud budeme členem EU, nelze očekávat, že ČR bude potravinově soběstačná! Základní suroviny musí být produkovány, zpracovány a distribuovány na našem území.
6. 9. 2021|ČT24
PirátiSTAN k tématu Zemědělství a životní prostředí
Zhoršující se klima je potřeba řešit ihned. Naše krajina slábne a my s ní. Vraťme jí úrodnost a rozmanitost, pomozme jí zadržovat vodu, snižme erozi.
6. 9. 2021|ČT24
PB k tématu Zemědělství a životní prostředí
Politická strana Volte Pravý Blok www.cibulka.net tvrdí, že ruská hybridní anti-křesťanská válka 2011-38 a její KLIMATICKÁ VÁLKA zlikviduje hospodářství Západu.
6. 9. 2021|ČT24
OtČe k tématu Zemědělství a životní prostředí
Zasadíme se o návrat tradičních plodin. Z 21 základních komodit jsme v 17 nesoběstační a musíme je dovážet.
6. 9. 2021|ČT24
Volný blok k tématu Zemědělství a životní prostředí
Chráníme českou půdu. Environmentalismus jako agresivní forma extremismu bude potírán. Láska k přírodě znamená porozumění, nikoli politický aktivismus.
6. 9. 2021|ČT24
Moravané k tématu Zemědělství a životní prostředí
Zamezit záborům zemědělské půdy výstavbou skladů, obchodních center a průmyslových zón v době přebytku starých a zchátralých areálů.
6. 9. 2021|ČT24
PRAMENY k tématu Zemědělství a životní prostředí
Stát dotuje vyčerpávání zemědělské půdy, ničení rozmanitosti přírody a znečišťování vody. Zemědělství se stalo chemicko-průmyslovou výrobou potravin.
6. 9. 2021|ČT24
Levice k tématu Zemědělství a životní prostředí
Zelená ekonomika výhodná pro všechny. Sociálně orientovaný program reakce na změnu klimatu. Zemědělství jako součást krajiny a životního prostředí.
6. 9. 2021|ČT24
APB k tématu Zemědělství a životní prostředí
Naše agrární politika bude podporovat zemědělce a životní prostředí. Podpoříme zelené projekty.
6. 9. 2021|ČT24
KČ k tématu Zemědělství a životní prostředí
Krajině je nutno vrátit biodiversitu a napravit vodní režim. Bude třeba upravit zemědělské dotace ve prospěch krajinné rozmanitosti a omezit vliv agrobaronů.
6. 9. 2021|ČT24
MZH k tématu Zemědělství a životní prostředí
Zastavme plýtvání se zemědělským půdním fondem, stop dalšímu záboru orné půdy.
6. 9. 2021|ČT24
SENIOŘI k tématu Zemědělství a životní prostředí
Maximálně možná soběstačnost ve výrobě kvalitních potravin zlepší kvalitu žití i strategickou bezpečnost naší republiky. Dosažení co největší recyklovatelnosti.
6. 9. 2021|ČT24
NE Urza k tématu Zemědělství a životní prostředí
Zemědělství by nemělo být dotováno. Stát by měl snížit daně a nechat lidem jejich peníze; za ty by si mohli nakoupit (i dražší) potraviny dle vlastního výběru.
6. 9. 2021|ČT24
PŘÍSAHA k tématu Zemědělství a životní prostředí
Důsledná ochrana a dostupnost pitné vody, kvalitní půdy a nerostných zdrojů. Potravinová soběstačnost země.
6. 9. 2021|ČT24
Zelení k tématu Zemědělství a životní prostředí
Ochrana živé přírody a čisté vody i vzduchu je naší prioritou. Zastropujeme zemědělské dotace, uhlí necháme pod zemí, podpoříme obnovitelné zdroje energie.
6. 9. 2021|ČT24
KSČM k tématu Zemědělství a životní prostředí
Podpoříme domácí zemědělce a jejich kvalitní produkci, budeme bránit dalšímu záboru zemědělské půdy a jejímu ničení erozí, pesticidy aj.
6. 9. 2021|ČT24
Trikolora k tématu Zemědělství a životní prostředí
Budoucnost zemědělství vidíme v rodinných farmách. Ochráníme farmáře před ničivou rozpínavostí zemědělských oligarchů. Zvýšíme podporu prodeje ze dvora.
6. 9. 2021|ČT24
SPOLU k tématu Zemědělství a životní prostředí
Ochráníme životní prostředí i stabilní energetiku, voda a půda jsou prioritou, zemědělství prosperující a šetrné ke krajině.
6. 9. 2021|ČT24
SPD k tématu Zemědělství a životní prostředí
Dotace EU poškozují naše zemědělce a farmáře. Chceme naše kvalitní potraviny za přiměřené ceny. Zdravý rozum, a nikoliv zelená politika EU, tzv. „Green Deal“.
6. 9. 2021|ČT24
Švýc. dem. k tématu Zemědělství a životní prostředí
Zemědělství by mělo zajišťovat potravinovou nezávislost země, decentralizované osídlení území, mělo by být udržitelné a co nejvíce ekologické.
6. 9. 2021|ČT24