TÉMA

Průmysl a obchod

Lídři z Moravskoslezského kraje hledali recept, jak podpořit podnikatele. Nabídli řadu možností

Dalším tématem předvolební debaty lídrů v Moravskoslezském kraji byla podpora podnikatelů. Jak jim pomoci,  se ale neshodli. Volební lídři řešili také vysoké ceny energií. Pozvání do diskuze přijali Lukáš Černohorský (PirátiSTAN), Jiří Komárek (PŘÍSAHA), Leo Luzar (KSČM), Tomio Okamura (SPD), Zbyněk Stanjura (SPOLU), Ivo Vondrák (ANO) a Lubomír Zaorálek (ČSSD). Debatu moderoval Martin Řezníček.
30. 9. 2021|

Větší tresty pro usvědčené nebo nesoutěžit jen podle ceny, navrhují volební lídři, jak bojovat s korupcí

Dalším tématem předvolební debaty lídrů v Moravskoslezském kraji byla korupce a její potírání. Na její velké škodlivosti se účastníci debaty shodují a navrhují například majetková přiznání úředníků, větší postihy usvědčených nebo otevřenější data veřejné správy. Diskutovali Lukáš Černohorský (PirátiSTAN), Jiří Komárek (PŘÍSAHA), Leo Luzar (KSČM), Tomio Okamura (SPD), Zbyněk Stanjura (SPOLU), Ivo Vondrák (ANO) a Lubomír Zaorálek (ČSSD). Debatu moderoval Martin Řezníček.
29. 9. 2021|

Protest zaměstnanců České pošty lídři z Moravskoslezského kraje chápou. Privatizaci většina odmítla

Lídři kandidátek pro sněmovní volby z Moravskoslezského kraje debatovali o fungování České pošty. Protest zaměstnanců dle svých slov chápou, v diskuzi se přeli o budoucí směřování pošty, přičemž většina jich odmítla privatizaci státního podniku. Debaty se účastnili Lukáš Černohorský (PirátiSTAN), Jiří Komárek (PŘÍSAHA), Leo Luzar (KSČM), Tomio Okamura (SPD), Zbyněk Stanjura (SPOLU), Ivo Vondrák (ANO) a Lubomír Zaorálek (ČSSD).
29. 9. 2021Aktualizováno29. 9. 2021, 22:03|

Lídři kandidátek z Jihomoravského kraje debatovali o elektromobilitě a zeleném vyjednávání v Bruselu

Jedním ze způsobů, kterým chce Evropská unie bojovat proti znečišťování životního prostředí je zákaz prodeje spalovacích motorů. O návrhu debatovali lídři kandidátek z Jihomoravského kraje v předvolební diskuzi České televize. Zúčastnili se jí Petr Fiala (SPOLU), Radek Holomčík (PirátiSTAN), Jan Hrnčíř (SPD), Roman Onderka (ČSSD), Ivo Pojezný (KSČM), Alena Schillerová (ANO) a Robert Šlachta (PŘÍSAHA). Pro zákaz se nikdo z nich nevyslovil. Debatu moderovala Světlana Witowská.
28. 9. 2021|

ANS k tématu Průmysl a obchod

Dobrá vláda se pozná podle štěstí národa a takovou chceme mít. Růst HDP, dosažený okradením národa, ke štěstí nevede!
6. 9. 2021|

PirátiSTAN k tématu Průmysl a obchod

Čtvrtá průmyslová revoluce je šancí, na které můžeme vydělat všichni. Chceme-li své mzdy přiblížit Západu, musíme modernizovat vlastní hospodářství.
6. 9. 2021|

PB k tématu Průmysl a obchod

Politická strana Volte Pravý Blok www.cibulka.net tvrdí, že ruská hybridní anti-křesťanská válka 2011-38 a její „ZELENÁ ENERGIE“ zlikvidují hospodářství Západu.
6. 9. 2021|

Volný blok k tématu Průmysl a obchod

Jedno ministerstvo místo čtyř. Zrušíme investiční pobídky a zastavíme plýtvání našimi penězi. Chceme jádro, ne solární barony. Chceme spolupráci místo sankcí.
6. 9. 2021|

OtČe k tématu Průmysl a obchod

Návrat EU k původním hodnotám. Ochrana malých a středních podnikatelů před velkými holdingy. Revize tzv. Green dealu.
6. 9. 2021|

PRAMENY k tématu Průmysl a obchod

Upřednostňování zájmů nadnárodních korporací před zájmy státu. Záměrná likvidace státních podniků. Malá podpora tuzemských podnikatelů ze strany státu.
6. 9. 2021|

Moravané k tématu Průmysl a obchod

Stali jsme se levnou montovnou pro nadnárodní korporace, a import nekvalitního zboží z nás dělá světové smetiště
6. 9. 2021|

Levice k tématu Průmysl a obchod

Chceme využít postavení našeho průmyslu k emancipovanému zapojení do mezinárodní dělby práce. Nechceme, aby obchod byl cestou, kterou od nás odtéká bohatství.
6. 9. 2021|

KČ k tématu Průmysl a obchod

Podpoříme zvýšení inovací v průmyslu, prosadíme revizi horního práva. Pro oživení bytové výstavby je zásadní zjednodušit povolovací řízení.
6. 9. 2021|

APB k tématu Průmysl a obchod

Podpoříme české firmy, živnostníky a podnikatele, a to preferováním jejich potřeb.
6. 9. 2021|

MZH k tématu Průmysl a obchod

Využívejme výhod jednotného evropského trhu, podporujme regionální produkci. Zasaďme se o rozvoj obnovitelných zdrojů energie.
6. 9. 2021|

SENIOŘI k tématu Průmysl a obchod

Česko jako montovna a fabrika na levnou práci je neudržitelné. Mezinárodní obchod oprostit od politiky. Progresivní zdanění korporací, zavedení digitální daně.
6. 9. 2021|

NE Urza k tématu Průmysl a obchod

Státní pobídky a regulace jsou semeništěm korupčních zájmů; zrušme je. Nechme podnikatelům volné ruce, snižme daně a odstraňme zbytečné regulace.
6. 9. 2021|

PŘÍSAHA k tématu Průmysl a obchod

Daňová stabilita. Podpora českého průmyslu a zemědělství. Stejné podnikatelské prostředí pro malé a velké firmy. Dohled nad cenami energií.
6. 9. 2021|

KSČM k tématu Průmysl a obchod

Podporujeme investice, tj. práci – od jaderné energetiky, vysokorychlostní železnice, dostupných bytů, až po výrobu s vysokou přidanou hodnotou.
6. 9. 2021|

Zelení k tématu Průmysl a obchod

Naším cílem je průmysl postavený na zelených základech bezuhlíkové energetiky a inteligentních sítích a inovacích, který spojuje prosperitu s udržitelností.
6. 9. 2021|

Trikolora k tématu Průmysl a obchod

Omezíme moc státu nad podnikáním, spustíme antibyrokratickou revoluci. Vyhlásíme daňové prázdniny pro začínající podnikatele, uhájíme nedotknutelnost majetku.
6. 9. 2021|

SPOLU k tématu Průmysl a obchod

Podpora malých a středních podnikatelů, odstraněné byrokratické zátěže, digitalizace, hledání nových trhů, podpora výzkumu a inovací.
6. 9. 2021|

Švýc. dem. k tématu Průmysl a obchod

Průmysl a obchod je motorem prosperity a blahobytu občanů ČR. Státní regulace průmyslu a obchodu musí být minimální a měla by podporovat zdravou konkurenci.
6. 9. 2021|

SPD k tématu Průmysl a obchod

Politika podporující export hotových výrobků. Náš průmysl musí vyrábět výrobky s vysokou přidanou hodnotou, které umožní zvyšování mezd. Stop levným montovnám.
6. 9. 2021|