TÉMA

Objektiv

Objektiv

Strastiplná cesta za štěstím. Gdyňské muzeum zve na dějiny polské emigrace

Mimo vlast dnes žije více než 20 milionů Poláků a lidí polského původu, což je více než polovina obyvatel Polska. Historií putujícího národa se zabývá expozice muzea v Gdyni, nacházející se – symbolicky – přímo v jedné z přístavních budov. Co doprovázelo Poláky při hledání lepšího života, zjišťoval pro Objektiv zpravodaj Josef Pazderka.
10. 9. 2016|
Objektiv

Studovat na Cambridge jako Newton není ani pro Čechy nemožné

Školní rok se blíží, a pokud má někdo vysoké ambice, co se vzdělání týče, může zkusit třeba Cambridge. Bude studovat na stejné škole jako kdysi Isaac Newton, Charles Darwin nebo Stephen Hawking. Připravit se ovšem musí na náročné přijímací řízení i velké finanční výdaje. Jak to na Cambridgi chodí, zjišťoval herec a režisér Ondřej Kepka v pořadu Objektiv.
30. 8. 2016Aktualizováno30. 8. 2016, 16:52|
Objektiv

Rakouské Alpy, čokoláda, francouzská sopka i jízda lodí. Márovi splnili Jiřímu sen

Jirka Mára byl jediným cestovatelem, který na invalidním vozíčku projel všechny světadíly. Před časem se však jeho stav prudce zhoršil, musel být neustále napojen na dýchací přístroj. Navzdory tomu se rozhodl, že se cestování nevzdá. Se svou rodinou vyrazil do Rakouska i Francie a Objektiv jejich cestu zmapoval. Byla to Jirkova poslední expedice.
18. 8. 2016Aktualizováno18. 8. 2016, 19:48|
Objektiv

Ukončete nástup, stoupáme. V La Paz vozí obyvatele místo metra síť lanovek

Bolívijské město La Paz dlouho bojovalo s dopravními zácpami. Postavit tam metro bylo ale kvůli komplikovanému terénu nereálné. Radní proto přišli s originálním řešením. Místo metra nechali vybudovat síť lanovek. Svezl se jimi i reportér Objektivu.
3. 8. 2016Aktualizováno3. 8. 2016, 15:42|
Objektiv

Vilnius svou atmosférou a památkami mnohým připomíná Prahu

Litevský Vilnius patří k nejpříjemnějším evropským metropolím pro svou v podstatě maloměstskou atmosféru a klid, kterým jsou pověstní jeho obyvatelé. Jeho dějiny byly po staletí spojené v tom lepším případě s osudy Polska, v tom horším pak s nadvládou nejprve Ruského impéria a následně i Sovětského svazu. Reportáž o tomto městě přinesl pořad Objektiv.
15. 7. 2016Aktualizováno15. 7. 2016, 21:04|
Objektiv

Bali, to nejsou jen pláže. Nadchnou rýžová pole i dýmající sopky

Většina lidí si spojuje Bali s bělostnými plážemi a křišťálově čistým mořem. Nejnavštěvovanější destinace Indonésie však nabízí mnohem více, než se na první pohled může zdát. Vyplatí se sem jet – dokonce i když prší, tvrdí autor reportáže v pořadu Objektiv.
13. 7. 2016Aktualizováno13. 7. 2016, 17:20|
Objektiv

V thajském městě hříchu staví Svatyni pravdy. Proti nečistým silám

Thajské letovisko Pattaya někteří lidé nazývají novodobou Sodomou. Místní zase tvrdí, že sem chodí na pivo ďábel. Právě v tomto městě, na dohled od nočních klubů a barů, vzniká Prasat May – Svatyně pravdy. Zamířili tam reportéři pořadu Objektiv.
15. 6. 2016Aktualizováno15. 6. 2016, 20:24|

Čínský Jün-nan ohromí kamenným lesem. Divem světa jsou rýžová pole

Jün-nan, šestou největší provincii na jihu Číny, vláda dlouho považovala za zapadákov obývaný barbary. Do vyhnanství tam posílala zdiskreditované státní úředníky. Nyní je považován za jednu z nejkrásnějších a nejbarevnějších provincií a stal se vyhledávanou turistickou destinací. Více v reportáži z pořadu Objektiv.
13. 6. 2016Aktualizováno13. 6. 2016, 20:28|