TÉMA

Výbuch v Unipetrolu

Unipetrol modernizuje Záluží. Jde o největší investici v dějinách české petrochemie

Společnost Unipetrol ve své chemičce v Záluží u Litvínova buduje novou polyetylenovou jednotku. Zařízení vytvářející látku pro pevnější a odolnější plastové materiály vyjde na 8,5 miliardy korun, což z něj dělá největší investici v historii českého chemického průmyslu, a po dokončení bude patřit mezi nejmodernější výrobní zařízení svého druhu v Evropě.
28. 8. 2017|
Výbuch v Unipetrolu

Za havárii v Unipetrolu policie obvinila dva zaměstnance, opravy stály 4 miliardy

Policie ukončila vyšetřování havárie v chemičce Unipetrol v Záluží u Litvínova ze srpna 2015. Kriminalisté obvinili dva zaměstnance z obecného ohrožení, hrozí jim osm let vězení. Spis předala policie státnímu zástupci s návrhem na podání obžaloby, sdělila krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.
17. 3. 2017|
Výbuch v Unipetrolu

Informace o výbuchu v chemičce přišly pozdě, stěžují si obyvatelé Litvínova

Obyvatelé Litvínova na mimořádném jednání zastupitelstva kritizovali vedení města kvůli opožděným informacím po výbuchu v chemičce Unipetrol z minulého týdne. Starostka Kamila Bláhová (ANO) přiznala, že v komunikačním systému jsou mezery, radní jej chtějí zlepšit.
20. 8. 2015Aktualizováno20. 8. 2015, 19:24|
Výbuch v Unipetrolu

Tramvaje kolem Unipetrolu se vrací na trať, hasiči na místě zůstávají

Od půlnoci je v celé délce opět průjezdný úsek silnice I/27 mezi Mostem a Litvínovem. Během dne ještě nejezdily tramvaje na meziměstské trati, po osmé hodině večer se po jednání krizového štábu vrací do provozu. Dopravu policie zastavila po explozích v Unipetrolu. V samotné chemičce začalo vyšetřování příčin čtvrtečního incidentu, v areálu zůstávají i hasiči, kteří asistují technikům a měří, zda nic neuniká.
17. 8. 2015Aktualizováno17. 8. 2015, 20:15|
Výbuch v Unipetrolu

Potrubí v Unipetrolu je zabezpečené, silnice se otevře o půlnoci

Litvínov - Hasiči společně s techniky dokončili zabezpečení poškozeného potrubí v chemičce Unipetrol v Záluží u Litvínova. Silnice I/27 mezi Mostem a Litvínovem bude otevřena o půlnoci, potvrdila krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Více než pětikilometrový úsek museli řidiči po čtvrtečním požáru objíždět.
16. 8. 2015Aktualizováno16. 8. 2015, 23:18|
Výbuch v Unipetrolu

Chemikálie v Unipetrolu dohořívají, nebezpečí již nehrozí

Po náročném a nebezpečném čtvrtku přišel v Litvínově nesrovnatelně klidnější pátek. Požár, který vypukl v chemičce Unipetrol, dohořívá. Podle hasičů již nehrozí akutní nebezpečí, dohašování ale zřejmě potrvá celý víkend. Hlavní tah mezi Mostem a Litvínovem se už podařilo zčásti zprovoznit.
14. 8. 2015Aktualizováno14. 8. 2015, 18:57|
Výbuch v Unipetrolu

Z Litvínova a Jiřetína zaznívají stížnosti na nedostatek informací

Výbuch a požár v litvínovské chemičce se dotkl nejen Litvínova, ale i okolí. Třeba obyvatelé Horního Jiřetína si stěžují, že neměli včas dostatek informací. Obavy měli hlavně poté, co se na město snášely černé saze.
13. 8. 2015Aktualizováno13. 8. 2015, 23:07|
Výbuch v Unipetrolu

Z Unipetrolu se kvůli požáru vypařily téměř dvě miliardy korun

Plameny šlehající v litvínovském areálu Unipetrolu se sice zhruba po pěti hodinách podařilo dostat pod kontrolu, o akciích této chemičky se to ale zatím říci nedá. Cenné papíry firmy během dne ztrácely i více než šest procent. Hodnota společnosti na burze klesla o 1,7 miliardy korun, zmizela polovina z v červenci oznámeného rekordního čtvrtletního zisku firmy.
13. 8. 2015Aktualizováno13. 8. 2015, 22:15|
Výbuch v Unipetrolu

Hasiči už dostali požár litvínovské chemičky Unipetrol pod kontrolu

Po pěti hodinách se hasičům podařilo dostat pod kontrolu plameny, které od rána šlehají v litvínovském areálu chemičky Unipetrol. Za požárem stojí výpadek chlazení, který způsobil explozi zásobníku s chemikáliemi. Akcie firmy se kvůli havárii propadly o šest procent.
13. 8. 2015Aktualizováno13. 8. 2015, 18:52|